Επίσκεψη Πανεπιστημιακών στην Σιάτιστα

28 Μαΐου 2023
10:06

 

Την πόλη μας Σιάτιστα χθες, Σάββατο, επισκέφθηκαν ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ, Δ/ντής Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, ο συμπατριώτης μας από την Γαλατινή ΧΑΡΙΤΩΝ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ, Δ/ντής Ερευνών ΚΕΜΝΕ/Ακαδημία Αθηνών, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΣΙΟΣ Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ πρώην προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Αρχεία Κοζάνης) με την σύζυγό του ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΙΑΦΑ-ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΟΥ Διδάκτωρ Ιστορίας του Δικαίου και Πρόεδρο της Επιστημονικής Εταιρείας Δυτικομακεδονικών Μελετών και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Εντεταλμένος Διδάσκων Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.Ο Ελληνοκύπριος ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ έχει ως κύριο πεδίο της ενασχόλησης του, την ιστορική περίοδο του Διαφωτισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα ο κεντρικός ρόλος του Νεοελληνικού στοιχείου. Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ στο περιθώριο της Διημερίδας που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης επισκέφθηκε την Σιάτιστα γνωρίζοντας ότι είναι η πατρίδα των μεγάλων προσωπικοτήτων του Διαφωτισμού, Μιχαήλ Παπαγεωργίου, Γεώργιου Ζαβίρα, Γεωργίου και Πούπλιου Πούλιου, Θεόδωρου Μανούση, του συντρόφου του Ρήγα Θεοχάρη Τουρούντζια αλλά και του λατινιστή Χρίστου Καπνουκάγια.
Η συντροφιά επισκέφθηκε το Αρχοντικό Πούλκως, το Αρχοντικό Αλεξίου και την Αγία Παρασκευή στην Γεράνια, το Εκκλησιαστικό Μουσείου και το Αρχοντικό Μαλιόγκα Αργυριάδη. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσε στο Εκκλησιαστικό Μουσείο ο Κώδικας του Επισκόπου Ζωσιμά και η Ρίζα του Ιεσσαί στην Αγία Παρασκευή.Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω για την συνεργασία τον Χρήστο Καρακουλάκη, τον Κωνσταντίνο Αλεξίου, την Σουζάνα Σιαμσιάρα και τους φύλακες των αρχοντικών.

ΛΑΖΑΡΟΣ Γ. ΚΩΤΣΙΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, PhD

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΪΟΥ

Ένα σχόλιο

  • Όλοι τους υπέροχοι! Μπράβο!
    Τι μου θυμήσατε όμως… 20 χρόνια πριν… εξεταστική με Πέτσιο:
    Θέμα: Δημιουργήστε ένα φιλοσοφικό ερώτημα.
    Απαντήστε το!!!
    Δίνουν μαθήματα αυτοί οι άνθρωποι. Άξιοι!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι