Στο 28% της απορρόφησης του συνολικού έργου βρίσκονται οι εργασίες στη Νέα Ποντοκώμη

24 Μαΐου 2023
17:32

Στη δεύτερη φάση τους, βρίσκονται οι εργασίες των έργων υποδομής του νέου οικισμού της Ποντοκώμης, οι οποίες περιλαμβάνουν την οδοποιία και τα δίκτυα υποδομής. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοζάνης Νούλα Τουμπουλίδου, προσαρμόζονται και οι τελευταίες μετρήσεις από τις εργασίες που έγιναν, έτσι όπως προβλέπονται από τη μελέτη, στις πραγματικές συνθήκες του έργου, με τη σύμφωνη γνώμη της ΑΝΚΟ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης ενέκρινε την Τρίτη το πρωτόκολλο νέων μονάδων τιμών, το οποίο αφορά κάποια ειδικά τεμάχια του δικτύου των όμβριων που δεν είχαν προβλεφθεί. Ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας που παρουσίασε η ίδια, αφορά εργασίες που έγιναν, μέχρι και το Μάρτιο του 2023.

Οι εργασίες σήμερα βρίσκονται στο 28% της απορρόφησης του έργου ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο ήταν στο 18%. Αναλυτικά, το κομμάτι της ύδρευσης έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 43%, η ύδρευση στο 23%, οι αγωγοί ακαθάρτων σε ποσοστό 92%, τα όμβρια σε ποσοστό 27% και η τηλεθέρμανση σε ποσοστό 87%.

Τα συνεργεία του αναδόχου βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα του οικισμού, όπου ολοκληρώθηκε η εκκρεμότητα που υπήρχε με τις εκτάσεις του Αργίλου και τα χωράφια μετατράπηκαν σε ιδιοκτησίες. Αυτή την περίοδο γίνονται διανοίξεις δρόμων για να ολοκληρωθούν τα δίκτυα του συγκεκριμένου τμήματος ενώ στο διπλανό τμήμα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των δικτύων.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, με το που θα ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο τμήμα (μέσα στον Ιούλιο) θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των κρασπέδων, ενώ παράλληλα ένα ξεχωριστό συνεργείο θα ολοκληρώνει τις εργασίες στα υπόλοιπα τμήματα, για να περάσει και στο κάτω μέρος του Αργίλου.

xronos-kozanis.gr

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.