Ευχαριστήριο του 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας

17 Μαρτίου 2023
08:23
Κανένα σχόλιο

Την Τρίτη 28/2/23 και τη Δευτέρα 13/3/23 στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας της Β τάξης Γυμνασίου πραγματοποιήθηκαν διδακτικές επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της πόλης. Οι μαθητές των τμημάτων Β1,Β2 και Β3,Β4 επισκέφτηκαν: α) το εργοστάσιο αρτοζαχαροπλαστικής των Ζαχαροπλαστείων “Σιδηρόπουλος Γιώργος” και β) την Αλευροβιομηχανία ΜΥΛΟΙ ΧΡΗΣΤΙΔΗ Α.Ε., με στόχο την εμπέδωση της διδασκόμενης ύλης που αφορά στη γνώση της δομής των βιομηχανιών και του τρόπου λειτουργίας τους.

Αναλυτικότερα οι μαθητές ενημερώθηκαν από την κα. Άρτεμις Σιδηροπούλου για την διαδικασία παραγωγής των γλυκισμάτων και των αρτοπαρασκευασμάτων, για τα πρότυπα διασφάλισης της ασφάλειας των τροφίμων και είδαν τη γραμμή παραγωγής. Τέλος δοκίμασαν κάποια από τα προϊόντα της επιχείρησης. Στην αλευροβιομηχανία Μύλοι Χρηστίδη, η ενημέρωση έγινε από την τεχνικό ασφαλείας του εργοστασίου κα. Ελπίδα Σαμαρά. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την παραγωγική διαδικασία των αλεύρων και του σιμιγδαλιού. Παρακολούθησαν τη λειτουργία της γραμμής παραγωγής από το αρχικό προϊόν στα σιλό μέχρι την παλετοποίηση. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της εταιρίας, στην ερευνητική της δραστηριότητα (έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμου αλεύρου για την παραγωγή αρτοσκευασμάτων με μειωμένο ακρυλαμίδιο) και στον κύκλο εργασιών της εταιρίας. Τέλος οι μαθητές παρακολούθησαν τη λειτουργία του ρομποτικού βραχίονα που διαθέτει η επιχείρηση και εξυπηρετεί στη συσκευασία των αλεύρων χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Τους μαθητές συνόδευαν, η κα. Γεωργιάδου Γεωργία και η κα. Σοφία Παπαγεωργιάδου , εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Ευχαριστούμε και τις δυο παραγωγικές μονάδες για την εμπεριστατωμένη ξενάγηση και τη θερμή φιλοξενία.

 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών

του 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι