Κώστας Πασσαλίδης στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Δημητριακών Πτολεμαϊδας: «Αγρότες και κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν με οικονομική κατάρρευση, ενώ η αισχροκέρδεια συνεχίζεται»

10 Μαΐου 2023
21:37
Κανένα σχόλιο
Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Δημητριακών Πτολεμαϊδας βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πασσαλίδης, ο οποίος είχε μια ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με το προεδρείο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η ανάγκη αναδασμού και δικαιώματος χρήσης γης, το πρόβλημα διαμόρφωσης των τελικών τιμών στους καταναλωτές και παραγωγούς, λόγω των μεσαζόντων, καθώς και οι σημαντικές επιπτώσεις που είχε και έχει ο συνεχιζόμενος πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.
Σημαντικό, επίσης, ήταν το θέμα της άναρχης χωροθέτησης των φωτοβολταϊκών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή, που έχει προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα έλλειψης βοσκότοπων και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
Ο υποψήφιος βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ παρουσίασε μερικές από τις βασικές πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος για τον αγροτικό κόσμο που είναι:
-Η καταβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση σε όλους τους παραγωγούς
-Επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους όλων των ζωικών ειδών
-Επιδότηση στην αγορά λιπασμάτων για τους αγρότες
-Χορήγηση μικροπιστώσεων έως 25.000 ευρώ, με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)
-Αγροτικά χρέη: Ρύθμιση οφειλών ΤΧΣ. Άμεση άρση κατασχέσεων, διαγραφή τόκων και μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμών των δανείων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν με οικονομική κατάρρευση, ενώ η αισχροκέρδεια συνεχίζεται», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Πασσαλίδης, υπογραμμίζοντας πως «και στον αγροτικό κόσμο της χώρας δεσμευόμαστε για δικαιοσύνη παντού, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μαϊου».

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.