Η “αυτοκρατορία” επιτίθεται! Σκηνικό σύγκρουσης στην Καλαμιά (Γράφει ο Στέφανος Πράσσος)

3 Μαΐου 2023
08:11
Η “αυτοκρατορία” επιτίθεται! Σκηνικό σύγκρουσης στην Καλαμιά. Οι εργολάβοι θορυβήθηκαν από την αποφασιστικότητα των κατοίκων και την ανερχόμενη αλληλεγγύη και αποφάσισαν να επισπεύσουν την εισβολή. Οι μπουλντόζες εμφανίστηκαν και ξεκίνησαν το άχαρο έργο τους.
Δυο περιπολικά της αστυνομίας αλωνίζουν το χωριό και κάνουν εμφανή την παρουσία του Κράτους για την υπεράσπιση των συμφερόντων της ΚΙΦΕΡ. Ασφαλίτες Παρεισφρέουν στις συγκεντρώσεις των κατοίκων.
Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή απούσα.
Αφήνουν τους κατοίκους στο έλεος των εργολάβων και των δυνάμεων καταστολής.
Εδώ θα δοκιμαστούμε όλοι…..
Με τους Ρωμαίους ή με τους Γαλάτες???
Στέφανος Πράσσος – Περιφερειακός Σύμβουλος

13 σχόλια

  • αριστεριστές που τους αρέσει το κάρβουνο η σύγκρουση και οι δουλιές με τη ΔΕΗ, αλλα τους ενοχλεί το καθαρότερο περιβάλλον

    • Ας τους αριστεριστες που πάνε να καπελωσουν την διαμαρτυρία των κατοίκων.. Τι θέμα είναι ότι έχουν δίκιο καθώς στα δικάτους κεφάλια και βοσκοτόπια τα βάζουν και μάλιστα ιδιώτεςσε δημόσια έκτασηπαρακαλω! και πες μας σε ποια χώρα κλείσανε τα κάρβουνα να τα αντικαταστήσουν από την πιο ασταθή πηγή ενέργειας του κοσμου; αφού μόλις νυχτώσει και πέσει ο ήλιος και ο άνεμος πάλι στο κάρβουνο θα στραφεις! Τόσα δεν ξέρεις, τόσα λες…

    • Έχεις ενημερωθεί για το ενεργειακό κόστος παραγωγής φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών και το περιβαλλοντικό κόστος από την κατασκευή τους; Είναι 20 φορές μεγαλύτερες οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από ότι με το λιγνίτη. Γι’αυτό και οι μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης επιμένουν στο λιγνίτη. Εδώ βέβαια, στο βωμό του ιδιωτικού κέρδους ξεπουλάμε τα πάντα!

  • Αγαπητέ Στέφανε,

    σχολιάζω για να προβληματιστούμε όλοι μαζί.
    Άραγε ποιο είναι το πρόβλημα μας ως (τοπική) κοινωνία με την ανάπτυξη των ΑΠΕ στον νομό μας;

    Είναι αισθητικό; Είναι περιβαλλοντολογικό; Είναι χωροταξικό; Ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα μας και υπάρχει αυτή η αντίδραση με μόνη αντιπρόταση να σταματήσουν τα έργα ΑΠΕ;

    Εγώ ως πολίτης διακρίνω δύο προβλήματα που στο ένα από τα δύο δεν αναφέρεται κανείς

    1. Χωροταξικό
    Πρέπει να σταματήσει η άναρχη ανάπτυξη και να υπάρξει ένας σχεδιασμός που μπορεί να εγκατασταθεί τι και για ποιον λόγο.
    Έτσι θα γνωρίζει και η τοπική κοινωνία αλλά και οι επενδυτές που μπορούν να κάνουν τι.

    2. Οικονομικό
    Αυτό είναι το βασικό και κανείς δεν αναφέρεται σε αυτό. Επίσης το οικονομικό είναι η ρίζα όλων των αντιδράσεων. Δεν είναι δυνατόν να αναπτύσσονται μαζικά ΑΠΕ και κάποιοι να βγάζουν χρήματα (και καλά κάνουν) ενώ οι κάτοικοι του νομού αναγκάζονται σε εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση γιατί πλέον δεν έχουν εισόδημα στον τόπο κατοικίας τους.
    Πρέπει να συμμετέχει η κοινωνία στα κέρδη από την λειτουργία των ΑΠΕ. Και όταν εννοώ να συμεμτέχει, δεν εννοώ έμμεσα (πχ με πόρους προς τους δήμους) αλλά άμεσα ως μέτοχη.

    Χρειάζεται παρέμβαση του κράτους, ώστε κάθε εγκατάσταση να μετοχοποιείται και ένα μέρος να διατίθεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην τοπική κοινωνία. Θα μου πεις τζάμπα θα τα δώσει ο εκάστοτε επενδυτής; Όχι, αλλά θα μπορούσε να απαλλαχθεί από την καταβολή ανταποδοτικών τελών στους δήμους και αντ’αυτού να πρσφέρει σε προνομιακές τιμές μετοχές σε κατοίκους.
    Επίσης για όσους δεν διαθέτουν τα χρήματα για να αγοράσουν μερίδια να έρθει η πολιτεία και να προσφέρει άτοκα/χαμηλότοκα δάνεια άνευ όρων με την εγγύση του δημοσίου. Έτσι μπορεί εύκολα η τοπική κοινωνία να λάβει μέρος στα κέρδη από την λειτουργία των ΑΠΕ στην περιοχή μας και ίσως σώσουμε ό,τι σώζεται δημογραφικά στοβν νομό μας.

    Η στείρα άρνηση δεν θα οδηγήσει πουθενά και το πολύ πολύ θα καθυστερήσει κάποιο έργο και στο τέλος οι κάτοικοι δεν θα έχουν κερδίσει τίποτα και το έργο θα έχει γίνει.

    Φιλικά,
    ένας ανώνυμος σχολιαστής

  • Επικείμενος βιασμός του χωριού! Κυριολεκτικά! Οι τοπικοί άρχοντες απόντες, για προφανείς λόγους

  • Δεν θα μιλάμε μόνο για μια εταιρία αλλά και για όλα τα υπόλοιπα ονόματα που είναι πίσω από αυτήν.Και για να μην παρεξηγηθώ Δεν είμαι υπερασπιστής της εν λόγω εταιρίας αλλά ούτε και της άναρχης τοποθέτησης ΑΠΕ.Οποτε αν θέλει να πει κάτι ο ποιητής ας μας πει και αλλά ονόματα και πρόσωπα. Ας σπάσει και κάποιος τ αβγά με τοπικούς φίλους και ιδιωτικά συμφέροντα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.