Ψήφισμα Τοπικού Συμβουλίου Σερβίων: “την επίλυση όσων θεμάτων προέκυψαν ή θα προκύψουν από την χρήση των εναλλακτικών διαδρομών που δόθηκαν για την κυκλοφορία και την εξασφάλιση της ασφαλούς και ομαλής λειτουργίας”

17 Μαρτίου 2023
18:35

 

Η Κοινότητα Σερβίων, ο Δήμος Σερβίων και η περιοχή μας γενικότερα βρίσκονται σε μια πρωτόγνωρη για την εποχή που ζούμε κατάσταση που φέρνει στον νού άσχημες αναμνήσεις μισό αιώνα σχεδόν πίσω.

Από την 16η Μαρτίου 2023 δεν υπάρχει πρόσβαση προς την πρωτεύουσα της περιφέρειας μας μέσω της υψηλής Γέφυρας Σερβίων.

Δεν είναι ώρα για να χαθεί κι αλλος πολύτιμος χρόνος αναζητώντας ευθύνες, για να υπάρξουν  νέες καθυστερήσεις, ούτε και παλινωδίες σε αναλύσεις και εκτιμήσεις.

Ο τόπος μας τίθεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της απομόνωσης και του οικονομικού μαρασμού. Επομένως ο χρόνος από δω και μπρός πρέπει να αφιερωθεί αποκλειστικά στην άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η στατικότητα της γέφυρας και στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη παράδοση της σαν μια οδός με πλήρη ασφάλεια.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων μούδιασε μια ολόκληρη κοινωνία ανθρώπων που εξυπηρετούνταν καθημερινά μέσω αυτής.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι το πρώτιστο και η ασφάλεια της το ζητούμενο.

Όλοι οφείλουμε να αποδεχτούμε και να συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις που παίρνονται  και είναι πρός αυτή την κατεύθυνση.

Η αγωνία όμως του εργαζόμενου, του μαθητή του ελεύθερου επαγγελματία, του παραγωγού του εμπόρου, του ασθενή και γενικά όλου του κόσμου που μετακινείται, πρέπει να τύχει του σεβασμού και της αναγνώρισης για τα σοβαρότατα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει από αύριο κιόλας.

Για αυτό δεν μπορεί να χαθεί ούτε ώρα στην διόρθωση των όποιων ζημιών της γέφυρας σε πρώτο βαθμό , αλλά και στη βοήθεια όσων θα πληγούν από αυτή την πρωτοφανή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των.

Ζητάμε σαν Συμβούλιο της κοινότητας Σερβίων από την Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας την επίλυση όσων θεμάτων προέκυψαν ή θα προκύψουν από την χρήση των εναλλακτικών διαδρομών που δόθηκαν για την κυκλοφορία και την εξασφάλιση της ασφαλούς και ομαλής λειτουργίας των.

Ζητάμε από την Κεντρική Διοίκηση να σκύψει και να σταθεί στους δοκιμαζόμενους κατοίκους, που θίγονται για τρίτη φορά μετά την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας και της απολιγνιτοποίησης,

Με οικονομικά μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης σε όλα τα επίπεδα.

Στην φορολογία,στο κόστος των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος και στην βοήθεια με επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις όλων των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Με τολμηρές και κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την υγεία πρώτιστα. Τώρα είναι επίκαιρο όσο ποτέ το χρόνιο αίτημα μας για δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, εκτός της επιβεβλημένης πλέον στελέχωσης του.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά της κεντρικής εξουσίας θα κριθούν από τους πολίτες.

Η οποιαδήποτε ολιγωρία θα δώσει την θέση, από την προς στιγμήν ανασφάλεια και σύγχυση  στην οργή και την αγανάκτηση.

Ο κόσμος θα πονέσει αν δει την παραμικρή έλλειψη του απαιτούμενου ενδιαφέροντος.

Αναμένουμε με αγωνία τα λόγια να γίνουν έργα και πράξεις και επιθυμούμε μια ενωμένη κοινωνία στην δοκιμασία που έρχεται.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Σερβίων.

3 σχόλια

  • Αυτά ζητούνται όσο υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του κεντρικού δρόμου. Τι κάνατε επί δεκαετίες, όχι μόνο οι τωρινοί?
    Μία και μόνο αγωνία είχατε: μη τυχόν και δεν περνάει ο δρόμος από τα Σέρβια.
    Όσο γρήγορα και να γίνουν θα πάρει χρόνο

  • ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΥΤΑ. ΤΩΡΑ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ.

  • Αφού έχετε τόσο μεγάλη αγωνία για την εξέλιξη Να ορίσετε Δήμος Σερβίων και Βελβεντού παράλληλα με την περιφέρεια επιβλέποντες μηχανικούς για να παρακολουθούν από κοντά τις οποιες εξελίξεις επισκευής .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.