Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Τσακίρη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο στην Αθήνα

9 Ιουνίου 2023
10:57

Με δύο σημαντικές αποφάσεις για τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, επέστρεψε από την Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, καθώς την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Τσακίρη, όσο και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ  Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Περιφερειάρχης εξασφάλισε τη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρήσουν στη συγκρότηση κοινής επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αγροτών για την καταγραφή και παρακολούθηση των ζημιών που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ στις καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις που πάρθηκαν μετά τις  συναντήσεις  που είχε ο κ. Κασαπίδης, με εκπροσώπους των αγροτών την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη ΖΕΠ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να κατατεθεί το τεκμηριωμένο αίτημα ένταξης και της Δυτικής Μακεδονίας, σε αποφάσεις του ΕΛΓΑ, για κάλυψη ζημιών από παγετό, σε περιοχές της χώρας, μετά από έγκριση του ΔΣ του ΕΛΓΑ.

Ταυτόχρονα, ικανοποιείται το αίτημα του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στο σύνολο των θέσεων που ζητήθηκαν.

Η Περιφερειακή Αρχή διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για ένα υγιές περιβάλλον στον πρωτογενή τομέα, που θα στηρίζει τον παραγωγό και τον κτηνοτρόφο και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Περιφέρειας.

 

6 σχόλια

  • Γιωργάκη κάνε τις συναντήσεις σου μέχρι τον Οκτώβριο γιατί μετά τον Οκτώβριο θα είσαι σπίτι σου…..

  • Τόσο καιρό πριν τις εκλογές άφαντος να στηρίξει τους Βουλευτές,
    μόνο για τον εαυτούλη του..
    Ο κόσμος τα βλέπει
    Πόσο δίκιο έχει το τραγούδι: Ο Γιώργος είναι πονηρός…

  • Μη στεναχωριέσαι…αυτό το Σαρδόνιο χαμόγελο σε λίγους μήνες
    θα είναι πηγή έμπνευσης για σκιτσογράφους!
    Ο Θυμόσοφος λαός λέει ότι κάνει η γίδα στο πουρνάρι το βρίσκει στο….τομάρι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.