Μια άλλη πλατεία για την προεκλογική συγκέντρωση των κομμάτων (Γράφει η Γκουτζιαμάνη Γιάννα)

7 Μαΐου 2023
20:53
Κανένα σχόλιο

 

Η πλατεία ήταν γεμάτη από έναν άνθρωπο κι απ’ το νόημα της σιωπής.

Είναι η  πλατεία –  αυλή του σπιτιού, που άρπαξαν οι τράπεζες και τα φανς από τον πλέον ανήμπορο άνθρωπο.

Η μοναδική του φράση: «δεν έχω πού να πάω» περιμένει τους πολιτικούς να την ακούσουν. Εκεί να πάνε να εκφωνήσουν μπροστά του τον προεκλογικό τους λόγο.

Στη χώρα που η θεά Εστία προστάτευε τον οίκο, σήμερα αυτός παραβιάζεται βάναυσα. Κλέβουν τους κόπους μιας ζωής και πετάνε έξω το νοικοκύρη. Η οικογένεια μένει απροστάτευτη χωρίς ασφάλεια, χωρίς καταφύγιο.

Αυτό είναι το μέλλον της κοινωνίας μας;

«Δεν έχω πού να πάω» η φωνή των ανήμπορων. Και της αποκρίνονται από το γυαλί φωνακλάδικες φωνές, που σκορπάνε σύγχυση.

Εκεί στριμώχνονται ποιος θα φανεί πρώτος. Η πλατεία – αυλή είναι απλόχωρη για όλους. Ο κόσμος παραμερίζει, γιατί τον πιάνει ανατριχίλα στο άκουσμα του «Δεν έχω πού να πάω».

Ο χώρος γεμίζει από τη σιωπή των ανήμπορων.

Περιμένουμε να ακούσουμε τους προεκλογικούς λόγους των εκπροσώπων μας, εκεί μπροστά στον διωγμένο από το σπίτι του, κατατρεγμένο γέροντα.

Κοζάνη 7-5-2023

Γκουτζιαμάνη Γιάννα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.