Δεν είμαστε στην Ιαπωνία αλλά στη Δυτική Μακεδονία (του Μιχάλη Αγραφιώτη)

19 Μαρτίου 2023
10:04

Πολίτες προβληματισμένοι και φοβισμένοι. Πολιτικοί αδρανείς και αδιάφοροι μέχρι τώρα. Επιχειρηματίες σε απόγνωση και οικονομία σε ύφεση. Διαμορφωτές κοινής γνώμης εντεταλμένοι ύποπτοι για αποσιώπηση. Λύσεις; Δεν είχαμε ουσιώδεις απαντήσεις από αυτούς που έπρεπε. Μια κακή επανάληψη του Περιφερειακού Συμβουλίου του 2019 που το είχα παρακολουθήσει, σε λόγια τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και στις πράξεις μέχρι τότε κατ’ ουσίαν τίποτα και τίποτα. Όμορφα λόγια αγγελικά πλασμένα, μια γέφυρα σε πολύ χειρότερα κατάσταση και ένα κράτος ανύπαρκτό και πολύ φοβάμαι θα παραμείνει ανύπαρκτο. Το ίδιο πολιτικό παραμύθι επαναλαμβάνεται.  Το βασικό των τελευταίων ημερών είναι το εξής παράδοξο. Έκλεισε η γέφυρα – ευτυχώς- για να προστατευτούν οι πολίτες που για 3 χρόνια περνούσαν «έτσι» και έμειναν δυνάμει 13.000 άνθρωποι χωρίς άμεση πρόσβαση σε βασικές δομές Υγείας, παιδείας, βασικών αναγκών για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών. Με προβληματίζει η ολοκλήρωση του έργου και μάλιστα η ορθή ολοκλήρωση του έργου με όλο το σεβασμό στους επιστήμονες, δεν είμαστε στην Ιαπωνία αλλά στη Δυτική Μακεδονία.  Επικοινωνιακά κατάφεραν κάποιοι με τον ήρεμο και πράο λόγο να αντιστρέψουν την τοπική κοινωνία από την οργή στον προβληματισμό και από εκεί στην ελπίδα ότι σε δύο μήνες θα λυθούν τα προβλήματα τους.  Το δηλώνω ευθέως ότι το κεντρικό δημόσιο αδιαφορεί και ειδικά σε περίοδο εκλογών που τα μολύβια πέφτουν και μέχρι τον Ιανουάριο λόγω αλλαγής διοικήσεων οι υπηρεσίες δεν θα ασχολούνται, η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να παρέμβει λόγω ανεπάρκειας μηχανημάτων και προσωπικού και δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι για να μπορέσουν να στηρίξουν όλο το εγχείρημα να γίνει μια βιώσιμη και ασφαλής γέφυρα. Όταν ένας κρατικός φορέας λέει ότι υπολογίζει 2-3 μήνες να υπολογίζουμε 8- 12 μήνες με τις ταχύτητες που επικρατούν στο δημόσιο και μάλιστα στην καλύτερη περίπτωση.

Το θέμα δεν το ανακάλυψε ο κ. Κασαπίδης. Το θέμα ήταν γνωστό και από τους προηγούμενους Περιφερειάρχες. Απλά επί του κ. Κασαπίδη ο κόμπος έφτασε στο χτένι και μετά από πιέσεις προχώρησε στο να αναδειχθεί περαιτέρω το πρόβλημα, όπου φάνηκε η μεγάλη επικινδυνότητα του. Σωστή συντήρηση και όχι πασαλείμματα έπρεπε να γίνουν ακόμη και από τους διορισμένους νομάρχες και Γενικού Γραμματείς των Περιφερειών.

Από το 2018 μέχρι το 2023 υπήρχε μια κραυγαλέα αδιαφορία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και μια αρνητική αδράνεια του Περιφερειάρχη που έφτασε τα πράγματα στο απροχώρητο. Υπήρχε πολύς χρόνος για δράση αλλά δυστυχώς, προτεραιότητα είχαν άλλα έργα ήσσονος σημασίας για την κυβέρνηση και τον Περιφερειάρχη αδιαφορώντας για το μεγάλο θέμα της λίμνης Πολυφύτου. Οι πολίτες ας κρίνουν.

Τη χρονική καθυστέρηση δεν μπορούμε να τη γλιτώσουμε. Την οικονομική στήριξη μπορούμε, αν φιλοτιμηθεί – που καταντήσαμε- ο Γεραπετρίτης να αναλάβει την υπόθεση, αν και μεγάλο πρόβλημα έχει πλέον και η Γέφυρα του Αξίου, δίπλα από τα Μάλγαρα στην Εθνική Οδό. Οι επιστήμονες μας ελπίζω ότι θα δώσουν τη λύση, μια λύση που θα κοστίσει σε χρόνο και σε χρήμα, ενώ τα συμπεράσματα που σας είπα είναι δεδομένο ότι θα τα βγάζετε μπροστά σας μέρα με την μέρα. Η αδιαφορία είναι κατάφωρη και δεν φαίνεται μόνο στη Γέφυρα αλλά στο δρόμο του Ρύμνιο-Τριγωνικό, στο δρόμο Καισαρειά-Καρυδίτσα και στις πολλές κακοτεχνίες που οφείλεται καθαρά στην αδιαφορία των πολιτικών διαχρονικά, οι οποίοι πολύ σύντομα θα βρίσκονται υπό την κρίση του Ελληνικού λαού. Να είστε σίγουροι πάντως ότι στην Ιαπωνία ΔΕΝ θα υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο να συμβούν αυτά!

