Έφη Μιχελάκη: Επισκέψεις στο ΕΒΕ και σε επιχειρήσεις της Κοζάνης- «Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στις δυνατότητες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και σχεδιάζει την ολόπλευρη στήριξή τους» – Συνάντηση με τον γενικό αστυνομικό δ/ντη Δυτικής Μακεδονίας Σπύρο Διόγκαρη

4 Μαΐου 2023
22:18

 

Στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Μιχελάκη, η οποία είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Γιάννη Μητλιάγκα και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός και εμποροβιοτεχνικός κλάδος της περιοχής μας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύει στις δυνατότητες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό σχεδιάζει την ολόπλευρη στήριξή τους, με έμφαση στην ενίσχυση της καινοτομίας, του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού και των εξαγωγών», ανέφερε χαρακτηριστικά στον πρόεδρο του ΕΒΕ η Έφη Μιχελάκη, κάτι που τόνισε και στις επόμενες συναντήσεις και επισκέψεις που είχε στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης με ανθρώπους του επιχειρείν.

Μιλώντας με τους επιχειρηματίες που βιώνουν καθημερινά δύσκολες συνθήκες λόγω του ενεργειακού κόστους και της αύξησης των τιμών σχεδόν σε όλους τους τομείς, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η υποψήφια βουλευτής Κοζάνης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως είναι:

-Ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και του Ταμείου των Μικροπιστώσεων: Κάλυψη κενού χρηματοδότησης και διεύρυνση ωφελούμενων επιχειρήσεων, βελτίωση όρων δανειοδότησης και στόχευσης των εργαλείων

-Χρηματοδοτικά και φορολογικά κίνητρα για τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ (ψηφιακός μετασχηματισμός, πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, δικτύωση και ανάπτυξη συνεργειών, περιβαλλοντική βιωσιμότητα, έρευνα και τεχνολογική καινοτομία, ενδο-επιχειρησιακή κατάρτιση και επανεκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες κ.ά.)

-Δημιουργία ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, που θα χρησιμοποιείται για τις πληρωμές μισθοδοσίας προσωπικού, προμηθευτών, Δημοσίου και Ασφαλιστικών Ταμείων, χωρίς δυνατότητα κατάσχεσης από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ή επιχείρηση

-Ειδικά προγράμματα στήριξης του ενεργειακού κόστους των ΜΜΕ.

Στη συνέχεια η Έφη Μιχελάκη επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, όπου είχε συνάντηση με τον γενικό αστυνομικό δ/ντη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Σπύρο Διόγκαρη, ο οποίος την ενημέρωσε αναλυτικά για τα πεπραγμένα και τα μείζονα ζητήματα της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιφέρειά μας.

 

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.