Μία πολιτική ομιλία με σοβαρό και ουσιαστικό λόγο που κινήθηκε γύρο από όλα όσα  αφορούν, την περιοχή (χωρίς πρόθεση να κρύψει τίποτα κάτω από το χαλί) με έμφαση στα προβλήματα που υπάρχουν και στις λύσεις που προτείνει το κόμμα του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ήταν η ομιλία που έκανε στην Κοζάνη ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις ακόμα και από αυτούς που δεν ανήκουν στον χώρο.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκρουσε πολλές φορές το καμπανάκι του κινδύνου για την τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις στην περιοχή, ζήτησε όχι απλά εγρήγορση αλλά ανάληψη πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεις από τους φορείς και τους πολίτες έτσι ώστε να μπει ένα φρένο στον κατήφορο που απροκάλυπτα συντηρούν οι πολιτικοί και οι πολιτικές των τελευταίων ετών.

Όπως επισημάνθηκε, στόχος είναι όχι απλά να αποτραπεί η περαιτέρω αφαίμαξη αλλά να αποκατασταθούν οι αδικίες του παρελθόντος ειδικά για μία περιοχή που για πάνω από 70 χρόνια συνέβαλε τα μέγιστα στην Εθνική Οικονομία της χώρας και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον εξηλεκτρισμό της.

Ύψιστης σημασίας ζήτημα, για τον κ. Ανδρουλάκη, είναι η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων στον μέγιστο δυνατό βαθμό, η ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και η έμφαση στον αγροτικό-κτηνοτροφικό τομέα και τους συνεταιρισμούς.

Εμφανώς ενοχλημένος για το θέμα της Γέφυρας των Σερβίων, ο κ. Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης,  καταδίκασε το γεγονός ότι την ώρα που η περιοχή έχει να αντιμετωπίσει την βίαιη απολιγνιτοποίηση, επωμίζεται και τις συνέπειες μίας γέφυρας που έκλεισε αφήνοντας εκτεθειμένους, κυβέρνηση και περιφέρεια.

Ιδιαιτέρως θερμός ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος αγκάλιασε τον κ. Ανδρουλάκη κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα όπου κατάφερε να περάσει ποιοτικό και εποικοδομητικό χρόνο με νέους κυρίως ανθρώπους.

Από το Γραφείο του υπ. Βουλευτή

Π.Ε. Κοζάνης,  ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής

Ισαάκ Α. Νικολαΐδη