Γ. Αδαμίδης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λάθη, έχει ευθύνες για το αποτέλεσμα και το πλήρωσε οδυνηρά – Τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά πρέπει να λειτουργήσουν μέσα στις επόμενες 4 εβδομάδες και να συσπειρωθούμε γύρω από τον Αλέξη τον Τσίπρα πριν να είναι αργά”

23 Μαΐου 2023
23:05
Οι γραμμές αυτές γράφονται με αφορμή του μύχιους πόθους της κυβερνητικής παράταξης και απευθύνονται σε όσους πιστεύουν ακόμα ότι το πολίτευμα της χώρας είναι και πρέπει να παραμείνει κοινοβουλευτική δημοκρατία. Το βράδυ των εκλογών πλέοντας σε πελάγη μακαριότητας από την απρόσμενη έκταση της νίκης του κόμματός του ο ένας εκ των αντιπροέδρων της απελθούσας κυβέρνησης, εκείνος ο αμετροεπής και αλαζόνας πολιτικός, αποκάλυψε τις πραγματικές επιδιώξεις του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας.
Δεν θέλουν απλά να κυβερνήσουν και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα για το οποίο τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές. Επιδιώκουν να πετύχουν μια τέτοια κυβερνητική πλειοψηφία που θα τους δώσει το δικαίωμα να προχωρήσουν σε συνταγματική αναθεώρηση. Και αυτό δεν επιθυμούν να το κάνουν σε συνεννόηση με άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά μόνοι τους. Μια μονοκομματική αναθεώρηση του Συντάγματος θα είναι τραγική. Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι φανερό πως η απλή αναλογική ήταν μια χίμαιρα που επέφερε δεινά στη χώρα. Οι όροι δημοκρατική και προοδευτική παράταξη έπαψαν εδώ και χρόνια να έχουν σαφές νόημα και περιεχόμενο. Αποτελούν κίβδηλες προμετωπίδες κομματικών σχηματισμών που περιχαρακώνονται στις πολιτικές τους ιδιοτέλειες, όταν στην καλύτερη περίπτωση δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας ενώ στη χειρότερη την χρεοκόπησαν. Πλέον η ψήφος δεν πρέπει να παραμείνει χαλαρή και αδιάφορη. Η αποχή πρέπει να εξαλειφθεί γιατί παίζεται το μέλλον όλων μας.
Ο κίνδυνος για τη δημοκρατία μας διαγράφεται μεγάλος. Όλοι όσοι διαθέτουν την ικανότητα να προβλέψουν τι έρχεται πρέπει να ενεργοποιηθούν και να ορθώσουν ένα δημοκρατικό μέτωπο αντίστασης απέναντι στις ορέξεις των ολιγαρχών που στηρίζουν με μονομανία την ελληνική Δεξιά. Γι’ αυτό τον τόπο έχυσαν το αίμα τους οι πρόγονοί μας, δούλεψαν σκληρά οι γονείς μας, εμείς, τα παιδιά μας. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε ότι είναι ιδιοκτήτες της Ελλάδας μερικές οικογένειες πολιτικών και οικονομικών ελίτ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λάθη, έχει ευθύνες για το αποτέλεσμα και το πλήρωσε οδυνηρά. Το αμάρτημα του αρχηγού του ήταν ότι έβλεπε την πάλη στην πολιτική κονίστρα με έναν ρομαντικό και συναισθηματικό τρόπο την ώρα που πάλευε καθημερινά με αγέλες λύκων. Αυτή τη στιγμή όμως χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά πρέπει να λειτουργήσουν μέσα στις επόμενες 4 εβδομάδες και να συσπειρωθούμε γύρω από τον Αλέξη τον Τσίπρα πριν να είναι αργά. Πριν η δημοκρατία μας μετατραπεί σε ελέω θεού μοναρχία.

29 σχόλια

  • Ναι ναι στις επομενες 4 βδομαδες ο σφυριζα
    θα παρει 60%,αχα χουχα!!!! Το πιο πιθανο ειναι ο συριζα να ειναι τριτο κομμα στις επομενες εκλογες!!! Και μετα ο σωζων εαυτον σωθητο στον συριζα!!!!

    • Τράβα στον γιο του αποστάτη που ψήφισες τρολ κι άσε το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σου πέφτει λόγος ούτε έχεις και επειχηρηματολογια. Δεν θα ακούμε τα αφηγήματα του κάθε τυχάρπαστου

        • Μπα εγω δεν ειμαι διορισμενο κομματοσκυλακι ουτε στο γραφειο του Σταθικα ουτε στου Μιχαλακη ουτε κανενος αλλου για να μπαινω καθε μερα εδω και να γραφω μπραβο κινησεις ουσιας και να πανηγυριζω

  • Βγες μπροστά Αδαμίδη και το ΠΑΣΟΚ θα σας περάσει σίγουρα. Ναι ανήκεις στους εξουσιολαγνους που έκαναν κακό. Μείνε στον ΣΥΡΙΖΑ μπορείς και χειρότερα.

