Musicart Kozani: Aπό το “Θείο Πάθος ως την Ανάσταση” το Σάββατο 1 Απριλίου

28 Μαρτίου 2023
13:12
Κανένα σχόλιο

 

Η ορχήστρα και η χορωδία της Musicart Kozani μαζί με το Βυζαντινό σύνολο του ωδείου παρουσιάζουν μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα μουσική προσέγγιση στα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας.  Μέσα σε ανοιξιάτικο περιβάλλον μετά την ανάσταση του Λαζάρου έρχεται η πορεία προς το Άγιο Πάθος και η ελπιδοφόρα για όλους μας Ανάσταση.  Οδηγός η μουσική, η οποία μπαίνει εδώ στη διαδικασία να περιγράψει εικόνες, καταστάσεις και συναισθήματα.

Ακούγονται έργα των Tchaikovsky, Scarlatti, Charpentier, Vivaldi, Albinoni, Cherubini, Händel, Mascagni, Σακελλαρίδης, Θεοδωράκη και Κουγιουμτζή δεμένα με παραδοσιακά κάλαντα και Βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Επί σκηνής εκτός από τη χορωδία και την ορχήστρα του ωδείου, το Βυζαντινό Σύνολο με υπεύθυνους καθηγητές τον Κώστα και τον Σωτληρη Αρβανίτη και την Άννα Παπαδοπούλου με τον Μανώλη Χατζημανώλη στο τραγούδι.

Τη διεύθυνση και τη συνολική επιμέλεια του προγράμματος έχει η Μαρία Καραγιάννη

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.