Η «Νίκη» λοιδορείται, επειδή πρεσβεύει το Ευαγγέλιο! (Γράφει ο Χαρίτων Καρανάσιος)

24 Μαΐου 2023
12:39

Μια από τις πολλές εκπλήξεις των πρόσφατων εκλογών ήταν η άνοδος του νεοεμφανισθέντος κόμματος «Νίκη», το οποίο ομολογώ ότι δεν ψήφισα. Το τι ψηφίζει κανείς είναι δικαίωμά του. Το να δέχεται όμως ένα κόμμα ανοίκειες επιθέσεις (κοινώς λάσπη) από συστημικά ΜΜΕ, επειδή και μόνον πρεσβεύει το Ευαγγέλιο, αυτό είναι άηθες και ενδεικτικό της μετάλλαξης της ελληνικής Παράδοσης αλλά και της ιδεολογικοπολιτικής ένδειας.

Οι λαοί και τα έθνη είναι μεγέθη δυναμικά και εξελισσόμενα. Δεν είμαστε ούτε αρχαίοι Έλληνες, ούτε Βυζαντινοί, ούτε Έλληνες της οθωμανοκρατίας, ούτε καν οι Έλληνες του 1940 και του 1974. Και αυτό ισχύει για όλους τους λαούς. Έχουμε ιστορική και πολιτιστική αναφορά στους προγόνους, μικρότερη ή μεγαλύτερη, αλλά οι σημερινοί Έλληνες είναι πλέον τελείως διαφορετικοί από κάθε άλλη γενιά Ελλήνων, εννοείται ιδεολογικο-πολιτισμικά. Εκτός όμως από την εξέλιξη ενός λαού, ισχύει και ένα δεύτερο και πλέον σημαντικό στοιχείο. Κάθε λαός στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Νόμος, Έθος, Τέλος. «Νόμος» είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι, η διοικητική οργάνωση του κράτους εν γένει. «Έθος» είναι ο πολιτισμός, είτε ως προσωπική ή λαϊκή τέχνη, είτε ως έθιμα ή ως συμπεριφορά και ήθος των πολιτών (πολιτισμός της καθημερινότητας), είτε ακόμη ως τρόπος που μαγειρεύουμε ή οδηγούμε. «Τέλος», με την αρχική αρχαιοελληνική σημασία, είναι ο σκοπός, το πού στοχεύει η κοινωνία συλλογικά, ο προορισμός της κοινωνίας.

Για παράδειγμα: Το Βυζάντιο στηριζόταν στον ρωμαϊκό Νόμο, το ελληνικό Έθος και το χριστιανικό Τέλος, όχι ξεκομμένα το ένα από το άλλο, αλλά αλληλοεπηρεαζόμενα και αλληλοπεριχωρούμενα. Έτσι, ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός εκχριστιανίστηκε, ενώ ο χριστιανισμός εξελληνίστηκε. Σκοπός τού βυζαντινού κράτους ήταν η ασφάλεια, η εξασφάλιση του άρτου αλλά και η πνευματική καλλιέργεια από χριστιανική άποψη. Σήμερα, οι δυτικές κοινωνίες έχουν χαθεί στην αναζήτηση νέων πυλώνων, ή μάλλον ακολουθούν τον Νόμο όπως τον ορίζουν κάποιοι τεχνοκράτες στα γραφεία και τις Κεντρικές Τράπεζες της Ευρώπης. Από τι εμφορείται ο νέος Νόμος και σε τι στοχεύει; Ποιο είναι το Έθος και το Τέλος του Νόμου, της οργάνωσης των δυτικών κρατών;

Νόμος, Έθος, Τέλος, καθορίζονται πλέον από τον homo economicus, ο οποίος επιβάλλει Νόμο που προάγει την οικονομία, ο πολιτισμός βασίζεται και προωθεί την οικονομία, ενώ ο προσωπικός και συλλογικός προορισμός κάθε κοινωνίας είναι και πάλι η οικονομία. Γι’ αυτό και η λέξη «ανάπτυξη» έχει γίνει καραμέλα. Το αποτέλεσμα είναι η καταστροφή και διαστροφή της φύσης, ο μεταλλαγμένος μετα-άνθρωπος, που αναμένει κάποιο Avatar να τον σώσει. Έτσι, η ελληνική Παράδοση εξοβελίζεται από τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, ενώ η Ευρώπη μεταλλάσσεται σταδιακά είτε σε μία άχρωμη χειραγωγήσιμη ανθρώπινη μάζα είτε σε μουσουλμανική Δύση. Η Αμερική ήδη έχει γίνει αχταρμάς!