  • Μπράβο Αδαμίδη. Είσαι μεγαλόψυχος παρά παρά την τύχη που σου επιφύλαξαν. Ας το σκεφτούν τουλάχιστον τώρα με το ψηφοδέλτιο που έκαναν στην Κοζάνη σε πόσα λάθη έπεσαν. Τα αποτελέσματα σε έναν Νομό που στην κυριολεξία τον ισοπέδωσε η Δεξιά το δείχνουν καθαρά. Ψηλά το κεφάλι και μπες στον αγώνα όπως έκανες όλο το προηγούμενο διάστημα.

  • Ευτυχώς το ΠΑΣΟΚ απαλαχτηκε απο τυχοδιώκτες σαν κ του λογου σου και μπορει πλεον να διεκδικει επάξια ηγετικό ρόλο στο χωρο της κεντροαριστεράς.

  • Μη το κάνετε αυτό, η συσπείρωση θα σας κάνει βίδες λόγω σπειρωσης δεν μπορείς και να γυρίσεις πίσω τώρα στ ΠΑΣΟΚ!

  • Αν οι ψηφοφόροι του σύριζα έλεγαν αντικειμενικά τη γνώμη τους για το κόμμα του σύριζα θα έλεγαν τα χειρότερα. Ο μόνος λόγος που ψήφισαν σύριζα ήταν γιατί ήθελαν να ανακόψουν την Νίκη του Μητσοτάκη, επειδή είναι αντίθετοι με αυτόν. Γιαυτό το λόγο και τώρα Θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ μήπως και του αφαιρέσουν έδρες. θεωρώ ότι τα ποσοστά σύριζα ΠΑΣΟΚ θα είναι αντίστροφα και λίγο ποιο χαμηλά στις 25 Ιουνίου.

  • Γιώργο προλαβαίνεις να επιστρέψεις στη μεγάλη μήτρα της Δημοκρατικής Παράταξης φεύγοντας από τα γκρουπούσκουλα της αριστεράς των σαλονιών.

    Κάντο τώρα που προλαβαίνεις!

    • απο το καλοκαιρι θ αρχισει φετος ο χειμωνας, αλλα ακομη δεν το εχεις παρει χαμπαρι…….
      Κουβερτες να παρεις απο τωρα…..
      μην περιμενεις κουβερτα pass….. μας τελείωσε

  • Γεώργιο κάνε τον αγώνα σου με το ΠΑΣΟΚ όπου και παραδοσιακά ανήκεις
    Όλοι κάνουμε λάθη . Δεν είχαμε καμιά σχέση με της αριστερές ιδεοληψίες , άνθρωποι του κέντρου ήμασταν απλά ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ για να μην βγει η ΝΔ . Δηλαδή Γιώργο είναι κανείς πόντιος που τον εκφράζει ο Φίλης ?

  • Αναμφισβήτητο γεγονός κ Αδαμίδη ότι όλοι εμείς οι ΠΑΣΟΚ πήγαμε στον ΣΥΡΙΖΑ από αντίδραση και ποτέ δεν θα πάμε στην δεξιά . Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε στην βάση μας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μας απογοήτευσε και δεν μας εκφράζει. Δεν θέλησαν στο ΣΥΡΙΖΑ να μας κρατήσουν σαν ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά θέλησαν να μας μεταλλάξουν . Δεν γίνεται αυτό , δεν μας εκφράζουν τα άκρα αλλιώς θα ψηφίζομαι ΚΚΕ . Στις επόμενες εκλογές θα γυρίσουμε μαζικά στο παλιό μας κόμμα , το ίδιο προτείνω και σε σένα κ Αδαμίδη , κανείς δεν περισσεύει

  • Τα δημοκρατικά σας αντανακλαστικά; Δηλ το υπόλοιπο 80 τοις εκατό του λαού που σας έρθει μαύρο δεν είναι δημοκράτες; Τι είναι, φασίστες;

  • Τι θα γινουμε τωρα χωρις βουλευτη τον Αδαμιδη.Μαυρη η νυχτα στα βουνα.Τι θα γινουμε χωρις το “ολοι κατω,ξαπλα ολοι” μπροστα απο τη βιβλιοθηκη σ`εκεινη τη μεγαλειωδη διαμαρτυρια των 5 συντροφων του Αδαμιδη.Μ`αρσσει το αρθρο σου γιατι θεωρεις ολους τους μη Συριζα μη δημοκρατες.Ε,παρτο χαμπαρι σας εφτυσαν και σεις ακομα νομιζετε πως βρεχει.Καληνυχτα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι