kozan.gr: Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027», με προϋπολογισμό 3.227.750 και δικαιούχο το ΕΒΕ Κοζάνης, η πράξη «Πλοηγός Δεξιοτήτων στην Κοζάνη Δυτικής Μακεδονίας»

20 Μαΐου 2023
16:50

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027», με προϋπολογισμό 3.227.750, η πράξη «Πλοηγός Δεξιοτήτων στην Κοζάνη Δυτικής Μακεδονίας». Η  πράξη  προτείνει ένα σύνολο ενεργειών, οι οποίες συνιστούν μια στοχευμένη και ολοκληρωμένη παρέμβαση, εστιάζοντας στην ενδυνάμωση ανέργων της Περιφέρειάς Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και την βελτίωση των προοπτικών και εναλλακτικών της απασχολησιμότητας τους, παρέχοντας Επικαιροποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων σύμφωνα με τις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις της Οικονομίας και του νέου παραγωγικού μοντέλου που προτάσσει την ανάπτυξη δεξιοτήτων που συνδέονται με την ψηφιακή και πράσινη οικονομία (Digital, Green Skills) προς τη Δίκαιη Μετάβαση. Ο στόχος του Σχεδίου Δράσης αφορά στην κινητοποίηση ανέργων της Περιφέρειάς Δυτικής Μακεδονίας και την είσοδο / επανείσοδό τους στην αγορά εργασίας, σε βιώσιμες θέσεις εργασίας με μακροπρόθεσμη προοπτική.

Με την υλοποίηση της Πράξης, θα παρασχεθούν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης – κατάρτισης – πιστοποίησης και πρακτικής άσκησης σε άνεργους ωφελούμενους, στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης,
Η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και πιστοποίησης προσώπων (ως υπηρεσιών στενά συνδεόμενων με την κατάρτιση) απαλλάσσονται από ΦΠΑ σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης ιβ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 22 του Ν. 2859/2000 και του άρθρου 19 του Ν. 4346/2015 (ΦΕΚ Α’ 152/20-11-2015).

Τα αντικείμενα στα οποία θα καταρτιστούν οι ωφελούμενοι, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η πρόσκληση 247 και παρουσιάζονται στη συνέχεια αφορούν σε:
• Βασικές δεξιότητες ΤΠΕ και οριζόντιες δεξιότητες διάρκειας 160 ωρών
• Εξειδικευμένες επαγγελματικές δεξιότητες διάρκειας 240 ωρών. Κάθε ωφελούμενος θα επιλέγει ένα από τα ακόλουθα Θεματικά
Αντικείμενα:
o Θεματικό αντικείμενο 1: Δεξιότητες σε νέες μορφές ενέργειας
o Θεματικό αντικείμενο 2: Δεξιότητες στην Πράσινη Οικονομία
o Θεματικό αντικείμενο 3: Δεξιότητες στην Ψηφιακή Οικονομία
Κάθε Θεματικό Αντικείμενο θα αποτελείται από 2 Εξειδικευμένα Εκπαιδευτικά Αντικείμενα, διάρκειας 120 ωρών έκαστο.

Οι επιλεγέντες ωφελούμενοι θα λάβουν τις συμβουλευτικές αυτές υπηρεσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν έξι (6) εξατομικευμένες συνεδρίες και δύο (2) ομαδικές συνεδρίες, για κάθε έναν εξ αυτών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με την εξ’ αποστάσεως μέθοδο. Σε περίπτωση που οι άνεργοι επιλέξουν σε κάποιες περιπτώσεις δια ζώσης συμβουλευτική, αυτή θα μπορεί να πραγματοποιείται σε αίθουσες, εντός της περιοχής παρέμβασης.

kozan.gr

3 σχόλια

  • ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.

    ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

  • Προτείνω και εκμάθηση κάποιας ξένης γλώσσας, (τουλάχιστον σε επίπεδο working) ώστε να δούμε και σε ποια χώρα θα κάνουμε χρήση των δεξιοτήτων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.