Η ανακοίνωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για τη σημερινή ψηφοφορία κι η έμμεση παραδοχή του πως έκανε λάθος την πρώτη φορά: “Η  ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ωσότου σχηματιστεί απόλυτη πλειοψηφία” – Θα παραιτηθεί μετά από αυτή την έμμεση παραδοχή του λάθους του που προκάλεσε σύγχυση και μπάχαλο;

23 Φεβρουαρίου 2023
11:32

 Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν διάφορες απόψεις περί της νομιμότητάς σύγκλησης και ψηφοφορίας της σημερινής δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου , που αφορά την ψήφιση του Κανονισμού κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για όλη την πόλη και τις Δημοτικές Κοινότητες.

Προς άρση κάθε αμφιβολίας και αποφυγή σύγχυσης και λανθασμένων εντυπώσεων ,οι οποίες μπορεί να θίξουν το κύρος και την αξιοπιστία του Δημοτικού Συμβουλίου, κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Δήμου  οφείλω να σημειώσω ότι η νομιμότητα για τη σύγκληση και λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου προκύπτει από τις διατάξεις του Νόμου που ορίζει:

 1. Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν2690/1999 «Οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, αν ο νόμος δεν ορίζει διαφορετικά, λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών.

Αν δεν καθίσταται δυνατός ο σχηματισμός της πλειοψηφίας αυτής, η  ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ωσότου σχηματιστεί απόλυτη πλειοψηφία με την υποχρεωτική προσχώρηση, κάθε φορά, εκείνου ή εκείνων που διατυπώνουν την ασθενέστερη γνώμη, σε μια από τις επικρατέστερες» άποψη που δέχθηκε και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) στην με αριθμ. 59?2004 γνωμοδότηση του Γ’ Τμήματος.

 Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καμία πρόταση δεν έλαβε τον απαιτούμενο από το νόμο αριθμό ψήφων (21) ,ώστε  να σχηματιστεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και επομένως δεν λήφθηκε καμία απόφαση (θετική η αρνητική).

 1. Στην δια περιφοράς συνεδρίαση ο Πρόεδρος αποστέλλει κατεπείγουσα πρόσκληση ,στην οποία αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης.

Για να είναι νόμιμη η δια περιφοράς συνεδρίαση και να ληφθούν έγκυρες αποφάσεις είναι απαραίτητη η συμμετοχή των δύο τρίτων των μελών του συμβουλίου.

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται με την ανωτέρω διαδικασία ανακοινώνονται από τον Πρόεδρο στην πρώτη μετά τη λήψη της απόφασης  τακτική συνεδρίαση.

      Κοζάνη 23-2-2023            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                      ΜΑΡΚΟΣ  ΧΡ. ΦΛΩΡΟΣ

8 σχόλια

 • Αυτος ο ανθρωπος καποτε δηλωνε συνασπιτησ δημοκρατης…..ωραια δημοκρατια ειναι αυτη μαρκο μου. Εσεις που τον ψηφίζετε τοσα χρονια να τον χαίρεστε

 • Και ενώ υπήρχε μια Τουμπουλίδου, που προσπαθούσε αγωνιωδώς,να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο το θεσμό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ξαφνικά έρχεται ένας κύριος και ισοπεδώνει τα πάντα…
  ΝΤΡΟΠΉ!!!!

 • Αφού όλα είναι εντάξει καμωμένα αλλά η μη έγκαιρη κατάθεση προς ψήφιση οφείλετε προφανώς στα όργανα του Δήμου,υπάρχει η όχι παράνομη πράξη των αρμόδιων οργάνων οι οποίοι δεν εφάρμοσαν τον Νόμο,αφού η προθεσμία έληξε όπως ομολογούν στις 15 Ιανουαριου;
  Ποιοι λοιπόν παρανομουν και γιατι τα αρμόδια όργανα δεν εφαρμόζουν τον Νόμο,ως έχουν υποχρέωση;
  Από ποιον παίρνουν εντολες;
  Ο Νόμος δεν είναι λαστοιχο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.