Θα ήθελα να εκφράσω τα παράπονά μου για την κατάσταση στον Αι Γιώργη και να καλέσω τον Δήμο Κοζάνης να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του απέναντι στους νεκρούς και τους συγγενείς τους.

Η εκταφή από μόνη της είναι μια επίπονη κατάσταση για τους συγγενείς των νεκρών. Εδώ και χρόνια οι αρμόδιοι γνωρίζουν ότι το χώμα έχει κορεστεί με αποτέλεσμα οι νεκροί μετά από την εκταφή των 5 ετών να χρειάζονται εκ νέου ταφή σε άλλο χώρο του νεκροταφείου, παρατείνοντας έτσι την οδύνη των συγγενών, οι οποίοι αναγκάζονται να βλέπουν τους νεκρούς τους να παραχώνονται κυριολεκτικά με ένα κομμάτι μάρμαρο από πάνω. Οι συγγενείς θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα με μια λογική τιμή, και όχι 85 ευρώ το μήνα, να παρατείνουν την ταφή του νεκρού τους χωρίς να έχουν την πίεση της υπηρεσίας λόγω έλλειψης χώρου.

Η Κοζάνη πλέον χρειάζεται μεγάλο χώρο, αν όχι δεύτερο νεκροταφείο κι εσείς κύριοι εθελοτυφλείτε και συνεχίζετε με το ίδιο σύστημα να θάβετε σε τάφους με κορεσμένα χώματα νεκρούς τους οποίους μετά από την εκταφή στα 5 χρόνια επί το πλείστον θα χρειαστεί να ξαναθάψετε. Η κατάσταση πλέον είναι φαύλος κύκλος και δεν χωράει άλλη αναβολή.

Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας απέναντι στους πολίτες και βρείτε λύσεις!