Το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΕΣ Πτολεμαΐδας, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

8 Μαΐου 2023
22:14
Κανένα σχόλιο

 

Το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΕΣ Πτολεμαΐδας με αφορμή την 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου , διοργάνωσε εκδήλωση με δωρεάν μετρήσεις Αρτηριακής Πιέσεως , Σακχάρου και Οξυγόνου , με διανομή ενημερωτικού υλικού και με προσφορά ατομικών ειδών υγιεινής , στο Καφέ ΑΙΓΛΗ της Κεντρικής Πλατείας της Πτολεμαΐδας. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της Ημέρας η Πρόεδρος του Τμήματος ΕΕΣ Πτολεμαΐδας Κούλα Πουλασιχίδου επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Η 8η Μαΐου ημέρα γέννησης του Ερρίκου Ντυνάν , έχει επιλεγεί ως ημέρα εορτασμού του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου και αποτελεί “φόρος τιμής” στο μεγάλο Ελβετό ανθρωπιστή, ακτιβιστή και οραματιστή της ιδέας και ίδρυσης του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού κινήματος. Επί πλέον η επετειακή αυτή Ημέρα , αποτελεί εκδήλωση τιμής και σεβασμού σε όλους τους Ερυθροσταυρίτες Εθελοντές, που πίστεψαν στην ιδέα του Ερυθρού Σταυρού και έκαναν πράξη τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από της ιδρύσεώς του το 1877 επί Βασιλίσσης Όλγας έως σήμερα ,επιτελεί τεράστιο ανθρωπιστικό έργο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό σε καιρούς πολέμου και ειρήνης ,με σεβασμό πάντα στο Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, αναδεικνύοντας την πολύμορφη δράση των υπαλλήλων του , αλλά και των πολυάριθμων εθελοντών του”.

Η κ. Πουλασιχίδου εξήρε το μεγίστης σημασίας ανθρωπιστικό έργο του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντωνίου Αυγερινού , τονίζοντας ότι “γράφει” τη νέα σελίδα στην Ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , ενώ ευχαρίστησε το ΔΣ και τους Εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια και συνεχή στήριξη στο Τοπικό Τμήμα. Η επετειακή εκδήλωση διανθίστηκε με τη συμμετοχή των λιλιπούτειων μαθητών του 10ου Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας, οι οποίοι φιλοτέχνησαν σελιδοδείκτες με θεματολογία την προσφορά του Ερυθρού Σταυρού, που τους προσέφεραν στους παρευρισκόμενους. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η Εκπαιδεύτρια – Νοσηλεύτρια του Τμήματος Ελένη Γραμματικοπούλου , η οποία τόνισε τη σημασία του εορτασμού και η Διευθύντρια του 10ου Νηπιαγωγείου Κυριακή Τσογγίδου εκφράζοντας την εκτίμησή της , στο πλούσιο εθελοντικό έργο του Ερυθρού Σταυρού. Το “παρών ” στην εκδήλωση έδωσαν η επίτιμος Πρόεδρος του ΠΤ ΕΕΣ Πτολεμαΐδας Ιωάννα Μοσχίδου -Ευαγγέλου, η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας Σοφία Μπέση ,σύσσωμο το ΔΣ, το τμήμα Εθελοντών και φίλοι του Τοπικού Ερυθρού Σταυρού.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.