Μία σπουδαία εκπαιδευτική δομή της Πτολεμαΐδας, που όχι μόνον εκπαιδεύει τους σημερινούς δόκιμους πυροσβέστες αλλά υλοποιεί και εκπαιδευτικά προγράμματα μέγιστης σημασίας, επισκέφθηκε σήμερα ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ισαάκ Νικολαϊδης.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και συνεργάτες του, υποδέχθηκαν τον κ. Νικολαΐδη εκφράζοντας εγκάρδιες ευχές για «καλή επιτυχία».

Ο Πύραρχος κ. Καρατζάς ενημέρωσε για τη λειτουργία της Σχολής, τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τον σχεδιασμό που υπάρχει.

Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να βελτιωθούν και να ενισχυθούν οι κτιριακές υποδομές (ειδικά μπροστά στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν μελλοντικά), αλλά και όσα σχετίζονται με την καθημερινότητα των σπουδαστών.

Αναφορά έγινε για την αγάπη και τη φιλοξενία που διαλαλούν ότι εισπράττουν από τον κόσμο της περιοχής οι δόκιμοι πυροσβέστες, γεγονός που τους καθιστά άξιους πρεσβευτές του τόπου μας, ανά τη χώρα.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Βουλευτής έθιξε την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, που θα αναβαθμίσει περαιτέρω τη δομή και όχι μόνον, αλλά και την διάθεση χώρων εντός βιομηχανικού περιβάλλοντος, ώστε να καθίσταται εφικτή η υλοποίηση ασκήσεων σε ενδεδειγμένες συνθήκες.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξε ο υποψήφιος Βουλευτής για το πρόβλημα τις χιλιομετρικής απόστασης, που υπάρχει μεταξύ των σχολών Πτολεμαΐδας – Τσοτυλίου, καθώς πρόκειται για 80km με ότι αυτό συνεπάγεται για τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Στην συνάντηση που είχε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Νικολαΐδης ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τα προβλήματα που απασχολούν άμεσα την Πρυτανεία.

Ο κ. Θεοδουλίδης ενημέρωσε για ζητήματα όπως: μετακίνηση σχολών, ολοκλήρωση φοιτητικών εστιών αλλά και για το γεγονός ότι το Campus των σχολών της Πτολεμαΐδας έχει κολλήσει σε χωροταξικούς σκοπέλους που εμποδίζουν την απορρόφηση των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο κ. Νικολαϊδης δεσμεύτηκε, με την ιδιότητα και του Προέδρου της Κοινότητας Πτολεμαΐδας, να εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα αυτό σε μία προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια.