Το μισό καλό (Δρ Τσακαλίδης Γεώργιος)

15 Μαρτίου 2023
21:17

 

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να διευκολύνει νέους ανθρώπους να αποκτήσουν δική τους στέγη μέσω ευνοϊκής χαμηλότοκης δανειοδότησης είναι οπωσδήποτε μη κατακριτέα. Το ότι βέβαια επιλέγεται η προεκλογική περίοδος για τέτοιου είδους παροχές, αυτό δημιουργεί υπόνοιες για ψηφοθηρία. Αυτό όμως που είναι οπωσδήποτε κατακριτέο είναι ότι το μέτρο εξαιρεί μια κατηγορία νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται να χτίσουν σπίτι σε οικόπεδό τους. Γιατί άραγε εξαιρεί η απόφαση του Πρωθυπουργού τους νέους αυτούς από την ευνοϊκή δανειοδότηση; Πολλά ακούγονται ότι με το μέτρο αυτό η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται να μοσχοπωληθούν σπίτια που προέκυψαν από κόκκινα δάνεια! Είναι όμως δυνατόν μια ευνομούμενη πολιτεία να αδιαφορεί για τη μερίδα των νέων εκείνων που θέλουν  να χτίσουν σπίτι σε δικό τους οικόπεδο! Οι νέοι αυτοί με τον σχεδόν υπερδιπλασιασμό της αξίας των οικοδομικών υλικών εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία περιήλθαν σε δεινή θέση! Έχουν ξεφύγει εντελώς   από τον προϋπολογισμό απόκτησης δικής τους στέγης. Δίκαιο θα ήταν το ίδιο μέτρο χαμηλότοκης δανειοδότησης να συμπεριελάμβανε και αυτούς. Καλό το μέτρο, αλλά με την εξαίρεση της κατηγορίας αυτής των νέων γίνεται «μισό καλό». Μάλλον όχι καλό. Γιατί «οὐ καλὸν τὸ καλόν, εἰ μὴ καλῶς γένηται».

3 σχόλια

  • Απόλυτα σωστές οι επισημάνσεις του εκλεκτού καθηγητή.
    ….δημιουργεί υπόνοιες για ψηφοθηρία. ……..
    μόνο υπόνοιες ;
    …..εξαιρεί μια κατηγορία νέων ανθρώπων………
    . Ο πρωθυπουργός της δημογραφικής κατάρρευσης μόνο για το Great Reset ενδιαφέρεται !

  • Ο πρωθυπουργός της δημογραφικής κατάρρευσης μόνο για το Great Reset ενδιαφέρεται !
    Απόλυτα σωστές οι επισημάνσεις του εκλεκτού καθηγητή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.