Και τι βάλαμε στη θέση της Παράδοσής μας; Πολιτικά απολίτικα κόμματα, που κατέστρεψαν εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά τη χώρα (ΝΔ, Πασοκ, Συριζα κ.λπ.), τα οποία και ξαναψηφίζουμε, αντί να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, δήθεν ανθρωπιστικές ιδέες, δικαιωματισμούς παντός είδους, προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ (βλ. τι λέγει ο αστροφυσικός της ΝΑΣΑ Μεσογαίας Νικόλαος: https://www.facebook.com/watch/?v=1120458945242631), ψηφιακή τεχνολογία, σε λίγο και ψηφιακό χρήμα στο κινητό (η Κεντρική Τράπεζα θα μπορεί να ελέγχει, να απαγορεύει ή επιτρέπει αγορές κάθε πολίτη), τεχνητή νοημοσύνη (Chatbot), με μια φράση, η woke κουλτούρα ως ιδεολογία της μετα-ανθρώπινης κοινωνίας. Στην ουσία, ο άνθρωπος αποφασίζει για όλα («Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος»), και για την υλική φύση, την οποία προσπαθεί να μεταλλάξει, αλλά ακόμη και την ίδια του την ανθρώπινη φύση, και σωματικά και ψυχικά. Η (υλική) φύση όμως ως γνωστόν εκδικείται, αλλά πόσο μάλλον η φύση του ανθρώπου, όταν ο ίδιος επεμβαίνει να τη μετα-στρέψει. Αυτό οδηγεί στη διαστροφή.

Και έρχεται ένα κόμμα από το πουθενά, η «Νίκη», που προχωρά με τον «Σταυρό στο χέρι», όπως τουλάχιστον δηλώνει, και αμέσως τα συστηματικά κόμματα και τα συστημικά ΜΜΕ εξακοντίζουν ιλύν: ακροδεξιοί, ψεκασμένοι, οπισθοδρομικοί, ομοφοβικοί, αλλά και κόμμα στημένο από τη ΝΔ ή με τις ευλογίες Αγιορειτών! Δεν συμφωνώ με όλα όσα πρεσβεύει η «Νίκη», ούτε ξέρω αν την ψηφίσω, πολλώ μάλλον δεν προτρέπω κανένα. Είναι βέβαιο ότι θα κάνουν το κόμμα φύλλο και φτερό, να βρουν κάτι επιλήψιμο. Μπορεί και να βρεθεί ή να κατασκευασθεί. Αλλού όμως είναι το ζήτημα: Η «Νίκη» λοιδορείται, επειδή πρεσβεύει το Ευαγγέλιο! Αν πρέσβευε το κοράνι ή τον Βούδα, όλοι οι «προοδευτικοί» θα επικαλούνταν το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Μήπως λοιπόν ο Χριστός ήταν φασίστας; Μήπως το να εκφράζεις τη γνώμη σου βάσει του Ευαγγελίου, επίσης το να απορρίπτεις π.χ. τον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ, όχι τους ΛΟΑΤΚΙ ως πρόσωπα, αφού όλα τα πρόσωπα είναι ιερά ως εικόνες θεού (έχω αδελφικούς φίλους ομοφυλόφιλους), ακόμη, το να στιγματίζεις το ξεπούλημα της ιστορίας της Μακεδονίας (σχεδόν από όλα τα κόμματα), το να κατακρίνεις για τη χρεοκοπία του κράτους τα συστημικά κόμματα (μαζί και ο Συριζα, πλην ΚΚΕ κ.ά.), είναι φασισμός; Τότε ο Χριστός είναι φασίστας!

