Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Εορδαίας για κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης δημοτικών αστυνομικών

29 Μαρτίου 2023
11:44

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, εγκρίθηκε η πλήρωση  κενών οργανικών θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας

Πρόκειται για 10 θέσεις Δημοτικών Αστυνομικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προστεθούν στη δύναμη της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Εορδαίας συνδράμοντας το έργο της, με μόνο στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας. Εδώ να σημειωθεί ότι το αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος Εορδαίας ήταν για έγκριση κάλυψης 15 οργανικών θέσεων.

Τώρα αναμένεται από το Υπουργείο Εσωτερικών η κίνηση των διαδικασιών που απαιτούνται για την πλήρωση των θέσεων, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Να τονιστεί ότι η διαγωνιστική διαδικασία για την πλήρωση θέσεων ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας θα γίνει όπως προβλέπουν οι διατάξεις του νόμου 5003/2022, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Να έχουν συμπληρώσει το εικοστό (20) έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το τριακοστό πέμπτο (35) έτος αυτής για όλες τις κατηγορίες προσωπικού. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ανωτέρω ορίων, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 1 Ιανουαρίου του έτους γέννησης για το κατώτατο όριο ηλικίας και η 31 Δεκεμβρίου για το ανώτατο όριο ηλικίας.
  • Να έχουν ανάστημα, χωρίς υποδήματα, τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) οι γυναίκες και ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) οι άνδρες.
  • Να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους.

Τέλος να αναφέρουμε ότι τα τυπικά προσόντα διορισμού του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας στον κλάδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι τα εξής:

Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 (Ι.Ε.Κ. ή Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.) ή Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης Ι.Ε.Κ. ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 4 ΕΠΑ.Λ. ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β΄ κύκλου Σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (Ε.Π.Λ.) ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Τ.Ε.Λ.) ή Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Εργοδηγών [άρθρο 1 ν.δ. 580/1970, (Α΄ 139)] ή Γενικού Λυκείου ή Ενιαίου Λυκείου ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας.

15 σχόλια

  • ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ????? ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΗΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΟΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΖΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ !!!!! ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΕΖΟ_ΔΡΟΜΙΟ=ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ!!!! ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ …. ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΑΡΙΘΜΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ?

  • “με ΜΟΝΟ στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας. ” Άρα δεν υπάρχει άλλος λόγος. Λοιπόν αισθάνομαι ιδιαίτερα ασφαλής στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Δεν χρειάζομαι άλλη “ασφάλεια ” “Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης” . Χρειάζομαι όμως υπηρεσίες που να λειτουργούν. Χρειάζομαι υπαλλήλους στην πολεοδομία, στην Τεχνική Υπηρεσίας , στην ΔΕΥΑΕ, στην καθαριότητα, στα ΚΕΠ, στην στήριξη στις γενικές υπηρεσίες του Δήμου.. Πόσους υπαλλήλους έχετε που να ασχολούνται με τα ευρωπαϊκά προγράμματα; Απευθείας. Όχι μέσω Περιφέρειας. Κανέναν! Πόσους έχτε στις Βρυξέλλες για να προωθουν τα θέματα του Δήμου; Κανέναν
    Χρειάζονται θέσεις υψηλές εξειδίκευσης παντού εκτός από την Δημοτική αστυνομία ..Πεταμένα λεφτά. Πεταμένες θέσεις.

    Κρίμα ρε Δήμαρχε…

  • Αν στον Δήμο Πτολεμαΐδας περισσεύουν χρήματα για τη μισθοδοσία 10 επιπλέον δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι στην ουσία δεν θα έχουν κάποια αρμοδιότητα, θα είναι καλύτερο να διαθέσει αυτά τα χρήματα για την πρόσληψη γιατρών στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου η οποία έτσι να λειτουργεί με έξοδα του δήμου. Μπορεί να έρθει σε συνεννόηση με το υπουργείο υγείας για να το πετύχει αυτό.
    Αν κρίνουμε από τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την πρόσληψη ειδικών φρουρών την πρόσληψη γενικά στο στρατό εκτός πανελλαδικών εξετάσεων τα κομματικά κριτήρια θα είναι αυτά που θα κυριαρχούν για την πρόσληψη των δημοτικών αστυνομικών.
    Φτάνει με τις εξυπηρετήσεις των κομματικών μας φίλων. Χρεοκοπήσαμε.

  • Διαβάζοντας τα σχόλια κάποιων φαίνεται ότι μάλλον υπάρχει υπερπροσφορά θέσεων πλήρης απασχόλησης στην Εορδαία και δεν τις έχουν ανάγκη οι Πτολεμαδιώτες τις 10 θέσεις. Μήπως να τις παραχωρήσετε στην Κοζάνη, εμείς έχουμε δικά μας παιδιά που έχουν ανάγκη για δουλειά ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ.

    • Συμφωνούμε για την εργασία. Έχουμε τεράστιες ανάγκες πχ. στην καθαριότητα (όπως και σε άλλες υπηρεσίες). Γιατί στην Δημοτική Αστυνομία; Με την ίδια λογική να προσλάβουμε 20 άτομα να ανοίγουν τρύπες στον δρόμο και επίσης άλλα 20 να τις κλείνουν. Πού είναι το παραγωγικό σε αυτό; Τί προσεφέρει; Τίποτα. Πεταμένα λεφτά για το υπόλοιπο της ζωής τους που θα τα πληρώνουμς εγώ και εσύ καθόσον είναι δημοτικοί υπάλληλοι και όχι δημόσιοι. Ε! δεν θέλω να έχω χαμηλές υπηρεσίες στην πόλη μου για να πληρώνω κάποιους να κάθονται ή να φυλάν την ΑΕΒΑΛ. (και επίσης ποιος σου είπε οτι θα είναι πτολεμαϊδιώτες;)

      • Η δημοτική αστυνομία είναι χρήσιμη σε ένα ευνομούμενο κράτος και όχι στους μπαχαλάκηδες Πτολεμαϊδιώτες, που κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και προσποιούνται τους μορφωμένους. Και επειδή φαίνεσαι τέτοιος, σε πληροφορώ ότι η δημοτική αστυνομία ασκεί αρμοδιότητες που δεν ασκεί η Ελληνική αστυνομία. Όταν θα την χρειαστείς, θα σου έρθει ο μπετατζής να σου κλείσει την τρύπα.

        • “θα σου έρθει ο μπετατζής να σου κλείσει την τρύπα.” Ξεχειλίζει η μόρφωση σου ρε φίλε… Σκίζει τα συγγράμματα του ο Ελύτης από την δική σου μόρφωση..
          Ναι σε ένα κράτος με μορφωμένους πολίτες η Δημοτική Αστυνομία είναι άχρηστη. Αλλά επειδή σε έκοψα για πολύ έξυπνο παιδί σε ένα θα φέρουμε και έναν συνταγματάρχη να σε διατάζει κάθε πρωί. Άρχισε να κάνεις προπόνηση στο να βαράς προσοχές και να λές “Μάλιστα ” και “Διατάξτε”
          Άλλωστε δεν θα σου ζητήσει κανένας να σκεφτείς..
          Δεν μπορείς..

  • Κρίμα να βγάζετε χολή συμπολίτες μου. Αντί να χαρείτε που θα στελεχώσουν και άλλοι άνθρωποι μια υπηρεσία ασχολείστε με οτιδήποτε άλλο. Κρίμα

        • Δηλαδή εσείς στην δική σας υπηρεσία είστε πλήρης , ολες οι άλλες κομβικές υπηρεσίες είναι πλήρης οπότε αφού έμεινε η Δημοτική αστυνομία ας πάμε και εκεί. Εδώ όμως η αλήθεια είναι ότι το να δίνεις προτεραιότητα σε ήσσονος σημασίας υπηρεσίες (χωρίς αρμοδιότητες) παρακάμπτοντας τα ουσιαστικά αλλοτριουους σκοπούς εξυπηρετεί. Όπως λέει και ο λαος ” όταν διψά η αυλή σου μην πετας το νερο εξω”

  • Ας βγουν στο δρόμο, να δουλέψουν αυτοί που ήδη υπάρχουν και που τόσα χρόνια είναι άφαντοι και αν όντως δεν επαρκούν να προσλάβει ο δήμος και άλλους. Ρε θα μας τρελάνετε; έχουμε να δούμε δημοτικό αστυνόμο πάνω από μια δεκαετία, ο κόσμος το χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι και εσείς θα προσλάβετε και άλλους. Αίσχος και ντροπή!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.