Έγκριση ποσού 186.000 ευρώ από το Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την επικαιροποίηση των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας

3 Μαΐου 2023
18:41

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Κασαπίδης, υπέγραψε την ένταξη 5 Πράξεων παροχής υπηρεσιών συμβούλου υποστήριξης σε Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα για την Επικαιροποίηση των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), με Δικαιούχους τους Δήμους Γρεβενών, Εορδαίας, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 186.000 ευρώ, που αναλογεί σε 37.200 ευρώ για κάθε Δήμο.

Καθώς οι εδαφικές πολιτικές αποτελούν προτεραιότητα για την Πολιτική Συνοχής τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για την περίοδο 2021-2027, η συνέχιση της χρηματοδότησης των Στρατηγικών ΒΑΑ που εγκρίθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Μακεδονίας για το 2014-2020 είναι δεδομένη.

Οι αλλαγές που επήλθαν στο χρονικό διάστημα υλοποίησής τους (COVID, ενεργειακή κρίση κλπ), καθώς και οι εμπειρίες που αντλήθηκαν από τη διαδικασία υλοποίησης αποτελούν προκλήσεις για επικαιροποίηση των εγκεκριμένων Στρατηγικών, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και στις νέες απαιτήσεις.

Επιπλέον, η βελτίωση της ικανότητας των Δικαιούχων αποτελεί στόχο τού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» για την περίοδο 2021-2027 και η διάθεση πόρων για την υποστήριξη των Δικαιούχων στην κατάρτιση ενός σημαντικού εργαλείου πολιτικής, όπως είναι οι Στρατηγικές ΒΑΑ, είναι δεδομένη.

Η Πράξη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 12 – «Τεχνική Βοήθεια (ΕΤΠΑ)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας τού ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και τις δράσεις που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο αυτού, αλλά και πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» τού ΕΣΠΑ 2021-2027 και για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΕΣΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Προγράμματος, στη διεύθυνση www.pepdym.gr, καθώς και τους λογαριασμούς τής ΕΥΔ ΠΔΜ στα κοινωνικά δίκτυα και συγκεκριμένα στο Facebook: @eyddym , στο Twitter: @eyd_dym, στο Instagram: @eyd_dym και στο YouTube: @ESPA_DytikiMakedonia

 

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι