Το Κέρας της Αμάλθειας (Toυ Βασίλη Μαρκόπουλου)

2 Μαΐου 2023
21:46

  Το κέρας της Αμάλθειας συμβολίζει την αφθονία των αγαθών. Είχε θεοποιηθεί γιατί οι Αρχαίοι μας Πρόγονοι προσδοκούσαν την αφθονία των αγαθών για την ευμάρεια , την ευημερία και την πρόοδό τους.

  Ερχόμαστε στο σήμερα. Το αυτοδύναμο κυβερνόν κόμμα όσα δε θέλησε να κάνει στην παρελθούσα τετραετία λόγω συγκεκριμένων πολιτικών του επιλογών , έρχεται και τα υπόσχεται στη νέα  και μάλιστα πάλι με αυτοδύναμη πλειοψηφία ( στη Βουλή πάντα , όχι στο εκλογικό σώμα ). Γιατί όσα είχε υποσχεθεί το 2019 δεν τα έχει κάνει ; Δε μπόρεσε ; δε θέλησε ; είχε άλλη ατζέντα και ανώμαλες καταστάσεις το εμπόδισαν να τα εφαρμόσει ; Ποιος μας εγγυάται ότι αυτά που υπόσχεται τώρα , θα τα εφαρμόσει στη νέα τετραετία ;

  Τα πεπραγμένα είναι ήδη γνωστά :

  Με την πανδημία απωλέσαμε 36.000 συνανθρώπους μας , μια ολόκληρη μεσαία επαρχιακή πόλη , λόγω των εμμονικών κυβερνητικών επιλογών  που οδήγησαν στην αποδυνάμωση και αποσάρθρωση του ΕΣΥ με τον τελικό αποδεκατισμό του. Στη νέα τετραετία τί θα αλλάξει ; Θα ολοκληρώσει το ‘’έγκλημα ‘’ μπάζοντας τους ιδιώτες στα Νοσοκομεία από την πόρτα , ενώ μέχρι τώρα τους έβαλε απ το παράθυρο; Ηδη έκανε την αρχή.Τι μπορούμε να περιμένουμε ;

   Στα Πανεπιστήμια έμπασε με το έτσι θέλω την Πανεπιστημιακή Αστυνομία , λές κι αυτή ήταν που έλειπε , για να την ακυρώσουν στην πράξη οι φοιτητές. Τα Πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικό προσωπικό και γενναία χρηματοδότηση για να επιτελέσουν το ακαδημαϊκό τους έργο.

  Στον τομέα της διαβίωσης πληρώνουμε πανάκριβα το ηλεκτρικό ρεύμα και την ακρίβεια, να μη τολμούμε να επισκεφτούμε τα Σούπερ Μάρκετ. Με τις δικές μας πλάτες και στο όνομά μας διοχετεύει  στους παρόχους και τα μεγαλοκαταστήματα τεράστια ποσά και δεν τολμά να φορολογήσει τα υπερέσοδά τους.

  Το εισόδημα του πολίτη με την ακρίβεια στην ενέργεια και τη διατροφή μειώνεται δραστικά και προωθείται συστηματικά η φτωχοποίηση της κοινωνίας. Στην εποχή των μνημονίων ξεδιάντροπα μειώνονταν οι μισθοί και οι συντάξεις , τώρα όμως χάνονται τα εισοδήματα με την αύξηση του κόστους ζωής. Στην τετραετία της ΝΔ πολλαπλασιάστηκε ο πλούτος των λίγων , διογκώθηκε το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος και πολλαπλασιάστηκαν οι φτωχοί. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που επισπεύδουν κατά χιλιάδες τα κερδοσκοπικά κυκλώματα , ξένα και ντόπια , απειλούν ακόμη και την πρώτη κατοικία και αφήνουν τους δανειολήπτες εκτεθειμένους στις λυσσαλέους ορέξεις των κερδοσκόπων και των Τραπεζών.

  Η αυτοδύναμη πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή κατάντησε ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη , αφού ούτε θεσμούς σέβεται ούτε Σύνταγμα με την ανοχή , στήριξη και σύμπραξη των 156 ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, φοβούμενοι να εκφράσουν τη γνώμη τους και περιορίζονται να νομιμοποιούν τις απαιτήσεις μιας χούφτας πλουτοκρατών που τις προωθούν μέσω του Μαξίμου , παράλληλα λιβανίζουν το Μεγάλο Αρχηγό που τους παρακολουθούσε και εκλιπαρούν για να τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια που οι μισοί τουλάχιστον δε θα εκλεγούν.

