Mητέρα από την Κοζάνη, μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο facebook, εκφράζει το παράπονό της σε ό,τι αφορά τις υποδομές κολύμβησης στην πόλη της Κοζάνης: “Πόση αδιαφορία πια για τα παιδιά αυτής της πόλης;”

12 Μαρτίου 2023
05:58

Σήμερα βρεθήκαμε πολλοί γονείς από την Κοζάνη σε φιλικούς παιδικούς αγώνες κολύμβησης στην Πτολεμαΐδα. Πέρα από την άρτια οργάνωση και τη χαρά όλων των παιδιών, τα παιδιά μας έδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις. Εξαιρετικές επιδόσεις που οφείλονται αποκλειστικά στην Κολυμβητική Ενώση Κοζάνης και στον αγώνα που δίνει στο μικρό Λιάπειο Κολυμβητήριο στα Κοίλα Κοζάνης και φυσικά στους γονείς που θυσιάζουν τον καθημερινό τους χρόνο πολλές φορές την εβδομάδα για να μεταφέρουν τα παιδιά τους εκτός πόλης σε ένα χώρο που στερείται βασικών υποδομών. Όλοι οι γονείς αντικρίζοντας το κολυμβητήριο Πτολεμαϊδας με την 50μετρη πισίνα και τις άριστες υποδομές αναρωτιόμασταν σε τί πόλη ζούμε. Σε μια πόλη που το κολυμβητήριό της έκλεισε το 2018 λόγω προβλημάτων στον φέροντα οργανισμό. Και ακόμη περιμένουμε… 5 χρόνια τώρα η πολη της Κοζάνης δεν διαθέτει κολυμβητήριο και δεν βλέπουμε και να αγχώνεται γι’ αυτό κανένας τοπικός άρχοντας. Εν μέσω μετάβασης, εν μέσω τόσης εκμετάλλευσης της περιοχής μας από θηριώδεις εταιρίες και φυσικά από την ίδια την Κυβέρνηση με υποσχέσεις και σχέδια επί χάρτου, τί πιο λογικό να ζητούσαμε ανταπόδοση για τα παιδιά και τους κατοίκους αυτής της περιοχής; Βελτίωση της καθημερινότητάς τους; Ας πούμε ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο και κολυμβητήριο; Που να μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις; Να δοθεί βαρύτητα στον αθλητισμό. Τί ακριβώς απαιτούμε; Η ίδια συζήτηση ξανά και ξανά 5 χρόνια τώρα με όλους τους γονείς…Παραθέτω φωτογραφίες του Λιάπειου Κολυμβητηρίου που εξυπηρετεί τα τελευταία χρόνια την πόλη της Κοζάνης και των Κολυμβητηρίων Πτολεμαϊδας και Λάρισας, για σύγκριση. Πόση αδιαφορία πια για τα παιδιά αυτής της πόλης;

 

16 σχόλια

 • Έτσι όπως τα λέει και χειρότερα είναι τα πράγματα. Δυστυχώς η Κοζάνη τα τελευταία χρόνια έχει μείνει πίσω σε όλες τις υποδομές της εκτός βέβαια από τα φωτοβολταϊκά… Σε αντίθεση η Πτολεμαΐδα διαθέτει ένα καταπληκτικό κολυμβητήριο, ένα νοσοκομείο που εχει τουλάχιστον τις βασικές ειδικότητες ιατρών και πολλά έργα υποδομής που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

 • Είναι η ίδια αδιαφορία που δείχνει ο Δήμος και για τους δρόμους, τα αδέσποτα, το παρκάρισμα, τα πεζοδρόμια, το Δημοτικό πάρκο, την τηλεθέρμανση, τις οπτικές ίνες κλπ κλπ. Ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα που έχουν οι κλίκες που λυμαίνονται την εξουσία και τα ευρωπαϊκά κονδύλια μέσα στα γραφεία. Οι περισσότεροι έχουν κάνει τα κουμάντα τους και έχουν σιγουρέψει το τομάρι τους. Και είναι σίγουροι ότι θα ξαναεκλεγούν.

  • πολύ ωραία τα λες φίλε μου εκφράζεις όλους τους λογικους ανθρώπους αυτης τη πολης ένας δήμαρχος παρτάκιας εγωιστής κοιτάει μόνο την πάρτη του αντιδημάρχους εξαφανισμένους δεν έγινε ούτε ένα έργο έφυγαν οι πιλότοι έβαλε τον εαυτό του πρόεδρο της βιβλιοθήκης και τι άλλο να πω άστα να πάνε

 • Ημουν και γω με το παιδί μου στην Πτολεμαιδα. Ας το παρουμε απόφαση. Κανεις δεν ενδιαφέρεται για το κολυμβητήριο στην Κοζάνη. Εδω και 5 χρόνια υποτίθεται ότι φτιάχνουν το παλιό και όταν μετα απο 15 χρόνια (που δεν το βλέπω) το τελειώσουν παλι θα είναι το ίδιο με μπαλώματα. Παλι 25αρα πισινα θα έχει αντι για 50αρα που χρειάζεται. Μήπως πρέπει να κινηθούμε ομαδικα προς την νομικη οδο πλέον;; Καποιος ηθελημένα στερεί απο τα παιδιά μας το δικσίωμα τους μπορουν να κανουν αυτο που αγαπάνε.

  • ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΈΧΕΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΌ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΉΡΙΟ,ΕΜΕΙΣ ΤΡΙΑ ΧΡΌΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΌΝ ΛΟΓΟ ΑΝΑΚΑΊΝΙΣΗΣ – ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Κ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΟΛΉΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ Κ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΊΟ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΘΟΎΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΆΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!!

 • Όταν κλείνεις ένα κολυμβητήριο που θέλει συντήρηση, όταν κλείνεις ένα δρόμο που θέλει επισκευή πώς τόυ Ρυμνίου Τριγωνικου, και δεν υπάρχει σχέδιο αυτά παθαίνεις. Τουλάχιστον στο κολυμβητήριο υπηρξε η θέληση από τη δημοτική αρχή και τρέχει,αργά όπως όλα τα έργα την τελευταία τριετία λόγω τιμών, η επισκευή του.
  Εκείνος ο δρόμος πέρασαν τρία χρόνια και τίποτα. Το να κλείνουμε κάτι όταν διαπιστώνουμε είναι εύκολο. Το να το επιδιορθώνουμε θέλει τρέξιμο και ικανά στελέχη,αιρετά και υπηρεσιακά.

 • Δυστυχώς η αδιαφορία υπήρχε και όλοι ξέρουμε ποιους αφορά. Χασαμε μια γενιά κολυμβητών. Ας ελπίσουμε ν επισκευαστεί γρήγορα το ΔΑΚ και να τρέξει το ΣΔΙΤ με τη σύγχρονη πισίνα στη ΖΕΠ.

 • Έτσι ακριβώς είναι.
  Σε φυσιολογικές συνθήκες το λιαππειο θα έπρεπε να λειτουργεί συμπληρωματικά για να αποσυμφορεί το δακ.
  Είναι εικόνα αυτή για την μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της περιφέρειας;

 • Αυτή η ανάρτηση έχει ξεχωριστή αξία. Εξηγεί γιατί στην Ελλάδα θα συγκρούονται τα τρένα, θα πέφτουν οι μπασκέτες, θα κλείνουν τα κολυμβητήρια. Το δημοσιο παλεύει και θα παλεύει με τους δαίμονες του. Αυτούς που δε μπορούν να το βελτιώσουν γιατί είναι ανεπαρκείς και περιφέρονται. Είτε είναι αιρετοί,είτε υπάλληλοι είτε συνδικαλιστές. Δυστυχώς λίγοι δουλεύουν, πολλοί πληρώνονται. Ευτυχώς στην πόλη είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε.

 • Το έκλεισαν οι προηγούμενοι και χρονοτριβούν οι τωρινοί. Βλέπουμε ένα σιδερένιο σκελετό και τίποτε άλλο. Δε χάσαμε μόνο γενιά αθλητών κολυμβητών αλλά και ανθρώπων που να ξέρουν κολύμβηση. Το Λιάπειο είναι μικρό και δεν χωρά τον όλο τον πληθυσμό της πόλης που αθλείται.
  Με τι ασχολούνται τέλος πάντων;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.