«Προτεραιότητά μας είναι η αύξηση των μισθών, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα» – Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Μιχελάκη σε ΟΑΕΔ και  Εργατικό Κέντρο Κοζάνης –Επίσκεψη και σε Σωματεία Συνταξιούχων της ΔΕΗ

9 Μαΐου 2023
15:12
Κανένα σχόλιο

Σε δημόσιες υπηρεσίες της Κοζάνης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Έφη Μιχελάκη, η οποία επισκέφθηκε αρχικά τα γραφεία του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ), συζητώντας με στελέχη του Οργανισμού, αλλά και με ανέργους που βρέθηκαν εκεί, αναζητώντας εργασία ή έκδοση κάρτας ανεργίας.

«Προτεραιότητά μας είναι η αύξηση των μισθών, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, καθώς και η αντιμετώπιση της ανεργίας, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας στην αγορά εργασίας. Χρειαζόμαστε αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας», επισήμανε, μεταξύ άλλων, η Έφη Μιχελάκη.

Η υποψήφια βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση που είχε, στη συνέχεια, με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης παρουσίασε τις βασικές πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος για την εργασία, το οποίο περιλαμβάνει: Κατάργηση άμεσα του συνόλου των αντεργατικών ρυθμίσεων της ΝΔ (νόμος Χατζηδάκη, ρυθμίσεις για τις ΣΣΕ), επαναφορά του καθορισμού του κατώτατου μισθού με συλλογική διαπραγμάτευση μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αμέσως μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την πρώτη εφαρμογή της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, ξεπάγωμα των τριετών στον ιδιωτικό τομέα, μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας από το 40ωρο στο 35ωρο, χωρίς μείωση μισθών, αρχικά πιλοτικά με παροχή κινήτρων για συμφωνίες των ενδιαφερομένων.

Τέλος, το πρωί της Τρίτης η Έφη Μιχελάκη είχε συναντήσεις με τα προεδρεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Αλληλεγγύης Συνταξιούχων / ΔΕΗ, αλλά και του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας, όπου υπογράμμισε πως κομβικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΗ και την αξιοποίησή της για τη μείωση του κόστους ρεύματος, την αλλαγή ενεργειακού μείγματος και το σπάσιμο του καρτέλ ενέργειας.

Μεταξύ άλλων η υποψήφια βουλευτής Κοζάνης  αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τους συνταξιούχους για επαναφορά της 13ης σύνταξης, επιστροφή των αναδρομικών, μέτρα για την αποκατάσταση της αδικίας με την προσωπική διαφορά, αλλά και για μέτρα αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας που ροκανίζει το εισόδημα των συνταξιούχων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.