Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που διοργανώνονται από  το σχολείο μας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 ενημερωτική συνάντηση του κ. Τιάκα Ιωάννη συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, με τους μαθητές του Γυμνασίου Τρανοβάλτου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον κ. Τιάκα να αναλύει τις σπουδές και τη φυσιογνωμία πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων.Δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εναλλακτικές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές. Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο; Ποιες οι διαφορές τους; Ποια είναι η κατάλληλη επιλογή, αν θέλω να γίνω μηχανικός; Είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που τέθηκαν. Η ενημερωτική αυτή συνάντηση υπήρξε ιδιαιτέρως διαφωτιστική για τους μαθητές τού Σχολείου, εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων που θα κληθούν να λάβουν για το μέλλον τους.

Το σχολείο μας ευχαριστεί δημόσια την Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμούγια την ιδιαίτερα χρήσιμη ενημέρωση και εύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό έργο που επιτελούν.