Δήμος Βοΐου: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού  αερίου στη Γαλατινή

26 Μαΐου 2023
15:01

Σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, υπεγράφη από το Δήμαρχο Βοΐου κ. Χρήστο Ζευκλή και τους εκπροσώπους των εταιρειών «Χ. ΡΟΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» και «HENGAS A.E.», κ. Δημήτρη Χριστοφοράτο και Νίκο Κουτσογιάννη αντίστοιχα, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου εντός του οικισμού Γαλατινής», συνολικού  προϋπολογισμού 1.984.000,00 ευρώ, παρουσία του Προέδρου και μελών του Τοπικού Συμβουλίου Γαλατινής.

Το έργο αφορά στην υλοποίηση δικτύου διανομής φυσικού αερίου, το οποίο θα κάνει χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου και θα διανέμει το αέριο σε οικιακούς, εμπορικούς και βιοτεχνικούς καταναλωτές  της Γαλατινής.

Ο Δήμαρχος Βοΐου ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο πραγματικά αναπτυξιακό, που δίνει μια άλλη προοπτική για τον οικισμό σε συνδυασμό με άλλα έργα που έχει δρομολογήσει ο Δήμος. Ταυτόχρονα τόνισε ότι θα προμηθεύσει  με φθηνή ενέργεια τον οικισμό και θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες  θέρμανσης των κατοίκων,  ενώ θα υπάρξουν και σημαντικά  μελλοντικά ανταποδοτικά οφέλη από την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου και ειδικότερα στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών. Κλείνοντας υπογράμμισε ότι ο Δήμος ήδη έχει δρομολογήσει σχέδιο προμήθειας δωρεάν επιτοίχιων καυστήρων αερίου για κάθε σπίτι της Γαλατινής, ώστε να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση των νοικοκυριών που θα συνδεθούν στο δίκτυο.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Χ. ΡΟΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.», που χρηματοδοτεί το έργο, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Βοΐου, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Τοπικό Συμβούλιο της Γαλατινής και τόνισε ότι αποτελεί παράδειγμα εποικοδομητικής συνεργασίας των εταιρειών Α.Π.Ε.  με την τοπική αυτοδιοίκηση, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο  εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας «HENGAS A.E.» ευχαρίστησε το Δήμαρχο και ανέφερε ότι είναι σπουδαίο αυτό που έχει επιτευχθεί με την συγκεκριμένη συμφωνία. Ειδικότερα, τόνισε ότι  ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του, με απώτερο σκοπό να αποκομίσουν το μέγιστο δυνατό όφελος για την τοπική κοινωνία, είναι κάτι το οποίο καταγράφεται ως ορόσημο στα χρονικά της αυτοδιοίκησης. Ενημέρωσε ότι το έργο ξεκινά με την υπογραφή της σύμβασης και θα ολοκληρωθεί πριν το Φθινόπωρο του 2024. Πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της Γαλατινής θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο, απολαμβάνοντας τα οφέλη από την χρήση του αερίου, που είναι φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικότερο από τα άλλα στερεά καύσιμα, ενώ υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι δεν θα χρεωθούν με τέλη σύνδεσης και λόγω της χρηματοδότησης του έργου η τιμή του αερίου θα είναι χαμηλή.

Η Δημοτική Αρχή συνέλαβε και υλοποίησε ένα έργο που επιλύει με σύγχρονο τρόπο την προμήθεια φθηνής ενεργείας για τις ανάγκες της θέρμανσης των κατοίκων, δημιουργώντας ταυτόχρονα αναπτυξιακές προοπτικές, στέλνει το μήνυμα πως η γεωγραφική απόσταση δεν αποτελεί αιτία ενεργειακής απομόνωσης και αναδεικνύει ταυτόχρονα τα οφέλη της εποικοδομητικής συνεργασίας των εταιριών Α.Π.Ε.  με την τοπική κοινωνία.

 

Ένα σχόλιο

  • Μπράβο σε όλους όσους εμπλέκονται.
    Και εννοώ την εταιρεία που κατασκευάζει το αιολικό και το δήμο Βοΐου.
    Μεγάλο ανταποδοτικό έργο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
    Έτσι πρέπει να γίνεται η πρόοδος και η συνεργασία και όχι με κλούβες ΜΑΤ και προσαγωγές στο τμήμα…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.