Γ. Κασαπίδης: Εγκρίθηκαν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης της Περιφέρειας από την Οικονομική Επιτροπή – Στηρίζουμε πιστά και με πρόγραμμα τους κτηνοτρόφους και τον πρωτογενή τομέα, ώστε κάθε κτηνοτρόφος να έχει τον δικό του βοσκότοπο

8 Ιουνίου 2023
13:10

«Ιστορική στιγμή για την Περιφέρειά μας. Πρώτη η Δυτική Μακεδονία, ανοίγει το χορό των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης στην Ελλάδα». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης χαρακτήρισε ιστορική στιγμή την έγκριση όρων δημοπράτησης της μελέτης για την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης της Περιφέρειας με συνολικό προϋπολογισμό 1.940.000 €, συμπληρώνοντας με έμφαση πως: «Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη – μετά από δύο χρόνια – θα έχει κάθε κτηνοτρόφος το δικό του βοσκότοπο ανάλογα με τον αριθμό των ζώων που αληθινά θα κατέχει».

Να σημειώσουμε ότι την προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,  υπέγραψε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, ο Περιφερειάρχης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Γεωργαντάς. Ειδικότερα, η προγραμματική σύμβαση αφορά στη σύνταξη μελετών διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών, οι οποίες θα έχουν ως επιδίωξη την αειφορική αξιοποίησή τους προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στόχος της σύμβασης είναι η πλήρης και αντικειμενική απογραφή της φυσιογνωμίας του καθεστώτος χρήσης και του παραγωγικού δυναμικού των βοσκήσιμων γαιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με σύγχρονες τεχνολογίες προκειμένου να γίνει ο χωρικός προσδιορισμός, να είναι γνωστή η ακριβής επιφάνειά τους, η αξιόπιστη εκτίμηση της βοσκοϊκανότητάς τους, η λιβαδική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η διαίρεσή τους σε λιβαδικές μονάδες οι οποίες θα κατανεμηθούν στη συνέχεια στους κτηνοτρόφους, ούτως ώστε να εξατομικευτεί η χρήση τους.

20 σχόλια

  • Για τον Αντιπεριφερειάρχη που έτρεξε το θέμα ουτε λέξη. Δεν μιλάμε απλά για Μοναχόλυκο μιλάμε για κάποιον που δεν ξερει να συνεργάζεται καν. Αυτο προς υπόψιν, για οποιον θελει να κατέβει μαζί του στις επόμενες εκλογες.

    • Ο Μονόλυκος παντως να παραδεχτουμε ότι βγαζει στελεχη. Ενας βουλευτης ηδη βγηκε και εν αναμονη δυο Δημαρχων!
      Οι άξιο δίπλα του προοδευουν! Οι κομπλεξικοί πατωνουν…..

      • Ο τριτος βουλευτης ομως αν μείνει εκτός βουλής θα κατέβει για Περιφερεια με Σαββόπουλο και τα άλλα παιδιά και εσείς οι αυλοκόλακες θα γλύφετε εκεί που φτύνετε τωρα μπας και σας κρατήσει να συνεχίσετε τους τεμενάδες.

        • Τόσο χαμηλά θα πέσει….

          Θα παρει το χρίσμα αφού το ταξαν στον Γιωργάκη
          Ερώτηση κάνω….
          Θα ξελασπώσει τον Γιωργάκη????
          Για μένα θα είναι ανοησία γιατί θα χαντακωθει…..

      • Τι λες βρε αυλικε;αυτος βγαζει στελεχη η τα στελεχη τον κανανε περιφερειαρχη και τους απαξιωσε;αντε μπραβο με ολα τα τρολακια του κασαπιδη,ας ερθει με τα νεα στελεχη σε γρεβενα και καστορια και θα δει τι θα παρει ο αχαριστος,αποδειχθηκε αγνωμονας και ελαχιστος και σαν ανθρωπος.

  • Όλους τους έδιωξε από κοντά…
    Τυχαίο….
    Όλοι ήταν άχρηστοι…???
    Μάλλον κάτι άλλο φταίει….

      • Εγώ μια χαρά θες ονόματα?????
        Ο Γιωργάκης δεν πήρε τους ψήφους του κόσμου οι άνθρωποι ψήφισαν τα άτομαβπου είχε στο ψηφοδέλτιο του και βγήκε…
        Όλοι φύγαν….
        Τώρα αν θες ονόματα…..
        Βρες τα…

        Πονάει η αλήθεια

  • Δεν εγκρίθηκαν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης αλλά δημοπρατήθηκαν οι μελέτες για να γίνουν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης. Να υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με τον ν. 4351/2015 έτσι όπως έχει τροποποιηθεί, στο άρθρο 3 παρ. 5 λέει πως ‘Εντός των βοσκήσιμων γαιών επιτρέπονται εγκαταστάσεις ζώων σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του ν. 4056/2012 (Α` 52), καθώς και ποτίστρες ζώων, μικρές ομβροδεξαμενές και επεμβάσεις που δεν αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του τοπίου και οι οποίες προβλέπονται από τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων, της λειτουργίας των βοσκήσιμων γαιών και την ευζωία των ζώων’ δηλαδή ορίζει τις χρήσεις γης. Αυτό σημαίνει ότι αν υπήρχαν σήμερα τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, δεν θα μπορούσαν να δοθούν βοσκοτόπια για φωτοβολταϊκά πάρκα. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος από το 2015…

  • Περίμενε θα βγάλουν φύλλα τα φωτοβολταϊκά…..Για να τα εντάξεις κι εκείνα…Αν νομίζετε ότι μπορείτε να κοροιδεψετε κανέναν,είστε γελασμένοι!!!!

  • Γιωργο κανε προσευχες.Αυτες μονο θα σε σωσουν.Ο,τι και να λες η πορεια σου ειναι προδιαγεγραμμενη.Σε περιμενουν ολοι.Και οπως καταλαβες ο κοσμος ξυπνησε.

  • Κύριε περιφερειάρχη σε δύο χρόνια και αν ρόλος είναι μελέτες όχι τώρα τι θέλετε να μας πείσετε πως τρέχετε μόνο σας ; δεν έχετε συνεργάτες; Αντιπεριφερειάρχη; όλα εσείς τα κάνετε; τόσος ναρκισσισμός είναι πρωτοφανής και θα έλεγα πολιτικά απαράδεκτος. Άσε που στην ουσία είναι αναγγελία προεκλογική άνευ ουσίας. Όταν εγκριθούν στην πράξη τα ξαναλέμε … ραντεβού τον Οκτώβριο για μαύρισμα.

  • Τελικά όντως τον ενδιαφέρουν τα πρόβατα…
    Ξεκίνησε τις μελέτες βόσκησης ώστε να μην πεινάσουνε ποτέ και να “αρμέγει” ψήφους από τα “πρόβατα” που θα τον ψηφίσουν!

  • Όλες οι κυβερνήσεις πάσχουν από ένα ενδημικό πρόβλημα: η εξουσία προσελκύει διαταραγμένες προσωπικότητες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.