Ο Χριστός βέβαια δεν ήταν φασίστας, ούτε τυχοδιώκτης, ούτε πουλούσε κηραλοιφές και φάρμακα για φαλάκρα, ούτε έγραφε επιστολές και βιβλία για Ελλοχίμ και Νεφελίμ! Ακόμη και ως άνθρωπο να τον δεχθεί κανείς, ο ίδιος σταυρώθηκε για τη διδασκαλία του, πρώτος αυτός ως αρχηγός. Οι φασίστες, οι τυχοδιώκτες και οι ισχυροί της γης δεν σταυρώνονται, αλλά εμπαίζουν, εκμεταλλεύονται και καταδυναστεύουν τους λαούς. Μήπως ξεχάσαμε την προσέγγιση της Χρυσής Αυγής από κάποια κόμματα του «δημοκρατικού τόξου»; Ποιος επέτρεψε στη Χ.Α. να είναι στη Βουλή, ενώ τα τεκμήρια βοούσαν; Ποιος κυβερνούσε με Προεδρικά Διατάγματα, χωρίς να ρωτά τη Βουλή; Ποιος δεν ρωτά τον λαό για σοβαρά ζητήματα, όπως η συμφωνία των Πρεσπών; Ποιος θα έσκιζε τα μνημόνια, αλλά το Όχι του λαού το έκανε Ναι; Ποιος ψήφισε τα μνημόνια, χωρίς καν να διαβάζει τι ψηφίζει και χωρίς να ρωτήσει τον λαό; Ποιος καθαίρεσε εκλεγμένο πρωθυπουργό και τοποθέτησε δοτό τραπεζίτη; Ποιος προβαίνει σε υποκλοπές; Ποιος ευθύνεται για τα 400 δις χρέος; Να μην αναφέρω τις πυρκαγιές, το Μάτι, τη Μάνδρα, τα Τέμπη. Τα σκάνδαλα όλων των τελευταίων κυβερνήσεων δεν έχουν τελειωμό. Αυτά όλα είναι Δημοκρατία! Όποιος όμως μιλάει για Ευαγγέλιο και αγνό πατριωτισμό είναι φασίστας!

Δεν παριστάνω ούτε τον ευσεβή ούτε τον πατριώτη. Αντιθέτως, ομολογώ έχω διαπράξει πολλά επώδυνα λάθη στη ζωή μου, και έβλαψα ανθρώπους και άσχημα, και ζητώ ταπεινά συγγνώμη από όσους πίκρανα. Ο άνθρωπος της εκκλησίας δεν είναι άγιος. Ξέρει τα χάλια του, μετανοεί και προσπαθεί, χωρίς να κατακρίνει, να ακολουθήσει τον πνευματικό δρόμο του Ευαγγελίου. Όταν όμως τίθεται ζήτημα εκλογής αντιπροσώπων, έχει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να προβάλλει ως κριτήριο και το Ευαγγέλιο. Αλλά το να λοιδορείται αισχρά για τις ιδέες του ως φασίστας, αυτό είναι όντως φασισμός του πολιτικού συστήματος. Ο φασισμός δεν είναι μόνον ιδεολογία, αλλά κυρίως συμπεριφορά. Εξάλλου, άνθρωποι της εκκλησίας υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, και στον Σύριζα και στο ΚΚΕ. Τότε βέβαια δεν ενοχλούν, καθώς φέρνουν ψηφαλάκια.

Μη γελιόμαστε, οι ιδεολογίες έχουν καταρρεύσει. Μετά τον κομουνισμό, πλέον και ο καπιταλισμός, που τρώγει τις σάρκες του (παραπέμπω και στο βιβλίο του Γ. Καραμπελιά, Υπέρβαση, Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς). Το σημερινό σύστημα είναι η τραπεζοκρατία, που ελέγχει ασύλληπτα ποσά (τρισεκατομμύρια). Το «Κεντροδεξιά ή Κεντροαριστερά» είναι ψευδοδίλημμα. Το ερώτημα είναι: «Επανάσταση ή με το σύστημα»; Αλλά και τι είδους Επανάσταση; Ακόμη και η ριζοσπαστική Αριστερά, ο Σύριζα, πήγε με το σύστημα. Μόνον το ΚΚΕ (από τα κόμματα της Βουλής) έχει διαχρονικά αντισυστημική ιδεολογία, έστω ουτοπική και ιστορικά καταστροφική.

Σοβαρή επιφύλαξη για το κόμμα της «Νίκης» μπορεί να προέρχεται μόνον από τον χώρο της θεολογίας. Το ερώτημα που τέθηκε από τα πρώτα χρόνια της επικράτησης του Χριστιανισμού επί Μ. Κωνσταντίνου και μας ταλανίζει ακόμη και σήμερα ήταν η σχέση της εκκλησίας με την πολιτική. Δεν ανοίγω το θέμα. Απλώς διερωτώμαι: Μήπως η «Νίκη» ως κόμμα (από το κόπτω) διαχωρίζεται και αποκόπτεται από το όλον της κοινωνίας, επικαλούμενη το Ευαγγέλιο; Μήπως ένας χριστιανός πρέπει να είναι μέσα στην κοινωνία μαζί με όλους (όπως θεσπέσια αναφέρει η Προς Διόγνητον επιστολή) και να δείχνει το παράδειγμά του, χωρίς να συμμετέχει σε κάποιο κόμμα; Γι’ αυτό και οι ιερείς δεν πρέπει ποτέ να εκδηλώνουν προτίμηση κόμματος, ούτε βέβαια η ιεραρχία της Εκκλησίας.

Τολμώ να απαντήσω: Σε άλλες εποχές ίσως έτσι θα ήταν πρέπον. Σήμερα όμως, όταν το Ευαγγέλιο, στην καλύτερη περίπτωση, θεωρείται αναχρονιστικό, πρέπει όσοι νιώθουν άνθρωποι της εκκλησίας να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι βάσει της πίστης τους. Όπως δηλαδή κάθε κόμμα, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, θέλει να επηρεάσει τις τύχες της κοινωνίας μας θεσμικά, έτσι δικαιούται κάθε δημοκρατική συλλογικότητα να δηλώνει το «παρών» (είμαι κι εγώ εδώ!) και να επηρεάζει βάσει των ψήφων την πολιτική της χώρας. Όχι όμως ως χριστιανικό-θρησκευτικό κόμμα, αλλά ως κίνηση πολιτών που εμφορούνται από χριστιανικές αξίες. Αλλά το να ασκείται κίτρινη προπαγάνδα κατά ανθρώπων που θέλουν να εκφράσουν δημοκρατικά το πιστεύω τους, ακόμη και των Οικολόγων του Βεργή με τη μία ψήφο, είναι φασισμός. Εκτός αν ο Χριστός ήταν φασίστας. Μάλλον όμως κάποιοι «συστημικοί» θορυβήθηκαν και ξαμόλησαν τους παρατρεχάμενούς τους.

45 σχόλια

  • Δεν πρεσβεύει μονο το ευαγγελιο κυριε καθηγητα. Να δω πως θα πληρώθεις αν γινοτανε ποτε κυβερνηση η νικη σου.

  • χριστιανοί αλλά γραφικοί τύποιο όπως Σώρρα, Λεβέντη….ΝΙΚΗ=ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΦΟΝΤΑΜΕΤΑΛΙΣΜΟΣ

    • ΕΣΥ ΑΔΕΛΦΕ,ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΡΟΟΔΟ;
      Ή ΜΗΠΩΣ ΖΕΙΣ Σ’ΕΝΑ “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ” – “ΗΘΙΚΟ”
      ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;
      ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΕΤΕ Τ’ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΒΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΑΝΟΘΕΥΤΟ ΚΑΙ ΚΣΘΑΡΙΟ ΛΟΓΟ, ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΘΗΚΑΝ.

  • Προχθές είχε συνέντευξη τον πρόεδρο του κόμματος Νίκη. Σύμφωνα με όσα είπε δεν υπάρχει πρόγραμμα, δεν υπάρχουν θέσεις ως προς τη θέση της Ελλάδος ως κράτος σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη. Δεν υπάρχει πρόταση για τη χώρα, για την οικονομια…. Το μόνο που υπάρχει είναι η θρησκεία. Συμφωνώ με τη θρησκεία αλλά όταν θες να εκπροσωπείς μια χώρα πρέπει να έχεις ολοκληρωμένο πλάνο. Εμένα αυτή την εντύπωση μου έδωσε.

