Γρήγορη ενεργοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ ζήτησε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για τις ζημιές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στις καλλιέργειες στην Εορδαία.

Επικοινωνία με τον Δήμαρχο Εορδαίας κ. Παναγιώτη Πλακεντά είχε την Πέμπτη, ο πρώην Υφυπουργός Μεταφορών και Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ν. Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε ενημέρωση για τις ζημιές των γεωργικών καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας που επλήγησαν από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις.

Ακολούθως, ο κ. Παπαδόπουλος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο για να ενισχύσει το σχετικό αίτημα του Δημάρχου Εορδαίας προς τον Οργανισμό. Ο πρώην Υφυπουργός Μεταφορών τόνισε την  σημασία να λειτουργήσει άμεσα ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και της υποβολής των δηλώσεων από την πλευρά των αγροτών για τις ζημιές που έχουν υποστεί. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποδοθούν  στους καλλιεργητές που επλήγησαν οι ανάλογες με το μέγεθος των ζημιών τους αποζημιώσεις χωρίς καθυστερήσεις.