Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής – Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει Ατομικούς Μαθητικούς Αγώνες Σκάκι, για μαθητές Νηπιαγωγείων και όλων των τάξεων του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, στην Πτολεμαΐδα “Pantelidis Hotel” την Κυριακή 12/3/23

10 Μαρτίου 2023
08:06
Κανένα σχόλιο

1.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Οι σκακιστικοί σύλλογοι Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος», «Κώστας Αλεξίου» και «Δούρειος Ίππος» σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του 34ου Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος σκάκι Μαθητών-Μαθητριών 2023 (08-10/4/2023 στην Αθήνα), διοργανώνει τους προκριματικούς ατομικούς σχολικούς αγώνες, που είναι ταυτόχρονα και οι τελικοί της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023.

2.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Όλοι οι μαθητές από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) των περιφερειακών ενοτήτων που ανήκουν στη δύναμη της ΕΣΣΚΕΔΥΜ. (Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς) ανεξαρτήτως αν οι μαθητές τους είναι εγγεγραμμένοι σε σκακιστικούς συλλόγους ή όχι. Υπεύθυνοι για τη δήλωση των παικτών είναι τα σωματεία της κάθε περιοχής αλλά και απευθείας η ΕΣΣΚΕΔΥΜ. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικό του σχολείου τους που να βεβαιώνει την τάξη φοίτησης. Το εν λόγω αποδεικτικό μπορεί να σταλεί και απ’ ευθείας στο email της ΕΣΣΚΕΔΥΜ ([email protected]) από το σχολείο φοίτησης, για την εξοικονόμηση χρόνου και χαρτιών. Η μη δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης από το σχολείο, μπορεί να αντικατασταθεί με υπεύθυνη δήλωση του συνοδού του παιδιού, με την ποινή του αποκλεισμού και της ακύρωσης της συμμετοχής του, σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης.

3.ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ξενοδοχείο «Παντελίδης»****, 1ο χλμ Πτολεμαΐδας – Φλώρινας, τηλέφωνο 24630 53300.

4.ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να πραγματοποιηθούν έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2022 και ώρα 20:00 στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScX79jKJBFjp7jOXQS5yZBkaAzxSxqlpKV6pgq41eYXA_OV5g/viewform?usp=sf_link.

Επίσης δηλώσεις συμμετοχής μπορεί να γίνουν δεκτές και στο email της ΕΣΣΚΕΔΥΜ στη διεύθυνση: [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον πρόεδρο της ΕΣΣΚΕΔΥΜ, Ευστάθιο Θεοφυλακτίδη (6976622454).

Η μη έγκαιρη προσέλευση και επιβεβαίωση συμμετοχής συνεπάγεται τη μη συμμετοχή στον πρώτο γύρο των αγώνων.

  1. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
9:00-10:00  Άφιξη–Επιβεβαίωση συμμετοχών
10:30   1ος Γύρος
11:30   2ος Γύρος
12:30   3ος Γύρος
13:30   4ος Γύρος
14:30   Διάλλειμα
14:45   5ος Γύρος
15:45   6ος Γύρος
16:45   7ος Γύρος
18:00 Τελετή λήξης -Απονομές

 

  1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Ελβετικό 7 γύρων. Θα διεξαχθούν χωριστά πρωταθλήματα για κάθε τάξη πλην των Λυκείων (αγόρια και κορίτσια μαζί). Υπάρχει δυνατότητα, αν δεν είναι αρκετός ο αριθμός των ατόμων σε μια τάξη, να γίνουν μεικτά πρωταθλήματα 2 ή περισσότερων τάξεων (π.χ. όπως το Λύκειο που αγωνίζονται όλες οι τάξεις μαζί σε έναν όμιλο) με τον νικητή να έχει δικαίωμα πρόκρισης από την τάξη στην οποία ανήκει.  Χρόνος σκέψης 15΄+5΄΄για τον κάθε μαθητή για όλη την παρτίδα (για αναλογικά ωρολόγια 20΄ο κάθε παίκτης). Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το γρήγορο σκάκι RAPID.

  1. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ευστάθιος Θεοφυλακτίδης.
    8. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ- ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:   Σημαιοφορίδης Σταύρος και διαιτητές Ζαχαρίδης Κωνσταντίνος, Σπυρλιάδης Αχιλλέας, Ποκιάκης Γεώργιος, Ιβάν Γκέτσεβιτς.
    9. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Μετάλλια για τους τρεις πρώτους αθλητές και τις τρεις πρώτες αθλήτριες σε κάθε σχολική τάξη ή όμιλο τάξεων.

Αναμνηστικές βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε όλους τους μαθητές.
10. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων

β) Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1 (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου)

γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)

δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

  1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται στο Διευθυντή Αγώνων με παράβολο 20,00€, το αργότερο αμέσως μετά την λήξη της υπόψη συνάντησης. Εκδικάζεται αμέσως από Τριμελή Επιτροπή που αποτελείται από τον Διευθυντή Αγώνων και δύο μέλη που θα επιλεγούν πριν την έναρξη των αγώνων. Οι αποφάσεις της Επιτροπής έχουν τελεσίδικο χαρακτήρα.
    12. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το παράβολο συμμετοχής για κάθε μαθητή-τρια είναι 8,00€ και καταβάλλεται στη γραμματεία πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα.
  2. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία οι θέσεις πρόκρισης ανά Νομό για την τελική φάση θα καθοριστούν ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων. Για την τελική φάση των μαθητικών πρωταθλημάτων, μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές, είτε έχουν πρόκριση είτε όχι (πληρώνοντας το αντίστοιχο παράβολο).

ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ: Για ότι δεν καλύπτει η παρούσα προκήρυξη ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Σ.Ο. και της F.I.D.E.

 

Σ.Ο.Π. «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» Σ.Α.Π. «ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ» Σ.Ο.Π. «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
     
     
     
     
Χατζόπουλος Κώστας Θεοφυλακτίδης Στάθης Κοντέος Γιώργος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.