    • Ενώ όλοι οι άλλοι που έχουν ολοκληρωμένο πλάνο είδαμε.ππυ μας φέρανε….το πλάνο τους = ότι πουν τα αφεντικά από έξω και ο λαός είναι καλός μόνο να μας δώσει την ψήφο που ουτε και αυτή έχει πλέον σημασία με όσα γίνονται….!!!

    • ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.
      ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΛΕΣ!
      ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΡΧΕ.
      ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΦ’ΟΣΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ.
      ΠΟΝΗΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Ή ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΥΡΙΚΑΣΜΟ ΤΩΝ ΦΘΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ.

      • ποιες ήταν οι πονηρές ερωτήσεις; Αν το κόμμα σας θέλει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ένωση και το νατο; εγώ θα τις χαρακτήριζα κλασικές.
        Έγραψες μια παράγραφο για να πέος τίποτα. Ο λαός θέλει ξεκάθαρα πράγματα. έχει πρόγραμμα για τη χωρα; για την οικονομια; ρωτάω εσένα που τα καταλαβαίνεις όλα.
        Όσο για τις ερωτήσεις δεν υπάρχουν πονηρές και ανούσιες όταν αναφέρονται στο μέλλον ενός λαού και μιας χώρας πανεξυπνε…

          • Στο nikh.gr θα βρεις τις απαντήσεις που θες. Όσο για τη συνέντευξη συμφωνώ πως οι ερωτήσεις ήταν κλασσικές. Την απάντηση για Ε.Ε. και ΝΑΤΟ προφανώς την άκουσες ή μήπως όχι;

        • Δεν πεσαμε απο τα συννεφα αδελφε. ξερουμε το κατεστημενο των διεφθαρμενων μιντια και το ενδιαφερον τους για το καλο του Ελληνικου λαου!
          Οι προγραμματικος λογος της Νικης αναφερεται ρητα και ευθαρσως σε ολα τα θεματα.
          Η εμφαση δινεται σε αξιακους στοχους που αφορουν την πατριδα την οικογενεια τον ανθρωπο.
          Προγραμματικος λογος που ξεφευγει απο τα κλισε αριστερα δεδομενα ξεπατικωνουν καθε τετραετια αναπαραγωντας τα ιδια.
          Προγραμμα αρχων που δειχνει την δυναμικη που μπορει να εχει ο Ελληνισμος εαν το θελησει και σπασει τα δεσμα που τον κρατουν αιχμαλωτο.
          Σου προτρεπω να το αναγνωσεις με καλοπροαιρετη διαθεση γιατι ενδιαφερεται πρωτα για τον Ελληνα και το σπιτι του!

          • Δεν είμαι αρνητικός σε αυτά που αναφέρεις.Συμφωνω απόλυτα με αυτές τις αξίες. Θεωρώ όμως τη διακυβέρνηση της χώρας, σε συσχέτιση με τις υπόλοιπες, κάτι ποιο πολύπλοκο.

      • Συγνώμη για τη λέξη πέος από λάθος στο λεξικό του πληκτρολόγιου έγινε, η σωστή λέξη είναι πεις. Εξάλλου έτσι όπως είναι δεν βγαίνει νόημα.

  • Μπράβο κύριε Καρανασιο. Τα είπατε όλα πολύ ξεκάθαρα.. Ο καθένας έχει δικαίωμα να ψηφίζει ότι θέλει με αξιοπρέπεια και δίχως να σπιλωνει η να προσπαθεί να λασπωσει τον άλλο. Δυστυχώς όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ηθικής πτώσης της κοινωνίας μας και πρώτα πρώτα στα του εαυτού μας..

  • Δεν διοικείται μια χώρα στο όνομα της θρησκείας. Ναι είμαστε χριστιανοί. Η θρησκεία είναι κάτι το άυλο, ο Χριστός δεν ήρθε να κυβερνήσει υλικά αυτόν τον κόσμο.Δεν ζήτησε πότε επίγεια εξουσία.

    • Γιατί συγκρίνεται τον κύριο Νατσιο με τον Χριστό ; Το θέμα είναι ο κύριος Νατσιος να πρεσβεύει όσα αναφέρει το ευαγγέλιο περί δικαιοσύνης ελευθερίας αγάπης Ομόνοιας κτλπ . Μέσα από αυτά πρέπει να διοικείται μια χώρα . Όλα αυτά τα αντίθετα από όσα ανέφερα παραπάνω έχουν κυριέψει τον κόσμο . Αγάπη πουθενα , ελευθερία υπαρχει μόνο η λέξη στο λεξιλογιο,αγάπη ; Πουθενά . Οικογένεια ;;;ο καθένας του κεφαλιού του … Ας κάει το σπίτι του γείτονα αφού δε καίγεται το δικό μου . Ζήλεια αν τυχόν κάποιος προοδεύει . Δηλαδή με όλα αυτά διοικείται μια χώρα; Δεν έχουμε δει όλοι μας που έχουμε φτάσει ασχέτως αν φέτος παραδεχόμαστε;

      • Δεν κάνω σύγκριση, αλίμονο. Αναφέρομαι όπως ο ίδιος ο κύριος Νατσιος που λέει ότι ο Χριστός δεν είναι φασίστας,και συμφωνώ…εγώ λέω ότι ο Χριστός δεν θέλησε πότε επίγεια εξουσία.
        Επίσης δεν διαφωνώ με τις συγκεκριμένες αρχές του κόμματος, όλοι ζητάμε δικαιοσύνη και όσα αναφέρετε στο μηνυμα. Όμως η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι κάτι ποιο σύνθετο το οποίο θα περιέχει και τις βασικές αρχές.

  • Διαβάστε κάτι δηλώσεις, για την συμπέριφορα των εμβολίων στο άνθρωπο σώμα, η λέξη γραφικότητα είναι επιεικής όρος. Και άλλα πολλά φεδρα!

    • Θα μπορούσες να τις δημοσιεύσεις- κοινοποιήσεις (κάτι τέλος πάντων) για να τις δούμε και να κρίνουμε. Ή πού να ψάξουμε για να τα κρίνουμε αν είναι φαιδρά αγαπητέ Στράβωνα.

  • Οι θέσεις του κόμματος υπάρχουν στην ιστοσελίδα του – ας μηνν κατηγορείται άδικα:
    https://nikh.gr/theseis

    Καταφέρεστε μερικοί λες και τα “μεγάλα” κόμματα έχουν πρόγραμμα…
    Απλά κάνουν ότι τους λένε οι ξένοι…

  • Θα βγουν πολλοί τάχα προοδευτικοί να σας κατηγορήσουν για συντηρητισμό.Τόσο πρόοδος υπάρχει πλεον στα σχολειά μας, που μια δασκάλα σήμερα έβαλε να δουν τα παιδάκια 10 ετών, ερωτική ταινία με δύο άντρες.Mακάρι στη ζωή μας να κυριαρχούσαν οι αξίες του κόμματος ΝΙΚΗ.

      • Γιατι λες οτι κανεις δε συμφωνει ? Ολοι αυτοι οι 300 μεσα στη βουλη τα ψηφισανε ολα αυτα και τωρα μας φαινεται περιεργο. Ρωτηστε και τους ντοπιους βολευτες αν ξερουν τι εχουν ψηφισει για αυτο το θεμα …

  • Είμαστε χριστιανοί, αλλά προπάντων σοβαροί και λογικοί άνθρωποι. Τους ιθαγενείς είτε τους εξοντωσαμε είτε τους εκχριστανισαμε.

  • Λένε οτι το κόμμα αυτό αποτελείτε από τους ψηφοφόρους της Χ.Α. αλλά οταν η Χ.Α δε μπήκε τελικά στα ψηφοδέλτια μια χαρά έκανε δηλωση ο Τσίπρας ότι τους θέλει.Κωλοτούμπας!!

  • Κυριε Καρανασιο δειξτε την αλλοπροσαλη φημολογια που εχει φτασει στο βαθμο της συκοφαντιας, της προσβολης και της υβρης απο τους καφενειακους αναλυτες του πληκτρολογιου.

    Η αληθεια εχει κοπο, Σταυρο και θυσια.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

    • Ο/Η Τα τριπτυχα αυτα τα ελεγαν κι αλλοι στα 70ς και ειδες που κατεληξαν λέει:

      Το μονο που μας ποναει ειναι το κεφάλι απ τις ψεκασμενες μπαρουφες που ακουμε με κατι απολιθωμενα συνθηματα που ευτυχως η ιστορια τα αφησε οριστικα στο ντουλαπι.

  • Αγαπάτε ο,τι νομιζετε πως αγαπατε!
    Φαρισαίοι κι εκμεταλλευτες και της πατρίδας και της
    θρησκείας και της οικογένειας!
    Κι αμά βρεθεί κανένας άνθρωπος που πιστεύει διαφορετικά πράγματα από σας;στην πυρά!
    Στην πυρά!
    Και άλλο χρωμα;στην πυρά 2 φορες!

    • Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΕ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑ!

      ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΤΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

      Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ.

      ΟΣΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΩΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ.
      ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ.

      ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ.

      ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ.

      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ!

      ΕΣΥ ΟΜΜΩΣ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ;

  • Συγχαρητήρια κ. Καρανάσιο. Καταπέλτης στα κεφαλάκια των εθνομηδενιστών και των αχρίστιανων !

  • Εταράχθησαν, εσαλέύθησαν ως ο μεθύων, με το ενδεχόμενο της ΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΉ. Γιατί ; επειδή τα έργα τους είναι πονηρά !
    ΙΔΟΥ :
    Με την άδεια της Κεραμέως προβάλλεται στα σχολεία η ταινία με ερωτικές σκηνές μεταξύ ανήλικων αγοριών
    Η ταινία περιλαμβάνεται στο… εκπαιδευτικό υλικό που διατίθεται στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας 24-5-23
    ΦΡΊΞΟΝ ΟΥΡΑΝΕ, ΣΤΕΝΑΞΟΝ ΓΗ !

  • Θρησκεια, πατριδα,οικογενεια.Η ΝΙΚΗ στη βουλη.Δεν ηξερα αυτο το κομμα και δεν το ψηφισα.Στις επομενες εκλογες θα το ψηφισω.

  • Σας τάραξε το ποσοστό που πήρε η ΝΙΚΗ και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να το σπιλώσετε. Είδα στα σοσιαλ εβάλε κάποια τη θέση του κόμματος που είπε οτι αν κάποιος χάνει τη δουλειά του και δεν έχει να πληρώσει το στεγαστικό του , για να μη χάσει το σπίτι του να τον προσλαμβάνει το κρατός και να παρακρατάει τη δόση του δάνειου..Και γράφει από κάτω κάποιος επιστήμονας ” μάλιστα να γίνει δλδ σκλάβος του κράτους”.Όχι βολευεί καλυτερα να είναι άνεργος και να μη πληρώνει ττπ.

  • Η «Νίκη» λοιδορείται, επειδή πρεσβεύει το Ευαγγέλιο!????????
    τι ακριβώς λέει το ευαγγελιο?
    Εδώ και τώρα σταματήστε.
    χρεισημοποιήσατε το ευαγγέλιο για τα εμβόλια και τις μάσκες, δεν έπιασε το κόλπο σας, ( λες και το ευαγγέλιο έλεγε μην φοράτε μάσκες και μην κάνετε εμβόλια ). τώρα το ευαγγέλιο και οι αγιορείτες για όνομα του Θεού. Έτσι νομίζετε ότι θα πείσετε τον κόσμο να ψημίσει την…. Νίκη? Ένα κόμμα που δεν έχει να πει κάτι άλλο απο Ευαγγελιο και ιερείς. όποιος έχει διαβάσει ευαγγέλιο ή οποιος παρακολουθεί σωστά αυτα που λέει το ευαγγέλιο θα ντρεπόταν να το πιάσει στο στόμα του.
    Σε αντιπαράθεση με τον Ερντογάν τι θα έλεγε η Νικη… φέρε το κοράνι να φέρουμε το ευαγγέλιο και όλα καλά?
    Επιτέλους λίγη ντροπή και μην προσβάλλετε τα ιερά βιβλία της εκκλησίας. μόνο αυτά μας έχουν μείνει.
    μπορείτε να αναφερθήτε όπου αλλού θέλετε για να πείσετε αλλά την εκκλησία αφήστε την εκτός.

    • Η «Νίκη» λοιδορείται, επειδή πρεσβεύει το Ευαγγέλιο! NAI !!

      Η Ν.Δόύλα της Bildeberg δεν έχει ιερό και όσιο !!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.