«Αν θέλετε να κάνετε παραπολιτική και μικροπολιτική δεν θα σας αφήσω […]. Τα τελευταία 3 χρόνια με γρήγορα βήματα και παρά τις καθυστερήσεις προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αυτό που δικαιούται η χώρα μας στον σιδηρόδρομο. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε»

Αυτά απάντησε στις 15/07/2022 ο υφυπουργός μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος σε ερώτηση για την κατάσταση του σιδηρόδρομου.

Ακόμα μία φορά γινόμαστε μάρτυρες του κυνισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συνεχίζει να δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπό της. Ξανά και ξανά, οι δημόσιες υποδομές μπαίνουν στη συζήτηση του κέρδους των ιδιωτών, αφήνοντας απροστάτευτους τους πολίτες της χώρας, που γίνονται έρμαια στο βωμό της κερδοφορίας.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι όλοι οι υπεύθυνοι γνώριζαν για την κατάσταση του σιδηρόδρομου. Γιατί, με απόφαση δική τους μειώθηκε το προσωπικό του ΟΣΕ. Γιατί, ήταν δική τους επιλογή να εξαρτάται η μοίρα των επιβατών από έναν και μόνο άνθρωπο (που τοποθετήθηκε εκεί με πολιτικά κριτήρια), αντί να συνεχίσουν να υπάρχουν 3 έμπειρα στελέχη σε κάθε σταθμό, όπως ίσχυε μέχρι και το 2019. Γιατί, επέλεξαν να μην κάνουν τίποτα για το κέντρο δευτεροβάθμιου ελέγχου που σταμάτησε να λειτουργεί από το 2020.

Και όχι, προφανώς δε φταίμε όλοι. Και όχι, δεν φτάνει η παραίτηση του υπουργού μεταφορών, τη στιγμή που και άλλοι γνώριζαν και παρέβλεπαν την τραγική κατάσταση των υποδομών.

Απαιτούμε Δικαιοσύνη Παντού!

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Κοζάνης.