Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη στο Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας

2 Μαρτίου 2023
17:16
Κανένα σχόλιο

Ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης επισκέφθηκε τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 17/02, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Φλώρινα, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με νέους/ες της περιοχής.  Τον Ευρωβουλευτή συνόδευε η Βουλευτής Φλώρινας, Πέτη Πέρκα, Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) στο γραφείο του youth center του Ομίλου, και έλαβαν μέρος μαθητές/τριες του 2ου και 3ου ΓΕΛ Φλώρινας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΕΝΕΦ, “Ενεργός Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης”, με τη συνοδεία των υπευθύνων εκπαιδευτικών, κ. Ζαφειριώ Μελισίδου, κ. Ελένη Γρούϊου, κ. Άννα Μπαφίτη και κ. Αρχοντούλα Νικολάου. Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας κ. Χρήστος Θωμαΐδης, Δημοτικός Σύμβουλος Αμυνταίου. Διαδικτυακό χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Δρ. Κώστας Φιλιππίδης και ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου.

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης ως Ευρωβουλευτής της Ομάδας της Αριστεράς GUE-NGL και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και υποδοχή,  τοποθετήθηκε αρχικά για την Πράσινη Μετάβαση, την Κλιματική Κρίση, ποιες πολιτικές εφαρμόζει η Ε.Ε. το τελευταίο διάστημα και ποιον ρόλο μπορούν να έχουν οι νέοι/ες σε αυτές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι νέοι και νέες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους, προκειμένου να διεξαχθεί ένας γόνιμος και παραγωγικός διάλογος, αλλά και δόθηκε το κίνητρο να κινητοποιηθούν, ώστε να συμμετέχουν στη δράση για το κλίμα και να οικοδομήσουν μια πιο “πράσινη” Ευρώπη.

Στην πολύ γόνιμη και ανοικτή συζήτηση που ακολούθησε με τους νέους/ες, μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες για τα ευρωπαϊκά θέματα, για την πράσινη μετάβαση, τα οφέλη της ΕΕ (οικονομικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά), αναλύθηκαν εκτενώς οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, η ανάγκη για συμπερίληψη των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας στη Μετάβαση, αλλά και επισημάνθηκαν οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας ως κοινωνία και πώς μπορούν οι νέοι και νέες να εμπλακούν στο εγχείρημα της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου και να έχουν πιο ενεργό ρόλο.

Οι Νέοι Μπροστά!

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.