Mήπως η σημερινή Περιφερειακή Αρχή αντιληφθεί πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι ανάπτυξης, πέρα από το υδρογόνο; (Γράφει ο Χ. Κάτανας)

18 Μαΐου 2023
22:15
Τα Ιωάννινα υποδέχτηκαν την πρώτη αεροπορική πτήση από το Τελ-Αβίβ. Την εποχή που γειτονικές περιφέρειες αναπτύσονται, εμείς δυστυχώς οπισθοδρομούμε κοινωνικά και οικονομικά μέσα από λανθασμένες αυτοδιοικητικές επιλογές.Δυτική Μακεδονία και Ήπειρος.
Η γεωμορφολογία των δυο περιφερειών στον ορεινό όγκο τους ουσιαστικά είναι εφάμιλλη. Η Περιφέρεια Ηπείρου πράττει πραγματικά άλματα εξωστρέφειας και ανάπτυξης, την εποχή που η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας μετρά πρωτιές σε ανεργία και προσφυγιά προς αναζήτησή εργασίας, έχοντας ουσιαστικά τέσσερα χρόνια χαμένα εξαιτίας λανθασμένων προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής.Όραμα και αυτοδιοικητική ικανότητα. Νέα αεροπορική σύνδεση απευθείας από το Τελ-Αβίβ προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Η απευθείας πτήση ήρθε μετά από την συνεργασία που είχαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών με την Aegean και είναι το αποτέλεσμα της στοχευμένης προβολής που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Ισραήλ.
Θα το επαναλάβω, μήπως και η σημερινή Περιφερειακή Αρχή αντιληφθεί πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι ανάπτυξης, πέρα από το υδρογόνο όπου αποτελεί τεχνολογία αιχμής για το μέλλον, αλλά στοχεύοντας μόνο σε αυτό, χάσαμε τέσσερα χρόνια πιο ουσιαστικών πολιτικών παρεμβάσεων όπου θα επέφεραν νωρίτερα το επιθυμητό αποτέλεσμα που προσδοκά η κοινωνία των πολιτών στη Δυτική Μακεδονία. Πέραν των πολιτικών ενίσχυσης του προτογενούς και της δημιουργίας δευτερογενούς τομέα όπου θα δώσει προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα μας, υπάρχει και ο τουρισμός με έξυπνες, στοχευμένες πολίτικες όπως αυτή των γειτόνων μας στην Ήπειρο. Η αεροπορική εταιρία που πράττει το δρομολόγιο Τέλ-Αβίβ – Ιωάννινα δυο φορές την εβδομάδα θα μπορούσε εάν το διεκδικούσαμε με το σωστό τρόπο, να κάνει μια επιπλέον προσγείωση σε αεροδρόμιο της Δυτικής Μακεδονίας, στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στο αεροδρόμιο της Καστοριάς όπου μπορεί να φιλοξενήσει και μεγαλύτερα αεροσκάφη, εάν με στοχευμένες δράσεις προσελκύαμε και εμείς το τουριστικό ενδιαφέρον των φίλων Ισραηλιτών.
Ας μη χάνουμε περισσότερο χρόνο, η κοινωνία μας βρίσκεται στο χειρότερο οικονομικό και κοινωνικό τέλμα των τελευταίων πενήντα ετών. Έχουμε καθήκον να αλλάξουμε πολιτική νοοτροπία προς όφελος του τόπου μας και του κοινού συμφέροντος.

24 σχόλια

  • Ο Γιωργάκης από τη σκόνη σου που έχει φάει δεν βλέπει ούτε αντιλαμβάνεται τίποτα….
    Θα το αντιληφθεί μια και καλή
    τον Οκτώβριο ….

  • Μα ο άνθρωπος δεν είχε όραμα!
    Αυτά είναι για διοικήσεις και ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και δεν αφήνουν και δεν χάνουν κανέναν πόρο ανάπτυξης!

  • Η Ήπειρος και τα Ιωάννινα είναι πλήρης τουριστικός προορισμός συνδυάζοντας βουνό, θάλασσα,υπέροχη φυση και σύγχρονη τουριστική υποδομή. Η Κοζάνη δεν έχει ξενοδοχεία όταν τα Γιάννενα έχουν περισσότερα από ενα πενταστερα ξενοδοχεία με συνεδριακούς χώρους, πρόσβαση δε στο Ιόνιο! Ο μόνος λόγος που η υπόλοιπη Ελλάδα γνωρίζει την περιοχή μας δυστυχώς είναι η ΔΕΗ και ο κρόκος!

  • Μπράβο κ Χάρη….
    Νομίζω ότι ο κόσμος της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει οπωσδήποτε να σας δώσει την ευκαιρία…

  • ναι. οταν εχεις βγαλει δημαρχο εβραιο κ θελει να βλεπει τα σογια του.. εξαλλου στα Ιωαννινα και επι τουρκοκρατιας οι εβραιοι εκαναν κουμαντο

  • Οι πολιτικές εμμονές του περιφερειάρχη δεν τον άφησαν στιγμή να δει άλλους τρόπους ανάπτυξης. Όταν δε ο «δράκος» του υδρογόνου έφαγε μαύρο από Κομισιόν και κυβέρνηση ούτε τότε το κατάλαβε. Μετά πήγε στην κοιλάδα του υδρογόνου έτσι για να συνεχίσει την πολιτική εμμονή του. Στο τέλος θα κάνει και μια νέα γέφυρα στα Σέρβια κοζανης από υδρογόνο για να έχουμε και εμείς οι Σερβιωτες.
    Ποτέ ξανα Κασαπίδη.

  • Παρέμβαση δυο μέρες πριν τις Εθνικές εκλογές και θέλεις να αυτοχρίζεσαι στέλεχος της Ν.Δ. ;

  • το πιο ωραίο άρθρο σου αλλά το παρελθόν δε πείθει! Επίσης δε μας λες τους τρόπους. θες άτομα ικανά δε θα το κάνεις μονος. αμα μου δείξεις 3 θα έρθω να μοιάζω φυλλάδια

  • ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!

  • Χρόνια τώρα τα Ζαγοροχωρια αποτελούν γνωστό και σημαντικό προορισμό για τους πολίτες του Ισραηλ. Οι τοπικοί επιχειρηματίες – ξενοδόχοι τους έχουν χρόνια πελάτες. Η Κοζάνη σε τι να ανταγωνιστεί με τα Ζαγοροχώρια;;; Σε τέφρα από την καύση λιγνίτη!

  • Φοβάμαι μήπως το πολύ υδρογόνο κάνει καμιά ένωση με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας και πνιγούμε!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.