Δελτίο τύπου του Δήμου Κοζάνης: “Ο κ. Μαλούτας εξέφρασε την συμπαράσταση του στο αίτημα των κατοίκων της Κοινότητας και υπενθύμισε παράλληλα την αρνητική  γνωμοδότηση της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κοζάνης προς το Δ.Σ. Κοζάνης σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων”

6 Απριλίου 2023
12:23

 

Ψήφισμα με τις θέσεις τους σχετικά με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων στην Καλαμιά, επέδωσαν στο δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αθανάσιος Πενογλίδης και το μέλος της Επιτροπής Αγώνα, Αντωνία Κυρατσού – Δαγιόγλου, το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου 2023, στο Δημαρχείο.

Ο κ. Μαλούτας εξέφρασε την συμπαράσταση του στο αίτημα των κατοίκων της Κοινότητας και υπενθύμισε παράλληλα την αρνητική  γνωμοδότηση της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κοζάνης προς το Δ.Σ. Κοζάνης σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων:

  • «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 19,9843 MWp στη θέση “Κοκκινοράχη – Καλαμιά“ της Κοινότητας Καλαμιάς της Δ.Ε. Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» με φορέα του έργου την «SMART ENERGY SOLUTIONS M.I.K.E.». (Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 23 /2021 της 5ης Μαΐου), καθώς και
  • «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας

ισχύος 19,9843 MWp στη θέση “Κοκκινοράχη – Καλαμιά“ της  Κοινότητας Καλαμιάς της Δ.Ε. Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» με φορέα του έργου την «ECOSOLAR M.I.K.E.». (Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 24 /2021 της 5ης Μαΐου).

Επιπλέον, ο δήμαρχος Κοζάνης υπογράμμισε πως θα κοινοποιήσει το ψήφισμα των κατοίκων στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, ώστε μέσω μιας άμεσης συνεδρίασης δια περιφοράς, το Δ.Σ. να εκφράσει τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των κατοίκων.

         *Επισυνάπτονται οι αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 

 

023-2021 Γνωμοδότηση για Μελέτη Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας __Κοκκινοράχη – Καλαμιά__

024-2021 Γνωμοδότηση για Μελέτη Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας __Κοκκινοράχη – Καλαμιά__ 2

 

17 σχόλια

  • Λαζο ενημερωσες τους κατοικους για την αδεια β/φ σε συγγενικο σου προσωπο στην μανα νερου…? ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ….

    • Έχεις αλλεργίες; με την επιχειρηματική δραστηριότητα του κάθε πολίτη;; είσαι των καταλήψεων και των απεργιών φαίνεται μπάχαλο

  • Συμπαράσταση και όχι αγώνα
    Τώρα όποιος ξέρει πως συμπαρίσταται Δήμος,εύκολα αντιλαμβάνεται τι θα γινει

  • Από το κείμενο:
    Το μέλος κ. Κουρού Κων/νος, δήλωσε ότι είναι θετικός στην Μ.Π.Ε., με την
    προϋπόθεση να γίνουν οι παρατηρήσεις της υπηρεσίας (Δ/νση Περιβάλλοντος).
    Ποιά είναι η θέση της παράταξης Κοκκαλιάρη για το θέμα;

  • Περιμένουμε με αγωνία τι θα ψηφίσει ο Μιχαηλίδης. να θυμίσουμε ότι ο Παναγιώτης Τσαλιδης επειδή πριν 2 χρόνια έκανε το λάθος να δώσει διαστάσεις στο θέμα φωτοβολταϊκά Καλαμιας αφου το πήγε μέχρι περιφερειακό συμβούλιο όπου γνωμοδότηθεικε αρνητικά!!!

    • Ο Παναγιώτης έκανε το σωστό για το χωριό αλλά λάθος για τον ίδιο του διότι κάποιοι αυτοδιοίκητικοι τον έκαναν πέρα λόγο του ότι έδωσε έκταση στο θέμα και τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα ψηφίσουν όλοι αυτοί…

  • Για να δούμε τώρα τι θα ψηφίσετε Κύριε Φτακα και Αλεξανδρίδη με Μιχαηλίδη πως τα φέρνει η ζωή εεεε

  • Πιστευω οτι ο κυριακος θα τηρησει τη θεση του θα δουμε τι θα ψηφισει κυριακο σε αδειαζει ο δημαρχος και καλα κανει φτακα εχεις και πασοκους η καλαμια θα πας εγω λεω οχι θα δουμε

  • Περιμένουμε όλοι τι θα ψηφίσει ο Μιχαηλίδης που γι’αυτό το θέμα τσακωθεικε με τον Παναγιώτη που πριν 2 χρόνια το βγάλε στη φόρα.Για να σε δούμε τώρα Κυριάκο.

  • ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ Κ. ΜΑΛΟΥΤΑ ΤΟ ΕΔΩΣΕΣ.ΑΡΚΕΤΑ…. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.