Επιστολή αναγνωστών προς Δήμαρχο Κοζάνης και συνεργάτες για την Κοινότητα της Καρδιάς

19 Μαρτίου 2023
21:15
Κύριε δήμαρχε, ως γνωστόν η Νέα Καρδιά είναι ένας συνοικισμός σε απόσταση 4,5 χλμ βόρεια του κέντρου της Κοζάνης, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1976 από την αναγκαστική μετεγκατάσταση των κατοίκων του παλιού χωριού Καρδιάς εξαιτίας της επέκτασης των εδαφών εξόρυξης των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ. Μετά την νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης νόμος 3852 ΦΕΚ Α 87/7.6.2010 του νόμου Καλλικράτη έπαψε να είναι αυτοτελές κοινοτικό διαμέρισμα και να έχει δικό της πρόεδρο όπως είχε μέχρι τότε γιατί υπήρχε μια διοικητική διαίρεση,το μισό χωριό υπαγόταν στην Κοζάνη και το άλλο στην Πτολεμαΐδα και κάπου έπρεπε να πάει και ενσωματώθηκε αναγκαστικά στο δημοτικό διαμέρισμα Κοίλων λόγω νομικής και αυτοδιοιητικής αναγκαιότητας και συγκροτούν την τοπική κοινότητα Κοίλων που υπάγεται στην δημοτική ενότητα του Δήμου Κοζάνης και έχει πληθυσμό η Νέα Καρδιά.
Η Καρδια δημιουργήθηκε γύρω στο 1600, σύμφωνα με τον κώδικα της Ζάβορδας και το 1870 πρωτο-λειτούργησε το πρώτο δημοτικό σχολείο του χωριού. Οι καρδιώτες είχαν πλούσια δράση στον μακεδονικό αγώνα ο αείμνηστος Σιαμπανόπουλος, αποκαλεί το χωριό φρούριο και προπύργιο του Ελληνισμου. Συνεπώς έχει 423 χρόνια αυτοτελή ιστορία και παράδοση. Ο νόμος για την αυτοτέλεια μιας κοινότητας είναι σαφής. Για να γίνει αυτοτελές δημοτικό διαμέρισμα η Νέα Καρδιά πρέπει στην απογραφή που έκανε το κράτος να έχει απογραφεί ξεχωριστά και ο Δήμος Κοζάνης δεν μας είχε απογράψει ξεχωριστά. Άρα είναι θέμα εσωτερικής και καθαρά διαδικασίας να προχωρήσετε στην δρομολόγηση εκείνων των διαδικασιών για να καταχωρηθεί η αυτοτέλεια του χωριού.
Πίσω από την μια αυτοτέλεια της Καρδιάς υπάρχουν αβελτηρίες σκοπιμότητες προφανώς και συμφέροντα. Συν αυτό αιωρούνται και φωλιάζουν οι διαχειριστικές ανεπάρκειες και η αυτοδιοικητική αδιαφορία. Οι Καρδιώτες έγιναν θύματα ψηφοθηρικής ιδιοτέλειας και τα προβλήματα τους ταμείο αυτοδιοιηκιτικης υπεραξίας για κάποιους. Έχουμε σταθεί στο παρελθόν επικριτικά για τον κ Μαγγιρίδη που πήρε το 40% των ψήφων του από την Νέα Καρδιά και δεν έθεσε πότε το θέμα της αυτοτέλειας στο δημοτικό συμβούλιο, προφανώς για κάποιους λόγους που ξέρει αυτός. Τίποτα δεν έχει κάνει και η κυρία Αμανατίδου. Οι Μαγγρίδης και Αμανατίδου είναι στρατηγικοί σας συνεργάτες. Στην Νέα Καρδιά εδώ και 15 χρόνια δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα σε αυτοδιοικητικό έργο. Το μόνο έργο που έγινε ήταν ότι τοποθετήθηκε ένας μεταλλικός κάδος χρώματος ροζ που έχει την ένδειξη να πετάει ο κόσμος τα παλιά του ρούχα. Εμείς αυτόν τον κάδο θα πετάξουμε τα παλιά αυτοδιοικητικά μας ρούχα όσο βλέπουμε να αντιμετωπίζει το θέμα της αυτοτέλεια από πλευράς Δήμου με έναν άγουρο κυνισμό ωμής ελαφρότητας και ευκαιριακής ευαισθησίας.
Δεν είναι μόνο οι ανιματερ αυτοδιοικητικοί του χαβαλέ τοπικοί και κεντρικοί που κουνούν το δάχτυλο με τον τρόπο της αδιαφορίας σε ένα σαστισμένο χωριό από την αυτοδιοικητική εγκατάλειψη. ΑΥΤΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΥΣ ΑΛΙΘΟΡΙΣΜΟΥΣ ΥΠΝΟΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥΣ. Πέρα από τους δημοτικούς συμβούλους η επιλογή μας και για τους κοινοτικούς, τους δυο μοναδικούς Καρδιώτες που βρίσκονται στο κοινοτικό συμβούλιο Κοίλων που ψηφίστηκαν από το 95% του χωριού, ήταν προβληματική.Το ίδιο ισχύει και για όλη την αυτοδιοικητική σας ομάδα, κ. Μαλούτα και κ. Μιχαηλίδη που προσπαθεί να επιμηκύνει τον αυτοδιοικητικό χρόνο για τους Καρδιωτες. Οι ηθικοί φραγμοί κατέρρευσαν, πλημμύρισαν τα βουνά της καρδιάς που απέχουν από το χωριό 100 μέτρα και ως αντιστάθισμα για το χωριό απολύτως τίποτα σε σχέση με άλλα. αι σας ρωτάμε ευθέως Κ δήμαρχε εσάς και τον κ Μιχαηλίδη σε μια ευνοημένη πολιτεία:
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΕΡΜΑ, ΤΟ ΟΞΥΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΙΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΓΚΑΖΙ, ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ;;;;; ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΙΤΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΝΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ. Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΑΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ.
“Προκειμένου να γίνει αφέντης ο πολιτικός προσποιείται τον υπηρέτη.”
ΣΑΡ ΝΤΕ ΓΚΟΛ 
Πρόεδρος της Γαλλίας
Κάτοικοι της νέας καρδιάς 

2 σχόλια

  • που ψηφίστηκαν από το 95% του χωριού, ήταν προβληματική. Κλαυσίγελος εν έτη ή εν έτει; 2013 αποσχηστικαν απο την Καρδια και πήγαν στα Κοιλα και τώρα ψάχνουν τους Μακεδονομάχους κώδικα της Ζάβορδας και το 1870.

    • Εμείς την ιστορία μας την ξέρουμε, όπως και τα λάθη μας, εσύ με το λάθος ψευδώνυμο τι πρόβλημα έχεις;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.