Εδώ και αρκετές μέρες στην Καλάμια και την πόλη της Κοζάνης πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις , συλλαλητήρια στις οποίες συμμετέχουν επιτροπές αγώνα, σωματεία , φορείς, εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση κ.α. Βγήκαν ανακοινώσεις από φορείς, από σωματεία, από δικηγόρους, τοποθετήθηκαν κόμματα κτλ.

            Έγινε πρώτο θέμα στην περιοχή η βίαια καταστολή σε ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά κατοίκους της Καλαμιάς και ανθρώπους που συμπαραστέκονταν Θύμα της οποίας ήταν και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου. Υπήρξαν τραυματισμοί. Έγιναν 6 συλλήψεις κτλ.

            Μετά από όλα αυτά αξιώθηκε η πλειοψηφία της διοίκησης του Ε.Κ να βγάλει μια ανακοίνωση  δύο παραγράφων όχι για να συμπαρασταθεί, όχι για να καταγγείλει την καταστολή, όχι για να στηρίξει τη νέα κινητοποίηση φορέων την Πέμπτη 1 Ιούνη στην Κοζάνη αλλά να υποδείξει όσους αγωνίζονται την «ορθότερη» προώθηση της πράσινης λαίλαπας που μας βρήκε.

            Δεν είναι τυχαία η στάση τους. Ανάλογη στάση κράτησαν και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών όπου ήταν άφαντοι.

Στηρίζουν απροκάλυπτα την κυβερνητική πολιτική μετατρέποντας το Ε.Κ Κοζάνης σε φερέφωνο της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’αυτό εκτίναξαν την νοθεία, για να κρατούν τις καρέκλες τους προχώρησαν σε συνέδριο παρωδία που το περιφρούρησε η ίδια αστυνομική δύναμη που περιφρούρησε τα συμφέροντα της εταιρείας στην Καλαμιά.

 Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Οι εκλεγμένοι με την Ταξική Ενότητα στο Ε.Κ.Κοζάνης.

Γκούμας Γεώργιος

Στολτίδης Νόντας