Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 1 Ιουνίου και ώρα 19:00 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

31 Μαΐου 2023
12:14
Κανένα σχόλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας καταδικάζει την προκλητική, άγρια και αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, στην κινητοποίηση των κατοίκων της Καλαμιάς, που διαμαρτύρονται εδώ και βδομάδες για να μην εγκατασταθεί σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο έκτασης περίπου 750 στρεμμάτων.

Η επίθεση αυτή έχει σαν στόχο να εμπεδώσει ο λαός της περιοχής ότι ο «πράσινος οδοστρωτήρας θα περάσει δια πυρός και σιδήρου».

Στο πλαίσιο της επιχείρησης τρομοκράτησης και καταστολής η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε συλλήψεις, κακοποίηση και τραυματισμούς κατοίκων αλλά και άλλων εργαζομένων και φοιτητών που βρισκόταν εκεί για συμπαράσταση, ανάμεσα τους εκλεγμένοι στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση που έπραξαν το αυτονόητο για το οποίο τους εξέλεξε ο λαός, να είναι δίπλα στους αγώνες τους.

Αυτή η εξέλιξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά πατάει στην οδηγία της ΕΕ που ψηφίστηκε τον Δεκέμβρη του 2022 με την οποία τίθεται προκλητικά η αρχή ότι η εγκατάσταση ΑΠΕ υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον με στόχο την νομιμοποίηση της κρατικής καταστολής σε βάρος των λαϊκών αντιδράσεων.

Καλούμε σωματεία, συλλόγους, φορείς και όλο το λαό του δήμου Εορδαίας να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 1 Ιουνίου και ώρα 19:00 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.