Ρίγη συγκίνησης χαράς και ελπίδας βιώσαμε το Σάββατο 27.05.2023 και ώρα 17:00 στον ακατοίκητο οικισμό Βογγοπέτρας -Πάδης Τρανοβάλτου Δ.Ε Καμβουνίων. Αυτήν την πανέμορφη εποχή της πανδαισίας των χρωμάτων της φύσης, κάτω από τις αιωνόβιες βελανιδιές και σφενδάνων, με την μουσική αρμονία γρίλων και των γλυκύτατων κελαιδημάτων των κάθε λογής σπάνιων πτερωτών, μοιάζει η Βογγόπετρα με επίγειο παράδεισο! Εδώ σ’αυτόν το χώρο στέκεται το 300 ετών εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής,αδιάψευτος μάρτυς για να μας θυμίζει ότι εδώ κάποτε πριν ογδόντα χρόνια ήταν ένα πανέμορφο χωριουδάκι και οι άνθρωποι του ήταν ευτυχισμένοι, ζούσαν αρμονικά και ειρηνικά.
Όπου μια αποφράδα μέρα την 21.08.1943 βάρβαροι κατακτητές ήρθαν και πυρπόλησαν -ισοπέδωσαν την όμορφη Πάδη, και την σβήσαν μια για πάντα απ’το χάρτη. Όμως σήμερα ανέτειλε μια άλλη ημέρα, μέρα της αναγέννησης!!! Ο αύλειος χώρος γέμισε με πανέμορφες παιδικές φωνούλες, αλλά και κλάματα των δύο μικρών πρωταγωνιστών , δείγμα ζωής και ελπίδας για το μέλλον. Στον ευλογημένο ιστορικό αυτό τόπο επέλεξαν οι γονείς Χρηστός – Θεοδώρα, να τελέσουν μετά από ογδόντα χρόνια! την βάπτιση των διδύμων παιδιών τους και έτσι όλοι συγγενείς και φίλοι πλήρως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους.
Ο πατήρ Ευάγγελος τέλεσε σε κλίμα συγκίνησης και κατάνοιξης το μυστήριο της βάπτισης, των νεοφώτιστων Αναστασίας και Αργυρίας, εύχομαι από καρδιάς να’ναι υγιέστατα και καλότυχα στην ζωή τους. Να τα χαίρεστε οι γονείς Χρήστο – Θεοδώρα, γιαγιάδες Αργυρία , Ιωάννα και παππού Γιώργο. Πάντα άξιοι οι νονοί τους Φωτεινή Χρήστο,να τα χαίρεστε και να τα καμαρώνετε.