Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης: 12 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή-τριας- Ευχαριστούμε αυτούς που σώζουν ζωές

12 Μαΐου 2023
08:52

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή-τριας  εορτάζεται κάθε χρόνο, από το 1965, στις 12 Μαΐου (ημέρα γέννησης της γυναίκας που έθεσε τη βάση για την εξέλιξη της Νοσηλευτικής ως επιστήμης) με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (International Council of Nurses – ICN).

Η Παγκόσμια Ημέρα αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και στην προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.

Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους του Συστήματος Υγείας, με πρωταγωνιστές τους Νοσηλευτές να διαδραματίζουν έναν ρόλο απαιτητικό μα και ευαίσθητο. Μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις στο δύσκολο χώρο της Υγείας, με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας και των συνεχών μεταρρυθμίσεων, η νοσηλευτική επιστήμη καλείται να εξοπλιστεί με εξειδικευμένη γνώση, άρτια επιστημονική κατάρτιση και ειδικές δεξιότητες. Η νοσηλευτική φροντίδα απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενσυναίσθηση, αφοσίωση, κουράγιο, δύναμη ψυχής και αγάπης προς το συνάνθρωπο.

Ειδικότερα τώρα, αυτή την περίοδο, το έργο των Νοσηλευτριών και Νοσηλευτών, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί, σημαντική παράμετρο στην αντιμετώπιση της Πανδημίας του Covid-19, γεγονός που καταξιώνει και αναδεικνύει στη συνείδηση όλων μας, τον ιδιαίτερο ρόλο και την προσφορά αυτών των ανθρώπων.

Η Διεύθυνση  Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο»  σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων Γ. Ν. Κοζάνης  πραγματοποιεί εκδήλωση για τον Εορτασμό της Ημέρας του Νοσηλευτή /Νοσηλεύτριας την Παρασκευή 12/5/2023 και ώρα 12:30 μ.μ στο χώρο της Ψυχιατρικής Κλινικής.

          Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ                                                                           Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

   ΜΑΛΑΜΑΤΗ ΚΑΛΩΤΑ                                                             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΟΛΙΟΣ  

2 σχόλια

  • Καλημέρα σας!
    Χρόνια πολλά να είστε όλοι υγιείς
    για να μπορείτε νά φροντίζετε καί
    για την δική μας καλή υγεία!
    ….. καί συγνώμη αν κάποιες φορές
    πάνω στον πόνο για το δικό μας άνθρωπο
    σας μιλήσαμε άσχημα καί με φωνές!!!

  • Ένα μεγάλο μπράβο σε ολόκληρο το υγειονομικό προσωπικό και στους διοικητικούς υπαλλήλους που το επικουρούν. Χωρίς εσάς δεν θα υπήρχε νοσοκομείο. Ιδού και η απόδειξη: Έχουν απεντάξεις από την ολιγωρία τους την ενεργειακή αναβάθμιση του παλιού κτηρίου και τρέχουν να κάνουν καινούρια πτέρυγα. Λες και αυτό θα σώσει την κατάσταση. https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΔΟΡ7ΛΨ-2Σ2?inline=true

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.