Γιώργος Χριστοφορίδης: “47.700 € για κατεδάφιση τριών (3!) μικρών στάβλων στον οικισμό του Νέου Κομάνου – Καταθέσαμε  ενδεικτική  προσφορά, από εταιρεία χωματουργικών για το ίδιο έργο κατά τρεις φορές μικρότερη από την πρόταση της Αντιπεριφερειάρχη , η οποία ανέρχεται  μόλις σε 15.900 ευρώ”

21 Απριλίου 2023
13:48

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας   (20-4-2023), κατατέθηκε  από την Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Κοζάνης, κα Δαδαμόγια, πρόταση η οποία αφορούσε στην “ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΕΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΜΑΝΟΥ” προϋπολογισμού 47.700 ευρώ (με Φ.Π.Α).

Κρίναμε ότι το ποσό ήταν δυσανάλογα υψηλό για μια πολύ εύκολη χωματουργική εργασία.

Σε αυτοψία που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή, διαπιστώσαμε, ότι η κατεδάφιση αφορούσε σε τρεις μετρίων διαστάσεων και  με  ευτελή υλικά κατασκευής  σταβλικές εγκαταστάσεις, στον υπό κατασκευή Νέο Οικισμό του Κομάνου.

Παίρνοντας το λόγο στην επιτροπή τονίσαμε ότι τα 47.700,00 € είναι  υπερβολικά υψηλό ποσό για το συγκεκριμένο έργο.

Η δικαιολογία ήταν  ότι «Τώρα είναι απλά η διάθεση πίστωσης και ότι θα έχουμε έκπτωση»

Αυτό όμως δεν αποτελεί σοβαρή απάντηση: Γιατί αφενός ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι εξ αρχής πραγματικός και αφετέρου όπως έχει αποδειχθεί τις περισσότερες φορές που η Περιφερειακή Αρχή απαντά κατ’ αυτόν τον τρόπο, καταλήγει στην πράξη σε μηδαμινές εκπτώσεις.

Προτείναμε να γίνει η κατεδάφιση με τα μηχανήματα της Περιφέρειας και να μισθώσουμε μόνο φορτηγά για τη μεταφορά των μπαζών.

Επίσης  για να καταδείξουμε ότι το ποσό του προϋπολογισμού είναι προκλητικά υπερβολικό, καταθέσαμε   ενδεικτική  προσφορά, από εταιρεία χωματουργικών για το ίδιο έργο  κατά τρεις φορές μικρότερη από την πρόταση της Αντιπεριφερειάρχη , η οποία ανέρχεται  μόλις σε 15.900 ευρώ(με Φ.Π.Α)!!

Και παρότι ζητήσαμε να κατατεθεί εκ νέου πρόταση με μικρότερο προϋπολογισμό,   δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε και η πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Για άλλη μια φορά, η Περιφερειακή  Αρχή αποδεικνύει ότι στους δύσκολους καιρούς που δοκιμάζονται οι αντοχές των επιχειρήσεων, των πολιτών και του τόπου, δεν σέβεται το δημόσιο χρήμα.

Με τα λεφτά των πολιτών  θα πρέπει οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης να είναι περισσότερο προσεκτικοί και λιγότερο «γαλαντόμοι».

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος
Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

 

21 σχόλια

    • Η δημοτική αρχή Πλακεντά έχει άριστη συνεργασία με τον Πρόεδρο της κοινότητας Κομάνου.Έχουν γίνει τεράστια βήματα τα τελευταία 3 χρόνια ώστε να καλυφθούν αστοχίες 20 χρόνων.
      Θα έρθουν στην επιφάνεια όλα και ΔΕΝ είναι προεκλογικά τεχνάσματα γιατί θα παρουσιαστούν αποτελέσματα και όχι ευχολόγια.

    • Μπράβοο κυρ Χριστόφοριδη για την προσφορά που βρήκατε από εταιρεία για την κατεδάφιση με 15.900 ευρώ, τώρα μένει να καταθέσει προσφορά και τότε θα σας ψηφίσω και μετά δύο χέρια, αλλιώς είστε αερολογος.

  • παραφράζοντας το γνωστό λαϊκό άσμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι για τους κατοικοεδρεύοντες στην ΖΕΠ τα … πεντοχίλιαρα είναι πετσετάκια !

  • Για το θέμα αυτό υπεύθυνοι είναι όλοι οι αιρετοί της περιοχής για περισσότερα από 20 χρόνια. Οι στάβλοι έπρεπε να έχουν γκρεμιστεί πριν καν οριοθετηθεί ο οικισμός…
    Όλοι οι Κομανιώτες περιμέναμε τόσα χρόνια για τρεις στάβλους ώστε να ολοκληρωθούν έργα οδοποιίας και δεν ασχολιόταν κανένας.
    Ξέρω οτι η ανακίνηση του θέματος έγινε από τον Πλακεντά.
    Αν είναι λίγα ή πολλά τα λεφτά είναι θέμα της περιφέρειας.
    Ας έβρισκαν τρόπο με πιο λίγα λεφτά.
    Εμείς θελουμε να γκρεμιστούν

  • Κυρ Χριστόφοριδη για την προσφορά που βρήκατε από εταιρεία για την κατεδάφιση με 15.900 ευρώ μένει να καταθέσει προσφορά και τότε θα σας ψηφίσω και μετά δύο χέρια, αλλιώς είστε αερολογος.

  • προφανώς δεν κατάλαβες ή δεν άκουσες ότι κατατέθηκε στα πρακτικά εκτός από τις φωτογραφίες και ΕΓΓΡΑΦΗ, ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ προσφορά από πολύ γνωστή εταιρεία που δραστηριοποιείται στο αντικείμενο, οπότε κε 17:04 ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΠΑΡΆ ΝΑ ΨΗΦΊΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ 2 ΣΑς ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΤΌΣΟ ΑΠΛΆ !

  • Η τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας τι κάνει; Γιατί δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα;Τα χιόνια τα καθαρίζουν ιδιώτες τα ρέματα ιδιώτες τα χόρτα τα κόβουν ιδιώτες.Ποσα άτομα έχει η τεχνική υπηρεσία και τι ακριβώς κάνουν;

  • Η κυρία Δαδαμόγια έχει επισκεφθεί την περιοχή για να δει αυτές τις κτηνοτροφικές μονάδες;; Μάλλον όχι. Τόσο επείγον είναι το θέμα και βιάζεται να δώσει τα 47.700€ ή πλησιάζουν οι εκλογές και πρέπει να ευχαριστήσουμε κάποιους;;;;;Βρε ούτε σεντ θα έδινα, αν πήγαινα στους αθίγγανους και τους έλεγα “πηγαίνετε και πάρτε τους τσιμεντόλιθους (με τσιμεντόλιθους είναι φτιαγμένα τα τρία οικήματα), και θα είναι δικοί σας”. Σε 5 το πολύ ώρες θα είχαν εξαφανισθεί τα ακίνητα. Άντε μας έχετε κουράσει.

  • 1 ευρώ το κόστος αγοράς της τσιμεντογωνιας . Πολλοί θα πήγαιναν να τις πάρουν.Η κατεδάφιση θα ήταν τζάμπα.Μηπως ήδη έγινε αυτό;

  • Αν αυτό ισχύει για κατεδάφιση σταύλων καταλαβαίνω τι μιμείται για το τι γίνεται και στις αναθέσεις κεντρικού κράτους με όχι τριψηφιες αλλά τετραψήφιες και βάλε διαφορές. Είτε κεντρικά είτε τοπικά,άτομα σε θέσεις υπογράφουν και μοιράζεται δημόσιο χρήμα.Τι είχες Γιάννη μ τι είχα πάντα. Μοιράζουμε χρήμα περνούμε ψήφους και στη συνέχεια μιλάμε για ελευθερίες, αναπτύξεις και πράσινα άλογα.
    Μια ωραία ατμόσφαιρα.

  • Η διαφορά των προσφορών είναι τεράστια. Οφείλει ο κ. Κασαπίδης να εξηγήσει για την παράνομη ανάθεση.
    Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα τα επιπλέον χρήματα δηλαδή περίπου 32.000 € θα μοιρασθούν σε ατομα του Περιφεριακού Συμβουλίου;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι