Συνέδριο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PISTE στο Δήμο Βοΐου

17 Μαρτίου 2023
14:50
Κανένα σχόλιο

 

Υποδέχτηκε στον Πεντάλοφο και στη Σιάτιστα τους αντιπροσώπους των Ιδρυμάτων και των Δήμων που συμμετέχουν μαζί με τον Δήμο μας στο Πρόγραμμα PISTE.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν αναλυτικά το έργο και οι δράσεις του Δήμου στη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων στον Πεντάλοφο και οι αντιπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τις ωφελούμενες της Δομής.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PISTE στοχεύει στη βελτίωση των πολιτικών ένταξης, προωθώντας την ενεργό συμμετοχή των μεταναστών στο σχεδιασμό ,την υλοποίηση και την αξιολόγηση των δράσεων κοινωνικής ένταξης και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων τους σε Μικρές και Μεσαίες Πόλεις.

Για να γίνει αυτό, το έργο PISTE περιλαμβάνει μια σύμπραξη που αποτελείται από 3 ακαδημαϊκά ιδρύματα και 4 Δήμους που βρίσκονται σε 4 ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα και Ιταλία).

Οι δραστηριότητες που προβλέπονται είναι:

– Υποστήριξη της χάραξης πολιτικής που βασίζεται σε στοιχεία.

– Κοινή χρήση και αξιολόγηση μέτρων πολιτικής, ξεκινώντας από τους Δήμους εταίρους και στόχους και κλιμακώνοντας μέχρι το ευρωπαϊκό επίπεδο.

– Προώθηση της συμμετοχής των πολιτών και της πολιτικής συμμετοχής μέσω εργαστηρίων συν-σχεδιασμού στα οποία συμμετέχουν φορείς από τις αρχές των ευρωπαϊκών Μικρών και Μεσαίων Πόλεων.

– Πειραματισμός τελειοποιημένων και αναθεωρημένων τοπικών μέτρων.

– Διάδοση αποτελεσμάτων πέρα από τη συνεργασία μέσω πολυγλωσσικών ψηφιακών πόρων, συλλογή εμπειριών και εργαλείων για καινοτομία πολιτικής σε ευρωπαϊκές Μικρές και Μεσαίες Πόλεις.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης  και Ένταξης (AMIF).

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.