Ενημέρωση για τις ενέργειες του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κοζάνης για το  πρόβλημα που προέκυψε με την υψηλή Γέφυρα των Σερβίων

6 Απριλίου 2023
11:04
Κανένα σχόλιο

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Από τις 17 Μαρτίου, εξαιτίας πολλών προβλημάτων, έκλεισε η υψηλή γέφυρα των Σερβίων, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που μετακινούνται σε σχολεία από και προς τις περιοχές των Σερβίων και του Βελβεντού να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία, καθώς διανύουν πολλά περισσότερα χλμ για να φτάσουν στον προορισμό τους. Επίσης υφίστανται οικονομική αφαίμαξη, καθώς η τιμή της βενζίνης έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κοζάνης ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των συναδέλφων ζητάμε:

  • Αύξηση των οδοιπορικών για όσους/όσες μετακινούνται από και προς τις παραπάνω περιοχές.
  • Χιλιομετρική αποζημίωση για όσους/όσες δεν λαμβάνουν οδοιπορικά.
  • Αύξηση της μοριοδότησης για όσο καιρό δεν λειτουργεί η γέφυρα του Πολυφύτου.
  • Να ενταχθούν και οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται από και προς τις παραπάνω περιοχές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για αιτήσεις αποζημίωσης που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα μέσα ενημέρωσης.

Για τους σκοπούς αυτούς:

  • Αποστείλαμε έγγραφο (55/29-03-2023) με τα αιτήματά μας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, το οποίο και υιοθετήθηκε, ώστε να γίνει αντικείμενο διεκδίκησης στο ΥΠΑΙΘ και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.
  • Αποστείλαμε τα αιτήματά μας (56/29-03-2023) στους βουλευτές και τις βουλεύτριες της Π.Ε. Κοζάνης και αναμένουμε επίσημη ενημέρωση.
  • Ζητήσαμε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κα Δαδαμόγια Αικατερίνη, ώστε να της επιδώσουμε τα αιτήματά μας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες δικαιούνται όλα τα παραπάνω, καθώς και οικονομικά βάλλονται και ταλαιπωρούνται εξαιτίας της μεγάλης διαδρομής και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να κερδίσουμε όσα δικαιούνται.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

         Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κοζάνης

 

Ο Πρόεδρος

 

Σκόρδας Ιωάννης

 

  Η Γενική Γραμματέας

 

  Πάτσιου Αναστασία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.