Έρχονται απολύσεις καθαριστών/στριών (Γράφει η Βασιλική Γκάσταρη – Επιμελήτρια Β΄ στο τμήμα Αιμοδοσίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης)

21 Μαρτίου 2023
22:26

 

Μαθαίνω ότι είναι έτοιμος κι ο εργολάβος που θα αναλάβει την καθαριότητα στο Νοσοκομείο Κοζάνης κι έρχονται απολύσεις καθαριστών/στριών. Είναι όλοι αυτοί οι χαμογελαστοί κι ευγενικοί εργαζόμενοι που κρατούν το νοσοκομείο μας καθαρό γιατί πρέπει να παραδεχτούμε ότι αν και παλιό το κτίριο, αστράφτει μέσα. Χτες πέρασα από τις τουαλέτες του κοινού και μύριζε καθαριότητα και χλωρίνη. Αυτούς λοιπόν, κοντοζυγώνει η ώρα που θα τους απολύσουν και μετά κατά πάσα πιθανότητα θα τους προσλάβει ο εργολάβος για να δουλέψουν με λιγότερα χρήματα και ένσημα και περισσότερες ώρες ενώ ο ίδιος θα βάζει στην τσέπη σεβαστό ποσό. Η μέχρι τώρα εμπειρία έδειξε ότι ο εργολάβος κοστίζει περισσότερο στο ελληνικό δημόσιο από τους μισθούς των εργαζομένων στην καθαριότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύτηκε για την επαναφορά των εργαζομένων όπως άλλωστε έκανε και στην προηγούμενη θητεία του. Το Σωματείο και η ΠΟΕΔΗΝ τους στηρίζει εμπράκτως. Μαθαίνω ακόμη ότι ίσως κατάφεραν να αναβάλλουν για λίγο αργότερα τις απολύσεις… εξάλλου εκλογές έρχονται. ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ στους Αρίστους, σε τέτοιες δύσκολες ώρες να στερήσουν αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας απο τα λαϊκά (τα μη άριστα δηλαδή) νοικοκυριά. Θέλουν να διαλύσουν ολοκληρωτικά το ΕΣΥ. Μένει να δούμε για πόσο θα αναβληθούν οι απολύσεις και αν για την πρόσληψη στον εργολάβο θα απαιτηθεί η εθιμοτυπική επίσκεψη σε γαλάζιους βουλευτές. Σύντομα θα μάθω αν το ίδιο συμβαίνει και στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

5 σχόλια

  • Α. ” Θέλουν να διαλύσουν ολοκληρωτικά το ΕΣΥ.”
    Είναι σαφές και καλά κάνετε και το τονίζετε !
    Β. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύτηκε …….
    Ο ΣΥΡΙΖΑ εξάντλησε όλα τα κοινωνικά αποθέματα ελπίδας.!!!

    • ΜΑΛΛΟΝ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΕ ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΕΙΣΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΑ……

      • ΣΩΣΤΆ ΌΤΑΝ ΛΈΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΕΣ ΤΣΟΎΖΟΥΝ Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΎΝ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΒΡΈΞΕΙ ΧΙΟΝΊΣΕΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ Η….. ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΟΤΡ ΝΑ ΣΚΈΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΌΛΟΙΠΟΥΣ ΓΙΑΤΊ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΣΚΛΗΡΆ ΚΑΙ ΑΜΟΊΒΟΝΤΑΙ ΑΠΑΙΣΙΑ Η ΓΥΝΑΊΚΑ ΔΕΝ ΈΓΡΑΨΕ ΚΆΤΙ ΚΑΚΌ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΆΦΕΤΑΙ ΆΣΧΗΜΑ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.