Καλλιόπη Βέττα: «Η κατάργηση του νόμου για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο Πρωθυπουργός είπε ανερυθρίαστα ψέματα λίγες ημέρες πριν στην Κοζάνη»

2 Μαρτίου 2023
16:12

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την διάταξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ακυρώνει τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, δήλωσε:

«Η κατάργηση του Ν. 3937/2011 για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής αποτελεί τρανή απόδειξη ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία ευαισθησία ούτε για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ούτε για την βούληση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, χθες, σε μια ημέρα Εθνικού πένθους κατατέθηκε  νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου στο άρθρο 162, μέσα σε δύο κυριολεκτικά γραμμές, καταργείται η προβλεπόμενη νομική διάταξη για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής.

Κανένας σεβασμός στην απόφαση του Σ.τ.Ε. που υποχρέωνε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα νομικά προαπαιτούμενα αλλά, κυρίως, κανένας σεβασμός στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της περιοχής που προέκρινε την λύση της μετεγκατάστασης.

Όταν επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης την Κοζάνη, μόλις πριν λίγες ημέρες, είχε αναφέρει ότι γνωρίζει τις νομικές δεσμεύσεις, ενώ είχε πει αυτολεξεί ότι ΄΄δεν θα επιδιώξει να έρθει σε σύγκρουση με αυτό που επιθυμεί η ίδια η κοινωνία΄΄

Οι αποφάσεις, όμως, ερήμην της κοινωνίας ήταν προαποφασισμένες. Η μετεγκατάσταση της Ακρινής δεν αποτέλεσε ποτέ επιλογή της κυβέρνησης. Γι΄ αυτό εξάλλου δεν απαντήθηκε η τελευταία κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσα στις 3 Φεβρουαρίου, όπου ζητούσα ξανά ενημέρωση για το θέμα.

Είχα αναφέρει ότι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη μπορούσε να συνοψιστεί σε λίγες λέξεις: παραπλάνηση, παροχολογία και εμπόριο ελπίδας.

Για τους κατοίκους της Ακρινής, πλέον, μπορεί να προστεθεί και το συνειδητό, απροκάλυπτο και αδιάντροπο ψέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεσμεύεται ότι η υπόθεση της μετεγκατάστασης δεν έχει κλείσει: σε πλήρη συνεργασία και συνεννόηση με μια δημόσια Δ.Ε.Η. θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα, με την βούληση της τοπικής κοινωνίας να έχει πρωτεύουσα σημασία στη λήψη των αποφάσεων»

12 σχόλια

  • Η ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

  • ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ. ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ. ΑΡΚΕΤΆ.

    • Εσύ μόνο για Βασιλάκη & Πηλαδάκη (& τους φίλους του Μητσοτάκη) δέχεσαι να πληρώνεις;;;
      Καθένας τους & μια μετεγκατάσταση Ακρινής & περίσσευαν χρηματα για ένα pass για σένα!!!

  • Ψέματα ο Πρωθυπουργός μας αποκλείεται , ο κ. Κούλης ότι είπε το έκανε. Τόσα παραδείγματα έχουμε. Φθήνηνε το ρεύμα, εκσυγχρόνισε τον ΟΣΕ ξεπούλησε ότι είχαμε και δεν είχαμε μόνο δεν πρόλαβε ακόμη τα πετρέλαια αλλά τώρα που θα ξαναβγεί θα το τακτοποίηση και αυτό βέβαια δεν μιλάμε για την δημόσια υγεία όπου εκεί έδωσε πλέον ρέστα.

  • ΕΙΣΤΕ Η ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ…..

    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ….

    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΝΑΝΑΤΕ ΚΥΡΑ ΒΕΤΤΑ….ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;;;;;;;

    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ …ΟΥΕ!!!!!

  • Χρυσοχοιδης,λιαπης,Χατζηδάκης,καραμανλης οι υπουργοί μεταφορών της Νέας δημοκρατιας,τι έκαναν όλοι αυτοι;κοκορευονταν για το πολύ καλό σιδηροδρομικο δικτυο,το πιο σάπιο και νεκροφορο στον κόσμο ολο και στο Μπαγκλαντές ακομα!
    Μόνο στον Μπαγκλαντές είχαμε μετωπική τρένων το 2019.
    Και ο μητσοτακηςμτην ημέρα του τραγικού γεγονότος,θα πήγαινε θεσνικη να,να εγκαινιάσει το κέντρο τηλεδιοικησης και σηματοδοτησης και θα έλεγε ” εμείς,εμεις,μόνον εμείς, οι καλύτεροι της ευρωπης”

  • Ξέχασα και τον βοριδη κι αυτός ήταν υπουργός μεταφορών.
    Να λέμε όλη την αλήθεια, τσεκουρατα λόγια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.