“Προηγμένη Μηχανική Ενεργειακών Συστημάτων – Advanced Engineering of Energy Systems”  – Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024

29 Μαΐου 2023
15:28
Κανένα σχόλιο

To Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) “Προηγμένη Μηχανική Ενεργειακών Συστημάτων – Advanced Engineering of Energy Systems”, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η εμβάθυνση σε προηγμένες μεθόδους ανάλυσης, σχεδιασμού, βελτιστοποίησης και ελέγχου ενεργειακών συστημάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίησή τους σε καινοτόμες, φιλικές προς το περιβάλλον ενεργειακές εφαρμογές, καθώς και τη συμβολή τους στη διάδοση αυτών. Σκοπός του Προγράμματος είναι να εξοπλίσει τους φοιτητές με τις προηγμένες διεπιστημονικές δεξιότητες που απαιτούνται για το σχεδιασμό, τη βελτιστοποίηση, και την αξιολόγηση της τεχνικής και οικονομικής βιωσιμότητας των ενεργειακών συστημάτων.

Το κόστος συμμετοχής στο ΠΜΣ για τους φοιτητές ανέρχεται στα 2000 € και επιστρέφεται πλήρως με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης των φοιτητών/τριών και λήψης του Μεταπτυχιακού Διπλώματος τους, καθώς επιδοτείται από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG).

Για τη διδασκαλία των μαθημάτων θα αξιοποιηθούν μέθοδοι εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης, σύμφωνα με το ν. 4957/2022.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου ΠΜΣ είναι σημαντική η οικονομική υποστήριξη του TAP, ο οποίος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη επιδοτεί τa δίδακτρα των φοιτητών του ΠΜΣ, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (Πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων) που υλοποιεί στις περιοχές διέλευσης του αγωγού.

Με την πρωτοβουλία αυτή, ο TAP επενδύει σε νέους και νέες επιστήμονες και στηρίζει την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση.

H χρονική διάρκεια φοίτησης του ΠΜΣ, η οποία οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ), είναι συνολικά δεκαοχτώ (18) μήνες και κατανέμεται σε τρείς (3) ακαδημαϊκές περιόδους. Κατά το διάστημα αυτό απαιτείται επιτυχής παρακολούθηση πέντε (5) υποχρεωτικών μαθημάτων, πέντε (5) μαθημάτων επιλογής και εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας κατά την 3η περίοδο.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ΑΕΙ που προέρχονται από Τμήματα Μηχανικών της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε απόφοιτους διπλωματούχους Μηχανικούς Σχολών Πολυτεχνείων ή Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών Πανεπιστημίων και Πτυχιούχους Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών ΤΕΙ. Δεκτοί γίνονται επίσης και τελειόφοιτοι των ιδίων Σχολών/Τμημάτων με την προϋπόθεση ότι θα αποφοιτήσουν κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2023. Κατ΄ εξαίρεση, γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ΑΕΙ που προέρχονται από άλλα Τμήματα, αν τεκμηριώνουν πολυετή επαγγελματική εμπειρία καταλλήλου επιπέδου σε σχετικά αντικείμενα. Ο αριθμός εισακτέων στο ΠΜΣ είναι έως σαράντα (40) ανά έτος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε: στον Επ. Καθηγητή Γιώργο Πανάρα ([email protected]) ή στη Γραμματεία του Προγράμματος ([email protected], τηλ. 24610-56604, κατά τις ώρες 10.00-13.00).

Η αναλυτική προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 και ενημερωτικό πληροφοριακό υλικό είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ: http://advens.uowm.gr.

Κοζάνη, Μάϊος 2023

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ

 

Επ. Καθηγητής Γ. Πανάρας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.