 

22 σχόλια

 • Μέχρι τώρα η επικρατούσα τάση ήταν να ξεκινάει τη συζήτηση κάποιος και οι υπόλοιποι να θάβουν…κοινώς να κασμιρευουμι. Για αυτο το λογο αυτή η τακτική είναι εύκολη και δεν στοιχιζει τίποτα.
  Σίγουρα υπάρχουν και θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.
  ΛΥΣΕΙΣ ,οι οποίες είναι εφαρμόσιμες, μπορεί κάποιος να προτείνει; εκεί είναι η ουσία.
  Από λόγια χορτασαμε…

  • κ. Αγραφιώτη
   Τον αδικείς τον Κασαπίδη .
   Πήρε μόνος του από την πρώτη στιγμή πρωτοβουλίες
   και ΕΥΤΥΧΩΣ.

   Οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στις αγγυλώσεις του Δημοσίου και στο ότι είναι ένα σύνθετο – δύσκολο θέμα η Γέφυρα .

   Πάντως έγινε πολύ δουλειά μέχρι τώρα από τον κ. Παν Πανέτσο , ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ και τον Καθηγητή Κ. Κατάκαλο και τους συνεργάτες τους .

   Ελπίζουμε οτι σε 2 μήνες θα λυθεί το πρόβλημα και
   θα επανακυκλοφορήσει η Γέφυρα .

   • ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 25 ΜΑΗ;;;; ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΥΠΕΥΘΥΒΑ;;; ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ;;;

 • Ωραιος ο Αγραφιώτης. Ο μόνος που ασχοληθηκε. Μπραβο σου Μιχαλη. Αποκάλυψε τις υποκρισις του Καααπιδη

 • Γραφεις εδω πως υστερα απο πιεσεις αναγκαστηκε ο περιφερειαρχης να ενδιαφερθει.Τι ειναι αυτα ο Κασαπιδης απο μονος του το ξεκινησε βλεποντας τη στραβη γεφυρα.

 • ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
  ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
  ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ???
  ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΠ ΚΑΣΑΠΙΔΗ???

 • 500 τονοι πιέζουν το σημείο που εχει προβλημα είπε ο Κασαπίδης. Το οτι με την εξυπνάδα τών φαναριών αυτοί οι τόνοι εγιναν +300 (γιατι τοσο ζυγιζουν 4-5 νταλικες, ενα λεωφορειο και καμμιά 15αρια αυτοκινητα) αυτό δεν πείραζε. Μάς εδειξε φωτογραφια τής ζημιάς που οπως ειπε είναι απο τα τελη τού 2021. Δεν μάς εδειξε τη ζημιά πώς ηταν στις αρχες τού 2020 πριν βαλουν τα φανάρια. Πρεπει να είναι παγκόσμια….πρωτοτυπία.
  Εν πάσει περιπτωσει η κατάσταση είναι πλεον μη αναστρεψιμη. Αν φυγουν οικογενεις για Κοζανη, αν κλείσουν επιχειρησεις κλπ δυσκολα επανερχεται το πρότερο καθεστως.

 • ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ENERGYPRESS ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ. ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΚΛΑΦΤΕΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΡΑΓΓΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΝΑ ΓΛΕΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ! ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΣΙΠΡΑ ΡΕ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ! ΠΡΟΒΑΤΑ

 • ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΣΑΠΙΔΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ. ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ

 • Νομιζεις,ετσι δεν ειναι;γιατι αμα ειχες γνωση θα ειχες και γνωμη.Κι εγω νομιζω πως ο βουκεφαλας ετρεχε με 1μαχ την ωρα.Ετσι νομιζω.Αν μπορεις απαντησε μου.

 • ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ.
  ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ.

 • Να κάτσει να τα κάνει ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ που έχει 20 χρόνια Βουλευτής και μας δουλεύει. Από κουτόχοτρο μας χόρτασε

 • Δεν είμαστε στην Ιαπωνία. εμ βέβαια, οι χαζοί ιάπωνες δε δίνουν 4.2 εκατομμύρια ευρώ σε εκκλησίες και μοναστήρια. τα δίνουν σε γέφυρες και άλλα έργα.

 • ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ο πρωτος!!
  Πάρτους τα σώβρακα μεγάλε
  Με τον λαμπρο τους ρίξατε την κυβέρνηση
  τωρα θα ρίξετε και τον υποκριτή περιφερειάρχη
  ΜΠΡΑΒΟ ΕΥΓΕ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.