Προβλήματα στη λειτουργία του παραρτήματος της 11ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ με έδρα στην Κοζάνη λόγω υποστελέχωσης

6 Μαρτίου 2023
17:53


Η υποστελέχωση στο παράρτημα της 11ης περιφέρειας του ΕΚΑΒ με έδρα την Κοζάνη, έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας του προσωπικού με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τους ασθενείς. Συγκεκριμένα το παράρτημα με έδρα την Κοζάνη με πέντε τομείς σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και την Πτολεμαΐδα έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της διαχείρισης της προνοσοκομειακής φροντίδας. Η αντιμετώπιση των περιστατικών έχει αυξητική πορεία τη δεκαετία που πέρασε, σύμφωνα με στοιχεία του σωματείου, με προσωπικό σε 24ωρη επιφυλακή (κατά την περίοδο covid-19) χωρίς άδειες, εξουθενωμένο.

Επίσης αδήριτη ανάγκη είναι η κάλυψη του παραρτήματος της 11ης περιφέρειας από γιατρούς με ειδίκευση στην επείγουσα ιατρική για να καλύπτεται η περιοχή όλο το 24ωρο. Απαιτείται επίσης εκσυγχρονισμός του τηλεφωνικού ασυρματικού κέντρου που να καλύπτει γεωγραφικά όλη την περιοχή.

Επιπλέον υπάρχει δυσκολία ανταπόκρισης ιδίως σε πολλαπλά περιστατικά λόγω και του ορεινού ανάγλυφου της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή με αρνητικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Με βάση όλα τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, ώστε :
Να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την επαρκή λειτουργία της 11ου περιφέρειας του ΕΚΑΒ, 24 ώρες την ημέρα και 365 μέρες το χρόνο,
Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε γιατρούς και διασώστες, ώστε να καλυφθούν όλες οι βάρδιες σε όλους τους Τομείς των ΚΥ και των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι;
Να καλυφθούν όλες οι θέσεις με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (τεχνίτες οχημάτων για άμεση περιοδική συντήρηση- επισκευή του στόλου των οχημάτων, για καθαριότητα κ.α.), Να λυθούν εκκρεμότητες στέγασης στον Τομέα Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς και Πτολεμαΐδας ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε τεχνικό εξοπλισμό όπως π.χ. αναβάθμιση τηλεφωνικού κέντρου για να καλύπτεται όλη η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς προβλήματα,
Να δημιουργηθούν επιπλέον Τομείς στο Αμύνταιο, στα Σέρβια, στο Βόιο (λειτουργεί πιλοτικά), στη Δεσκάτη με τα απαραίτητα εφόδια και μόνιμο προσωπικ, σύμφωνα και με την εμπεριστατωμένη πρόταση του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας.


Οι Βουλευτές
Στολτίδης Λεωνίδας
Δελής Γιάννης

Ένα σχόλιο

  • Από τη μια το ΕΚΑΒ χτυπάει παλαμάκια για την ίδρυση Παραρτήματος στο Βοιο μαζί με ΕΤΙΚ και από την άλλη βάζουν εσάς να κάνετε ερώτηση για υποστελεχωση;;; μας κοροϊδεύετε;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.