Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Δημητριακών Πτολεμαϊδας βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πασσαλίδης, ο οποίος είχε μια ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με το προεδρείο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η ανάγκη αναδασμού και δικαιώματος χρήσης γης, το πρόβλημα διαμόρφωσης των τελικών τιμών στους καταναλωτές και παραγωγούς, λόγω των μεσαζόντων, καθώς και οι σημαντικές επιπτώσεις που είχε και έχει ο συνεχιζόμενος πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.
Σημαντικό, επίσης, ήταν το θέμα της άναρχης χωροθέτησης των φωτοβολταϊκών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή, που έχει προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα έλλειψης βοσκότοπων και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
Ο υποψήφιος βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ παρουσίασε μερικές από τις βασικές πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος για τον αγροτικό κόσμο που είναι:
-Η καταβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση σε όλους τους παραγωγούς
-Επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους όλων των ζωικών ειδών
-Επιδότηση στην αγορά λιπασμάτων για τους αγρότες
-Χορήγηση μικροπιστώσεων έως 25.000 ευρώ, με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)
-Αγροτικά χρέη: Ρύθμιση οφειλών ΤΧΣ. Άμεση άρση κατασχέσεων, διαγραφή τόκων και μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμών των δανείων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν με οικονομική κατάρρευση, ενώ η αισχροκέρδεια συνεχίζεται», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Πασσαλίδης, υπογραμμίζοντας πως «και στον αγροτικό κόσμο της χώρας δεσμευόμαστε για δικαιοσύνη παντού, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μαϊου».