Στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, θα πραγματοποιηθεί ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, και με την ενασχόλησή τους να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις επιστημονικές τους δεξιότητες. Στο φετινό διαγωνισμό θα συμμετέχουν ομάδες μαθητών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι ομάδες που θα διακριθούν θα συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, στο Κολλέγιο Αθηνών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης (επί της οδού Ευτέρπης και Μουσών). Το πρόγραμμα διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι:
9:30 Εγγραφές ομάδων κατηγορίας Δημοτικού και Γυμνασίου.
10:00 Εγγραφές ομάδων κατηγορίας Νηπιαγωγείου και Ποδοσφαίρου.
10:30 – 13:00 Έναρξη διαγωνισμού – Αξιολόγηση κατασκευών.
11:30 – 13:00 Παρουσίαση έργων στο κοινό.
13:00 – 14:00 Χαιρετισμοί – Απονομή βραβείων.
Παράλληλα με το διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί έκθεση – παρουσίαση έργων της Ομάδας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.