Στο πλαίσιο του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα, η Τ.Ε. Κοζάνης του ΚΚΕ πραγματοποίησε μια σειρά  συγκεντρώσεις και συσκέψεις , όπου παρευρέθηκαν και μίλησαν η Τίνα Κουζιάκη και Μανώλης Θεοδωρίδης

3 Μαΐου 2023
14:02

 

Στο πλαίσιο του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα, η Τ.Ε. Κοζάνης του ΚΚΕ πραγματοποίησε μια σειρά  συγκεντρώσεις και συσκέψεις, όπου παρευρέθηκαν και μίλησαν η Τίνα Κουζιάκη και Μανώλης Θεοδωρίδης , υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην ΠΕ Κοζάνης. Συγκεκριμένα:

Στις 28/4 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης με συνταξιούχους της πόλης  και ομιλήτρια την Τίνα Κουζιάκη η οποία είχε την δυνατότητα να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι ενώ ταυτόχρονα  με την ομιλία της ανέδειξε χαρακτηριστικά:

«Από το 2010 έως σήμερα, τα 2,5 εκατ. συνταξιούχων εισέπρατταν μόνο μειώσεις στις συντάξεις τους, έμμεσα και άμεσα. Η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η θέσπιση της προσωπικής διαφοράς και οι κάθε λογής κόφτες τσεκούρωσαν δραματικά τα ποσά των συντάξεων. Όλα τα παραπάνω δεν ήταν αποτέλεσμα φυσικών φαινομένων, αλλά συνειδητή πολιτική κατεύθυνση, η οποία υλοποιούνταν από τους συνεχόμενους αντιασφαλιστικούς νόμους που έφερναν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις.

 Ενώ τα τελευταία 13 χρόνια πήραν από τους συνταξιούχους πάνω από 100 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί επικοινωνιακό κουρνιαχτό πανηγυρίζοντας για αυξήσεις-ψίχουλα, που δεν αφορούν όλους τους συνταξιούχους. Χιλιάδες συνταξιούχοι δεν θα λάβουν τίποτα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα θα μετρήσουν ως αύξηση λίγα ευρώ τον μήνα – αυξήσεις που δεν αφορούν τις επικουρικές συντάξεις, αλλά μόνο τις κύριες.

 Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ, που λεηλάτησε τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων, που έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία της δεξαμενής των αναδρομικών, την οποία πήρε και συνέχισε η ΝΔ, που θέσπισε την προσωπική διαφορά, καταδικάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες, οι οποίοι δεν θα δουν αυξήσεις όχι μόνο φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια, μπαίνει στον στίβο της πλειοδοσίας, θεωρώντας πως οι συνταξιούχοι έχουν μνήμη χρυσόψαρο».

Ακόμη ανέδειξε τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στην βουλή για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης κάτι που δεν έγινε δεκτό από τα υπόλοιπα κόμματα.

Κάλεσε δε  τους συνταξιούχους να ενισχύσουν το ΚΚΕ ώστε την επόμενη των εκλογών να είναι από καλύτερες θέσεις για να διεκδικήσουν αυξήσεις στις συντάξεις όπως και  όλες τις απώλειες που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Το Σάββατο 29/4 σε πολιτική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο της Άνω Κώμης η Τίνα Κουζιάκη στην ομιλία της μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

«Η μόνη κερδισμένη ψήφος για τον λαό και τη νέα γενιά είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, που εκφράζει τη συνέπεια λόγων – έργων, που δεν θα οδηγήσει στην απογοήτευση, που ο λαός και η νεολαία θα τη βρουν δίπλα τους σε κάθε αγώνα, που ασκεί πίεση για “ανάσες” ανακούφισης, που φωτίζει και ανοίγει τον δρόμο για την πραγματική διέξοδο»

 Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μαχητική και ασυμβίβαστη, ταιριαστή με τους αγώνες της νέας γενιάς, με την αγωνιστική στάση ζωής και τη θέλησή μας να ζήσουμε καλύτερα.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι αντισυστημική, ανατρεπτική και ξεκάθαρη. Σπάει τις νόρμες και δεν μπορούν να τη φέρουν στα μέτρα τους.

Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Δεν θα βγει στο “παζάρι” για κυβερνητικές “καρέκλες”, δεν θα βγει κάτι άλλο από αυτό που ψήφισες, θα τη βρει η νέα γενιά στους αγώνες για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, για να διαμορφωθεί ένα πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, που θα βάζει εμπόδια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα και θα ανοίγει τον δρόμο της ανατροπής.

Μόνο αυτός είναι ο δρόμος για να εκφράσει στις εκλογές ο λαός και η νέα γενιά την οργή της για όσα ζει, να κάνει τη φωνή της να ακουστεί δυνατά και να συνεχίσει τον αγώνα της από καλύτερη θέση.

Ολο το προηγούμενο διάστημα έχει γίνει από τις Κομματικές Οργανώσεις μεγάλη και σημαντική δουλειά. Υπάρχουν ακόμα πολλές και μεγάλες δυνατότητες, να μπουν όλοι στη μάχη για να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Ακόμα και όσοι εργαζόμενοι δε συμφωνούν σε όλα μαζί του, αλλά καταλαβαίνουν την κρισιμότητα να βγει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ για να καούν όλα τα αντιλαϊκά σενάρια!

Το επόμενο διάστημα πρέπει να ανέβει η ετοιμότητα και η επαγρύπνηση, γιατί η τάση ενίσχυσης του ΚΚΕ μπαίνει και θα μπει ακόμα περισσότερο στο στόχαστρο διαφόρων κύκλων και επιτελείων του συστήματος.

Κανείς δεν περισσεύει τις επόμενες μέρες, μπορούμε να επιδιώξουμε και να τα καταφέρουμε να δημιουργηθεί μια πανστρατιά κινητοποίησης, με ενθουσιασμό και μεράκι, με συντροφική και αγωνιστική άμιλλα, με σχέδιο και στόχους για το κέρδισμα ψήφων και την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ.

Αναντικατάστατο όπλο, που γεννά νέες δυνατότητες, έχει αποδειχθεί η καλή οργάνωση και η δύναμη της κινητοποίησης του Κόμματος, της ΚΝΕ, όλων όσοι στρατεύονται σε αυτήν την υπόθεση. Με σχέδιο, έλεγχο αλλά και πρωτοβουλία πρέπει να δουλέψουμε μέχρι την κάλπη.

Προχωράμε μπροστά, προχωράμε δυνατά!»

 

Την Κυριακή 30/4 πραγματοποιήθηκε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Τρανοβάλτου. Όπου μίλησαν: η Τίνα Κουζιάκη και ο Μανώλης Θεοδωρίδης .

Οι ομιλητές  έστειλαν το  ελπιδοφόρο μήνυμα, αυτό της αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ.

 Ότι ο λαός μπορεί στις  21 Μάη να κάνει την έκπληξη φέρνοντας το ΚΚΕ πολύ πιο ψηλά! Ότι μπορεί να  δυναμώσει τη δική του φωνή, τη δική του δύναμη, το στήριγμά του απέναντι στην αυριανή αντιλαϊκή κυβέρνηση, φωτίζοντας την προοπτική των μεγάλων, των ριζικών αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να ζήσουμε, επιτέλους, όπως μας αξίζει τον 21ο αιώνα.

 Ότι τις εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, κανένας εργαζόμενος, κανένας αγρότης, αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίας, επιστήμονας, κανένας νέος και νέα δεν πρέπει να τσιμπήσει ούτε στα εκβιαστικά διλήμματα, ούτε στον κάλπικο τσακωμό, που στήνουν μπροστά στις κάμερες αυτοί που έχουν κυβερνήσει όλα τα τελευταία χρόνια και μας έχουν φέρει ως εδώ, συνεχίζοντας ο ένας μετά τον άλλο στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο για τον λαό.

 Ότι πρέπει να κλείσουν τα αφτιά τους σε αυτούς που έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο στον λαό, μιλώντας για τον κίνδυνο «ακυβερνησίας και αστάθειας»! Ποιον κοροϊδεύουν; Τι θα τους εμποδίσει να σχηματίσουν κυβέρνηση;

 Μήπως δεν έχουν συγκυβερνήσει όλοι με όλους τα προηγούμενα χρόνια, όταν αυτό απαιτήθηκε για να συνεχίσουν να ματώνουν τους πολλούς, για τα κέρδη των λίγων;

Μήπως δεν ψήφισαν μαζί τα μνημόνια; Το πρώτο του ΠΑΣΟΚ, το δεύτερο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το τρίτο του ΣΥΡΙΖΑ που το ψήφισαν και οι τρεις μαζί;

Μήπως δεν ψήφισαν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ πάνω από τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ;

Μήπως δεν έχουν στα ψηφοδέλτιά τους ο ένας πρώην στελέχη του άλλου, που τους βλέπουμε να αλλάζουν κόμματα σαν τα πουκάμισα, ακριβώς επειδή αυτά τα κόμματα κάνουν όλα την ίδια δουλειά, όπως την ίδια δουλειά κάνουν όλα τα πουκάμισα;

Μήπως δεν έχουν σήμερα κοινό πρόγραμμα στα βασικά ζητήματα που θα καθορίσουν την πορεία της χώρας την επομένη των εκλογών;

Αυτό το κοινό πρόγραμμα είναι οι δεσμεύσεις όλων τους στο νέο υπερμνημόνιο, το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ. Είναι οι δεσμεύσεις τους στην απολιγνιτοποίηση που έφεραν όλοι μαζί και τη δήθεν πράσινη ανάπτυξη, που το μόνο πράσινο που έχει είναι το χρώμα του χρήματος που βγαίνει από τις τσέπες των νοικοκυριών και πάει στις τσέπες των αρπακτικών.

Μάλιστα, μέσα στη βδομάδα που πέρασε, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το καινούριο πακέτο αυξήσεων τιμών σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, αυξήσεων των ναύλων σε ακτοπλοΐα και αερομεταφορές, του κόστους συντήρησης παλαιών κατοικιών και αυτοκινήτων με την ονομασία.

3/5/2023

Από το Γραφείο Τύπου

της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ

2 σχόλια

  • Εμπρός, με την ψήφο μας, να τους χαλάσουμε ΟΛΑ τα σχέδια!

    Ας βγάλουμε το ΚΚΕ τρίτο κόμμα!

    Στο χέρι μας είναι!
    Μπορούμε να κάνουμε την διαφορά!

  • Για ποιο άνοιγμα μιλάτε ρε αφού είστε πιο κλειστοί κι από το στρείδι..!
    Με ποιον συζητάτε για συνεργασίες όταν ολους τους άλλους τους θεωρείτε αντιπαλλουσ και εχθρούς σας .,!
    Η μήπως σας ακούει ο ΛΑΟΣ που τον επικαλείστε κάθε φορά στα λόγια μόνο χωρίς να ακούτε την καθημερινή αγωνία του να διώξει από πάνω του την καταστροφική πολιτική της Ν Δ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ .!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.