“Βλακώδη” χαρακτηρίζει ο υπουργός Εργασίας και υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας κ. Κωστής Χατζηδάκης την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ. Όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στο Capital.gr, αυτό θα στοιχίσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ για δήθεν ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου ενώ και σήμερα το κράτος έχει τον δημόσιο έλεγχο στην επιχείρηση. Παράλληλα τονίζει ότι τυχόν επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ θα στείλει ένα πολύ κακό μήνυμα στους επενδυτές.

“Δηλαδή θα δώσουν δύο δισεκατομμύρια στους Αυστραλούς που έχουν το 49% για να φύγουν με το management το Δημόσιο -τόσα είχαν δώσει οι Αυστραλοί, αν δεχτούν λέω έτσι- 2 δισεκατομμύρια στους Αυστραλούς, ένα δισεκατομμύριο για να αυξηθεί η συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ για να συμβεί τι; Ποιος έχει βάλει τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ; Το κράτος. Ποιος έχει βάλει τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ; Το κράτος. Ποιος ασκεί τον έλεγχο και στις δύο αυτές εταιρείες; Το κράτος. Είναι βλακώδης πολιτική ή δεν είναι; Ας απαντήσουν όσοι μας βλέπουν”.

Σίγουρα θα στείλει αρνητικό μήνυμα στους επενδυτές. Μα τα συνδυάζουν πάλι και με επανακρατικοποίηση των τραπεζών και τα λοιπά. Πώς έλεγε μία παλιά διαφήμιση “Αυτός είναι κολλημένος με την μπάλα”, εκείνοι είναι κολλημένοι με το δημόσιο. Είναι το Όσιο δημόσιο. Οτιδήποτε περιορίζει το δημόσιο και κάνει πιο ευέλικτα τα πράγματα στην οικονομία τους εξοργίζει, έχουν μία αλλεργία. Προφανώς θα στείλει αρνητικό μήνυμα αλλά εδώ ακόμα περισσότερο είναι μία πρόταση την οποία προφανώς κανείς άνθρωπος σοβαρά δεν σκέφτηκε. Θα δώσεις 3 δις για να πάρεις τον έλεγχο ενός πράγματος που ήδη έχεις τον έλεγχο του;”

energypress.gr