Κοζάνη 2030: Συνέντευξη του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

24 Μαΐου 2023
12:35

Η ένταξη της Κοζάνης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030» αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα και των φοιτητών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 23 Μαΐου 2023.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη στα Κοίλα Κοζάνης, όπου το δήμαρχο υποδέχτηκε η Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Σπουδών, Ανδρονίκη Καταραχιά. Υπογραμμίζεται, ότι η συζήτηση είχε τη μορφή συνέντευξης και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διαλέξεων του μαθήματος «Περιβαλλοντικοί Θεσμοί και Ευρωπαϊκή Πολιτική» με επιστημονικά υπεύθυνη την Επίκουρη Καθηγήτρια, Πολυτίμη Φαρμάκη.

Η κουβέντα ξεκίνησε με τους φοιτητές να ζητούν από τον κ. Μαλούτα να αναλύσει τις τεχνολογίες που θα συμβάλλουν στην κλιματική ουδετερότητα και τον τρόπο που αυτή θα συμβάλλει στον μετασχηματισμό του  αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής.

Ο δήμαρχος Κοζάνης ανέλυσε στους φοιτητές την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για την μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη έως το 2050, καθώς και την  πολιτική της Ε.Ε. σχετικά με τις έξυπνες βιώσιμες μετακινήσεις, τα εναλλακτικά καύσιμα και τις «καθαρές» ενεργειακά περιοχές.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της Κοζάνης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των Πόλεων, ο κ. Μαλούτας υπογράμμισε, ότι η πόλη θα αποτελέσει «πιλότο» και μαζί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις-πιλότους θα είναι οι πρωτοπόροι της  Ευρώπης.

Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρώτο στάδιο της Αποστολής των Πόλεων, δηλαδή την εκπόνηση του Κλιματικού Συμβολαίου του Δήμου Κοζάνης. Στη συνέχεια, οι φοιτητές συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο για το Κλιματικό Συμβόλαιο, υλοποιώντας έμπρακτα την αρχή της «συμμετοχής του κοινού» στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής, όπως τη διδάχθηκαν.

 

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.