  Στην τετραετία ενέπαιξε τους συνταξιούχους και ‘’εδέησε ‘’ να τους δεχτεί μια φορά στο Μαξίμου χωρίς φυσικά να τους λύσει τα προβλήματα. Δεν απέδωσε τα αναδρομικά όπως έκριναν οι δικαστικές αποφάσεις , τα πετσόκοψε κι αυτά που έδωσε τα φορολόγησε επι πλέον. Ούτε κουβέντα για δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που έκοψαν τα μνημόνια και φυσικά κουβέντα για τη 13η σύνταξη , παρ΄ όλο που την ψήφισε. Αραγε τί μπορεί να περιμένει ο συνταξιούχος στη νέα τετραετία της ΝΔ ; Θα ικανοποιηθεί από αόριστες  υποσχέσεις που μοιάζουν με ακάλυπτες επιταγές ;

 Επί τέσσερα χρόνια δεν περιόρισε τη μετανάστευση των νέων μας στο εξωτερικό . Η ροή αυξήθηκε και κανείς δε θέλει να επιστρέψει , αφού δεν υπάρχουν προυποθέσεις για απασχόληση και ικανοποιητική διαβίωση. Ποιός χάνει απ την αιμορραγία της μετανάστευσης των νέων ;  Φυσικά η οικονομία και η Χώρα.

  Στα εργατικά δικαιώματα απελευθερώθηκε το ωράριο , καταργήθηκαν οι υπερωρίες , αυξήθηκε η εντατικοποίηση της εργασίας και τα Δικαστήρια συνέχισαν να κηρύσσουν παράνομες και καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων , εφαρμόζοντας τους Νόμους που ψήφισε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Η ασυδοσία της εργοδοσίας είναι ανεξέλεγκτη , προπάντων της παρασιτικής. Τί μπορούν να περιμένουν οι εργαζόμενοι ;

  Στην ενημέρωση ελάχιστοι  οικονομικοί παράγοντες ελέγχουν την ενημέρωση , προβάλλουν ανεξέλεγκτοι την κυβερνητική προπαγάνδα , παρασιωπούν τις θέσεις και απόψεις της αντιπολίτευσης ή τις παραποιούν , με στόχο να μπερδεύουν τον πολίτη – θεατή και να καταλήγει στη συμπέρασμα ότι όλοι ίδιοι είναι . Τους χρηματοδοτεί με χρήματα από τον κρατικό προυπολογισμό , μειώνει το προσωπικό τους και δεν εισπράττει τα όσα οφείλουν στο Κράτος. Τέτοια ενημέρωση ούτε στην Ουγκάντα δε συναντάς !!!! Τί μπορούμε να περιμένουμε ; Βαθύ σκοτάδι !!!!

  Η τετραετία της Ν.Δ ήταν μια μεγάλη νύχτα.Το θράσος δεν έχει όρια !!! Διεκδικεί την αυτοδυναμία λες και η προηγούμενη την εμπόδισε να λύσει τα προβλήματα. Ακύρωσε την απλή αναλογική και επανέφερε την ενισχυμένη , για να κλέβει το πρώτο κόμμα πενήντα έδρες σε βάρος των μικρών  , παράλληλα την επανέφερε και στους Δήμους. Οι μειοψηφίες να διοικούν ανεξέλεγκτες , αυτή είναι η άποψή τους για τη Δημοκρατία ;

   Εκμεταλλεύεται το μωσαϊκό της αντιπολίτευσης με τους μικρομεγαλισμούς άλλων ή με την άρνηση των πάντων από άλλους που θεωρούν μοναδική τη δική τους αλήθεια. Σε κάποιο βαθμό οι ανταγωνισμοί δικαιολογούνται , όμως απέναντι στο θέμα της κυβερνησιμότητας και την αποπομπή της Ν.Δ από την Κυβερνητική εξουσία οφείλει ο καθένας να λάβει υπεύθυνη και σοβαρή θέση , δημιουργώντας τις προυποθέσεις για ουσιαστική προγραμματική σύγκλιση κι όχι να ρίχνουν νερό στο μύλο της Ν.Δ.

Το κέρας της αμάλθειας που κρατάει και κουνάει η Ν.Δ δεν είναι γεμάτο με αφθονία αγαθών, περιέχει φτώχεια , βάσανα , μιζέρια , ακρίβεια , ασυδοσία  αυθαιρεσία , υποβάθμιση του δημόσιου βίου. Ο καθένας πρέπει να το δεί έγκαιρα κι όταν πάει στην κάλπη της 21ης Μαϊου να σταθμίσει την όποια επιλογή του , γιατί κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται μετα την απομάκρυνση απ το Ταμείο. Την 21η Μαϊου πρέπει να ανατείλει μια καινούργια  μέρα.

3 σχόλια

  • ….Η τετραετία της Ν.Δ ήταν μια μεγάλη νύχτα.Το θράσος δεν έχει όρια !!! ….

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!

  • Λάθος παραλληλισμός !!!
    Το κέρας της Αμαλθείας, με αφθονία αγαθών ΝΑΙ, ποτέ όμως δεν περιέχει φτώχεια, βάσανα κ.λ.π., όπως συγκρίνει και συγχέει ο αρθρογράφος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι